reklama
Hopeful_11
Fanka BB :)
Spotkanie z dietetykiem mi wyznaczyli za tydzień, wiec chyba troche bez sensu by było dawać jutro insuline, jak może ja popełniam jakiś błąd żywieniowy. Ja się domyślam że pewnie prędzej czy później skończę na tej insulinie, no ale może to jeszcze nie jest ten moment. ZobaczymyPoczekaj do wizyty u lekarza. Może dietetyk by Ci doradził co i kiedy jeść na kolację?
aspekt
Piekłaś już sernik na ksylitolu? Ja raz upiekłam i strasznie się zraziłam, przestałam w ogóle piec. Jeśli masz doświadczenie, napisz ile ksylitolu na jaką masę sera i czy mielisz wcześniej ksylitol na puch?Ja pieke sernik ale zamiast cukry daje ksylitol. I ciasto jogurtowe na mące pełnoziarnistej z borowkami. Znalazłam takie przepisy na internecie. A sałatka to brokuł, feta, pierś z kurczaka w gyrosie, papryka, jajko i sos czosnkowy na jogurcie i ziarna slonecznika. Taka warstwowa
Upiekłabym babeczki owsiane, ale kupiłam jakąś dziwną mąkę :/
U nas od kilku lat są na stole ciasta z mąki migdałowej, orzechowej, kasztanowej. Ale nie ja piekę, więc się nie podzielę przepisem.
Myślałam o zrobieniu rolady szpinakowej z pieczarkami oraz jajkach zapiekanych w awokado. Ale nie wiem, czy to są odpowiednio diabetyczne potrawy
Betty2
No to okDziewczyny, ja wczoraj i dzis mialam na czczo ponizej 90 (obym nie zapeszyła) i wypiłam wieczorem ok 22 1/2 kefiru naturalnego
Ale przecież Ty masz w normie krzywą, gdzie tu cukrzyca?Tak, mialam krzywa. 92-112- 110. Po posiłkach zawsze jest ok. Dziś ta kobieta mi mówiła, że jak są przekroczenia tylko na czczo, to nie jest kwestia diety, tylko tak są wydzielane hormony przez kosmowke/lozysko
Betty2
Norma to norma a jest do 90 na czczo wiec i 92 to nie tak ...wg normyAle przecież Ty masz w normie krzywą, gdzie tu cukrzyca?
Aa myślałam ze właśnie do 92Norma to norma a jest do 90 na czczo wiec i 92 to nie tak ...wg normy
Hopeful_11
Większe bądź równe 92 to cukrzycaAa myślałam ze właśnie do 92
O jeny to ta Twoja cukrzyca taka bardzo na granicyWiększe bądź równe 92 to cukrzyca
reklama
Betty2
Spoko...dla mnie to też czasem podejrzaneAa myślałam ze właśnie do 92