reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

moja diabetolog wypisala mi paski do ketonow, początkowo mowila mierzyc co 1-2dni. Kilka pierwszych pomiarów mialam śladowe ilości i się przejęłam więc zaczelam pić Kakao na 2 kolację i magicznie ketony zniknęły. Cukry jakos dieta poki co ogarniam.
Dr powiedziala ze śladowe ilości to w sumie nie wiadomo czy są czy nie i nie ma co się przejmować, tym bardziej jak cukier na czczo w normie.
Jednocześnie wysokie ketony i wysoki cukier są szkodliwe dla Maleństwa. Więc dopóki są małe ketony i dobry cukier to nie przejmujemy się.
Ale się wysilila że wypisała...Ja za swoje dalam 17 zł 😅🤣😂

reklama
Kochana,będziemy takie uczone jak to wszystko przejdziemy ze szok ;)
o to to.... ale ja właśnie jestem w kropce... bo od 25.01 jadlam na 2 kolację sałatkę - salatka ogorek pimidor plus feta/mozarella/jajko na twardo i oliwkach z oliwek bo po tym super cukier na czczo.... ale od jakichs 2 tyg na samą myśl o tej kolacji robi mi się nieodbrze... raz przetestowalam pół kromki chleba z plastrem sera żółtego i ogórka i cukier 90... I nie mam pomysłu na te 2 kolację a tamtego już kiedyś tkne🤮

Podrzucicie pomysł na jakieś drugie śniadania na wynos? Jadę na weekend na uczelnie. Muszę jeść co 1.5h, bo inaczej mdłości. Śniadanie główne zjem w hotelu, ale potrzebuje jeszcze pomysł na kilka przekąsek. Myślałam o jogurcie naturalnym z truskawkami i orzechami, ale nie wiem co dalej? Nie jestem fanką kanapek.

o to to.... ale ja właśnie jestem w kropce... bo od 25.01 jadlam na 2 kolację sałatkę - salatka ogorek pimidor plus feta/mozarella/jajko na twardo i oliwkach z oliwek bo po tym super cukier na czczo.... ale od jakichs 2 tyg na samą myśl o tej kolacji robi mi się nieodbrze... raz przetestowalam pół kromki chleba z plastrem sera żółtego i ogórka i cukier 90... I nie mam pomysłu na te 2 kolację a tamtego już kiedyś tkne🤮
Ja właśnie na to mam fazę ...W ogóle pomidory rządzą

Czyli jadłaś raczej kolację białkowo-tłuszczową. To spróbuj zjeść mały kubeczek jogurtu naturalnego i kilka orzechów ;)

Podrzucicie pomysł na jakieś drugie śniadania na wynos? Jadę na weekend na uczelnie. Muszę jeść co 1.5h, bo inaczej mdłości. Śniadanie główne zjem w hotelu, ale potrzebuje jeszcze pomysł na kilka przekąsek. Myślałam o jogurcie naturalnym z truskawkami i orzechami, ale nie wiem co dalej? Nie jestem fanką kanapek.
Możesz zrobić naleśniki z farszem z twarogu i skyra + owoce. Albo taki makaron ze szpinakiem i fetą (ja dorzucam do tego jajko do podbicia białka, w smaku nie czuć) - na zimno też pycha.
Spróbowałabym też zrobić taką sałatkę bulgur + hummus + oliwki + feta. W sumie dawno nie robiłam i sama bym chętnie zjadła 😅

Cześć dziewczyny , co nowego ?
U mnie dziś rybka... z naleśnikami nie po drodze było rodzince ale nic to ...Co się odwlecze ;)

reklama
Cześć dziewczyny , co nowego ?
U mnie dziś rybka... z naleśnikami nie po drodze było rodzince ale nic to ...Co się odwlecze ;)
dzis dobrze. Na obiad makaron pełnoziarnisty że szpinakiem i mozarella. Póki co cukry ok. Morfologia i mocz zrobione i też ok.

Dziewczyny, czy jak się ma stwierdzona cc na początku ciazy po krzywej to po 20tc znow trzeba robić te krzywa ?

Do góry