Koniczynka93
Fanka BB :)
Dziewczyny, jakieś pomysły na obiadek? Całkiem już nie wiem co gotować, w kółko robię te same dania
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zobaczysz jak Ci szybko zleci Mi druga zleciała niewiadomo kiedy, tak samo jak ostanie 2 lata po porodzieMarzenie być już tak daleko w ciąży
U mnie dzisiaj spaghetti z tofu (tak wolę, mięso mi średnio wchodzi, ale jak najbardziej może być) i po tym przegryzłam kalarepę, bo teraz mam fazęDziewczyny, jakieś pomysły na obiadek? Całkiem już nie wiem co gotować, w kółko robię te same dania
Ooo, ale mi narobiłaś smaka na takie wytrawne naleśniki, aż chyba jutro zrobię U mnie dzisiaj były na słodko.Ja probowalam dziś właśnie naleśniki z mąki orkiszowej typ2000, nadzienie zrobilam ze szpinaku, czosnku i sera feta i do tego sos czosnkowy z jogurtu naturalnego. Było pysznie... Cukier 117 po 2 szt. Ale czy nie wybiło wcześniej ciężko powiedzieć , mierzyłam równo godzinę po pierwszym kęsie. Jutro będzie rybka...
moja diabetolog wypisala mi paski do ketonow, początkowo mowila mierzyc co 1-2dni. Kilka pierwszych pomiarów mialam śladowe ilości i się przejęłam więc zaczelam pić Kakao na 2 kolację i magicznie ketony zniknęły. Cukry jakos dieta poki co ogarniam.Nic o liczbach nie mówiła. Gdzieś kiedyś czytalam na internecie że chyba do 5 mg/dl nie jest jeszcze źle. Ale ja w chorobie mialam jeden dzień 80, potem dwa dni 40, martwiłam się ale w czasie przeziębienia tak może być. Teraz już spokój mam, ale muszę na kolację zjeść dwie kromki chleba żytniego razowego z serem żółtym
Dokładnie, a ja nadal mierzę po godzinie po posiłku i wg dietetyk i diabetolog to ok skoro wiem co jem...Coś nowego sprawdzam sobie po tej godz od początku ale to tak kontrolnie i bardziej bo wy tak w większości robicie (choć znalazłam fora gdzie mierzą jak ja.... ) ale już nie będę się tym blokowała.Ooo, ale mi narobiłaś smaka na takie wytrawne naleśniki, aż chyba jutro zrobię U mnie dzisiaj były na słodko.
I moim zdaniem już nie ma sensu przejmować się, czy wcześniej wybiło, skoro wszystkie składniki były dozwolone, posiłek wydaje się też fajnie zbilansowany.