Koniczynka93
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki, to dobra rada. Ja jestem na bezglutenowej więc z kaszami mam ograniczony repertuar, ale ciecierzycę dorzucam, nasiona/orzechy i oliwę, jajka... Tylko zazwyczaj sałatkę biorę jako jeden z posiłków do pracy a na śniadanie zwykłam jeść więcej. Coś zamienić muszę...@aspekt Spróbuj może do tej sałatki dorzucić troszkę kaszy, będzie bardziej syta, jakąś oliwę z ziołami i warzywa..Tej kaszy daj troszkę ja np do obiadu jak ważę to ugotowanej daje tak 120g. To spróbuj najpierw od 50, 60g..
Ja dzis tez zmierzyłam glukoze na czczo 30 minut później niż zwykle i wyszło 91. W ostatnim czasie mialam wyniki 79-85 bedac na 6j insuliny.U mnie na czczo po przebudzeniu cukier spoko w granicach 79-85 przy 4j. insuliny. Ale jednak muszę jeść śniadanie zaraz po przebudzeniu, dziś też zeszło mi chyba z 30 min z ogarnięciem się i zrobieniem śniadanie i zmierzyłam przed śniadaniem samym i 92. Bądź tu mądry... Wzrosło z 85 na 92 w ciągu 30 paru minut... Jutro najpierw śniadaniem a potem ogarnianie się![]()
U mnie najpierw 2j. nic nie dały wyniki powyżej 90.Ja dzis tez zmierzyłam glukoze na czczo 30 minut później niż zwykle i wyszło 91. W ostatnim czasie mialam wyniki 79-85 bedac na 6j insuliny.
Pytanie do dziewczyn na insulinie nocnej- mniej więcej jak długo pozostajecie na stałej dawce? Wiem ze to zależy od danego organizmu, ale ciekawa jestem Waszych doświadczeń![]()
Ja tyle ile.mam dobry wynik na czczo. Ostatnio na 8j nawet 2 tygodnie. Przy przekroczeniach zwiększam co 3-4 dni.Ja dzis tez zmierzyłam glukoze na czczo 30 minut później niż zwykle i wyszło 91. W ostatnim czasie mialam wyniki 79-85 bedac na 6j insuliny.
Pytanie do dziewczyn na insulinie nocnej- mniej więcej jak długo pozostajecie na stałej dawce? Wiem ze to zależy od danego organizmu, ale ciekawa jestem Waszych doświadczeń![]()
Ja jak zaczęłam od 2j to praktycznie co 2 dni zwiększałam, bo cały czas było za mało. Doszłam do 6j i już chwile (prawie 2 tyfodnie) jestem na tym poziomie, tyle że wczoraj mierzyłam pol h później i mialam 91. Dziś 78, ale zwykle wlasnie 85-86. Dziś u mnie 13+0.@Hopeful_11 a u Ciebie jak to wygląda? Szczerze to ja nie wiem czy na dniach znowu nie będę zwiększać do 5j. Bo dziś już wynik 87, więc widać że z dnia na dzień wyżej jest (wczoraj 85), ale dziś znów słabo spałam... Nie wiem czy to wina hormonów czy co..
Macie jakieś sposoby na bezsenność?? dziś godzina 4:30 ja nie śpię i się z boku na bok przewracam. Pomiar cukru o 6:15 bo już i tak dłużej bym nie wyleżałam w łóżku.