reklama
Koniczynka93
Fanka BB :)
WzajemnieHejka wpadam z życzeniami Wesołego Alleluja!Rodzinnych Świąt Kochane i smacznych...mimo wszystko
Angiee
Cześć dziewczyny, jak tam u Was po świętach?
U mnie niestety od pewnego czasu coraz gorsze cukry na czczo :/ Najpierw było 88-89, później 2 razy 90 i dzisiaj 95.
To już 31 tc, więc pewnie nic z tym sama nie zrobię, muszę się umówić na wizytę i zapytać, czy działamy z insuliną. Spróbuję jeszcze wstawać równo po 8 godzinach, może wtedy będzie lepiej.
U mnie niestety od pewnego czasu coraz gorsze cukry na czczo :/ Najpierw było 88-89, później 2 razy 90 i dzisiaj 95.
To już 31 tc, więc pewnie nic z tym sama nie zrobię, muszę się umówić na wizytę i zapytać, czy działamy z insuliną. Spróbuję jeszcze wstawać równo po 8 godzinach, może wtedy będzie lepiej.
aspekt
A co mówią Wasi lekarze na ketony w moczu? Bo wiem, że kilka z Was używa pasków do moczu.
U mnie święta bez problemów, u nas maki pszennej nie ma na stole. Kilka razy zeszłam z cukrem na czczo <90. Ale ketony mi się zaczęły majaczyć (fakt, mało węgli na kolację).
U mnie święta bez problemów, u nas maki pszennej nie ma na stole. Kilka razy zeszłam z cukrem na czczo <90. Ale ketony mi się zaczęły majaczyć (fakt, mało węgli na kolację).
Koniczynka93
Hej, święta, święta i po świętach.... Mi na szczęście udało się opanować poranne cukry, ale dopiero z użyciem insuliny. Cukry teraz na poziomie 85 - 87. 3j muszę stosować. A co do świąt to w domu wszystkie dobroci zrobiłam zgodnie z niskim IG, natomiast w gosciach ciężko było wysiedzieć przy stole, skręcało mi żołądek na widok tych wszystkich pyszności
Koniczynka93
Mi diabetolog kazała mierzyć, jeśli wyjdą to pić dużo więcej wody, żeby je wypłukać i zjeść większą późną kolację. Organizm głoduje w nocy i dlatego się pojawiają. U mnie się w czasie przeziębienia pojawiły, i 3 dni się utrzymywałyA co mówią Wasi lekarze na ketony w moczu? Bo wiem, że kilka z Was używa pasków do moczu.
aspekt
A mówiła coś o liczbie +? Ta moja wyznaje kolacje białkowo-tluszczowe i chyba ma wylane ma ketony.Mi diabetolog kazała mierzyć, jeśli wyjdą to pić dużo więcej wody, żeby je wypłukać i zjeść większą późną kolację. Organizm głoduje w nocy i dlatego się pojawiają. U mnie się w czasie przeziębienia pojawiły, i 3 dni się utrzymywały
reklama
Koniczynka93
Nic o liczbach nie mówiła. Gdzieś kiedyś czytalam na internecie że chyba do 5 mg/dl nie jest jeszcze źle. Ale ja w chorobie mialam jeden dzień 80, potem dwa dni 40, martwiłam się ale w czasie przeziębienia tak może być. Teraz już spokój mam, ale muszę na kolację zjeść dwie kromki chleba żytniego razowego z serem żółtymA mówiła coś o liczbie +? Ta moja wyznaje kolacje białkowo-tluszczowe i chyba ma wylane ma ketony.