reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Poczekaj do wizyty u lekarza. Może dietetyk by Ci doradził co i kiedy jeść na kolację?
Spotkanie z dietetykiem mi wyznaczyli za tydzień, wiec chyba troche bez sensu by było dawać jutro insuline, jak może ja popełniam jakiś błąd żywieniowy. Ja się domyślam że pewnie prędzej czy później skończę na tej insulinie, no ale może to jeszcze nie jest ten moment. Zobaczymy

Ja pieke sernik ale zamiast cukry daje ksylitol. I ciasto jogurtowe na mące pełnoziarnistej z borowkami. Znalazłam takie przepisy na internecie. A sałatka to brokuł, feta, pierś z kurczaka w gyrosie, papryka, jajko i sos czosnkowy na jogurcie i ziarna slonecznika. Taka warstwowa 😉
Piekłaś już sernik na ksylitolu? Ja raz upiekłam i strasznie się zraziłam, przestałam w ogóle piec. Jeśli masz doświadczenie, napisz ile ksylitolu na jaką masę sera i czy mielisz wcześniej ksylitol na puch?

Upiekłabym babeczki owsiane, ale kupiłam jakąś dziwną mąkę :/

U nas od kilku lat są na stole ciasta z mąki migdałowej, orzechowej, kasztanowej. Ale nie ja piekę, więc się nie podzielę przepisem.

Myślałam o zrobieniu rolady szpinakowej z pieczarkami oraz jajkach zapiekanych w awokado. Ale nie wiem, czy to są odpowiednio diabetyczne potrawy ;)

reklama
Do góry