reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Usg miałam we wtorek, a dzidziuś waży niecałe 3 kg. Ma tą wagę już prawie miesiąc taką samą, więc się trochę denerwuję, ale lekarz mówił że jest ok , Może źle go mierzył wcześniej.

reklama
Usg miałam we wtorek, a dzidziuś waży niecałe 3 kg. Ma tą wagę już prawie miesiąc taką samą, więc się trochę denerwuję, ale lekarz mówił że jest ok , Może źle go mierzył wcześniej.

tak, błąd pomiaru jest często duży, nie ma się co martwić:tak: a skoro dzidzia nie jest za duża, to nawet jak przenosisz, nic się nie stanie :-)

Witam.

U mnie rano ok, ale po śniadaniu 129 :wściekła/y:. Ja już nie wiem, dlaczego ten ranny pomiar po pierwszym posiłku zawsze jest wyższy. Potem już nie ma tragedii.

Pulka
- rozumiem cię doskonale. Ja mam prawie 3 tygodniu do terminu i już się niecierpliwię. Trzymam kciuki za was. Ale skoro dzidzia nie jest zbyt duża, to rzeczywiście może niech jeszcze odrobinką podrośnie. Chociaż wiem jak to jest - chciałoby się mieć już poród za sobą. Zwłaszcza, ze wszystkie z nas przez te cukry bardziej martwią się o dzidzię.

Ja wczoraj miałam USG. Wszystko ok z synkiem, waży 3kg (więc też nie jest zbyt duży). Tak wiec mój sen o wadze 6,3kg się nie sprawdził. ;-):cool2:

AgMich
- ja bym się pomiarem 89 nie przejmowała. W końcu normy nie przekroczyłaś,a to najwazniejsze. :-)
Joasia - co do normy na czczo, to ja słyszałam różnie - jedni mówią 90 a inni 100. Jak na początku ciąży wyszedł mi wynik na czczo 93, to ginka uznała ten wynim za prawidłowy.

Ostatnia edycja:
Chciałam jeszcze dopisać, ze widzę, że ten nasze dzieci cukrzycowe wcale nie są zbyt duże. Iza ma ok. 3,2kg z tego co pamiętam, Pulka i ja - 3kg, Kaśka K - 1,9kg. Tak więc chyba mimo wszystko trzymamy te nasze cukry w ryzach, co?

Przy okazji gratulacje dla kolejnej rozpakowanej słodkiej mamusi. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok.

Cieszę się ze Kasia szczęsliwie urodziła, życzę dużo zdrówka i cukrów już zawsze w normie :tak:
Pulka bierz się do roboty bo wygląda na to że Iza bedzie pierwsza :-D

Cieszę się ze Kasia szczęsliwie urodziła, życzę dużo zdrówka i cukrów już zawsze w normie :tak:
Pulka bierz się do roboty bo wygląda na to że Iza bedzie pierwsza :-D

oby.. dziś ciężki dzień za mną, skurcze, koszmarne samopoczucie i teraz skoki ciśnienia - przez chwilę miałam 136/101 :szok: a zwykle mam 95/60 :szok: .... przynajmniej cukry w normie:sorry:
ale pedicure sobie rano zrobiłam :-) samodzielnie ozdobiłam frenchem pazury u stóp :cool2: przy 120 cm w talii to nie było łatwe :-D

Witam w niedzielny poranek (pochmurny, niedzielny poranek). U mnie dzisiaj rano 81:tak:

Joasia mój gin przyjmuje normę do 100 a z poradni mam do 90. Mocno przekraczasz? Wszystkiego najlepszego dla Oliwki:tak::-)

Iza a gdzie włożyłaś brzuch jak malowałaś paznokcie?;-):laugh2: Ja chciałam obie zrobić ale w końcu zapisałam się do kosmetyczki. Niech teraz ktoś po rozpieszcza mnie. Coś mi się wydaje, że szybko urodzisz:tak:

Basia a Ty nie ustawiasz się w kolejkę?:tak: Jak się czujesz?

Carioca fajnie, że do nas zaglądasz. Całusek dla córci! (pokazałam mężowi Twój awatar i twierdził, że z widzenia Cię zna:tak:)

Basia a Ty nie ustawiasz się w kolejkę?:tak: Jak się czujesz?

AgMich - ja już bym się chętnie ustawiła. Wczoraj nawet miałam taki dzień, ze myślałam, że może coś się zacznie. Cały dzień ból brzucha jak na @, mdłości, wieczorem dostałam skurczy (ale nieregularnych). Ale potem przeszło, więc na razie nici z porodu. A już miałam nadzieję, że pojadę na porodówkę. :-(

IzaBK, podziwiam, że dałaś radę pomalować sobie paznokcie. :-) Ja ostatnio ledwo dałam radę je obciąć. A co się przy tym napociłam. Co u Ciebie - jeszcze w dwupaku?

Carioca77
- mogę zapytać, jak tam twoje cukry po porodzie?

Iza a gdzie włożyłaś brzuch jak malowałaś paznokcie?;-):laugh2: Ja chciałam obie zrobić ale w końcu zapisałam się do kosmetyczki. Niech teraz ktoś po rozpieszcza mnie. Coś mi się wydaje, że szybko urodzisz:tak:

brzuch? miedzy nogi się zmieścił :-D teraz łatwej mi założyć nogę za głowę niż nogę na nogę :-D

IzaBK, podziwiam, że dałaś radę pomalować sobie paznokcie. :-) Ja ostatnio ledwo dałam radę je obciąć. A co się przy tym napociłam. Co u Ciebie - jeszcze w dwupaku?

ciągle bez zmian.. do 3 robiłąm poorządki.. o 2 obudził się mąż, spytał czy umyłąm okna, i jak się dowiedział, że jeszcze nie, to uznał, że dużo czasu jesczze mamy i położył się spokojnie spowrotem :cool2:

cukry mam tak dobre jak dawno nie miałam... po śniadaniu 112, a na śniadanie byl chleb deskowy z dżemem :-) i kawa z mlekiem i cukrem :-D:-D

reklama
Iza - dobre z tymi oknami :-D oj niechybnie niebawem urodzisz. Czujesz cos na ksztalt skurczy?
AgMich - ale jestem w szoku ze Twoj maz powiedzial ze mnie kojarzy, przeciez ostatnio mogl mnie widziec ze 12 lat temu! Mysle, ze chodzil z moim kolegą do klasy - zapytaj czy zna Tomka Sz. z nowego osiedla.
Basiu - ciagle sobie obiecuje, ze bede kontrolowac cukry, ale ciagle zapominam mierzyc. Jak wyrywkowo mierze, to zazwyczaj w normie.

Do góry