reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Wydaje minsie ze jem dosc duzo weglowodanow w ciągu dnia... Czasem to az nie mogę tego przejesc... Masakra nie ogarniam... Co do rosolu ja moge zjesc rosol z makaronem z maki durum o cukier po nim jest ok nie wybija mi ponad 110 po takim rosole.... Na kazda z nas dziala co innego... Taka prawda. I cukry tez maja nas czasem same w nosie i robia psikusy... To wiecej stres i nerwy wplywaja na nasze dzidzie niz to ze od czasu do czasu mamy skok cukru... Co innego gdyby sie on utrzymywal ciagle na wysokim poziomie... Tak mi się wydaje..

reklama
A ja nawet nie wiem o co w tym chodzi bo moja wizyta wygladala tak ze dala nam glukometr i tyle. W czwartek bede miala telerozmowe pewnie bede musiala jej powiedziec jakie mialam cukry itd. A o co chodzi w tym 1WW?

Zjadlam z 3 ziemniaki 2 kotlety smazone w panierce i 2 ogorki kiszone. Nie mialam czasu na robienie surowki moze dlatego. No i to ta panierka niby tez zawinila. A na ziemniaki ciezko mi zwalic bo jem dużo i skokow nie bylo. [emoji36] Jak zobaczylam 170 to odrazu drugi pomiar machnelam i znowu 170.nie chce wiedziec jaki byl 10 min szybciej od pierwszego kesa.
Ogolnie to jestem rozbita
Siedzialam po tym w łazience i ryczalam jak dziecko
A rosol mozna jesc?

Tak można tylko makaron Ugotuj taki jaki możesz jesc ja jem z mąki durum i niestety nie ma podgrzewania i rozgotowania jedno gotowanie odpowiednia ilość minut a prawdę jest taka ze może przed samym obiadem miałaś wyższy i dlatego skoczyl .... Mnie też to czasem dobija bo człowiek się stara a jednak bywaja loty cukru z du..... Wzięte

Nooo u mnie rano 88, oby tak dalej zeby nie trzeba bylo zwiekszac insuliny. Czy u Was tez dzien kreci sie tylko w okol jedzenia i mierzenia cukrow? Dla mnie juz staje sie to meczace czlowiek by chcial juz normalnie funkcjonowac nie myśląc o tym co za chwile trzeba zjesc, ze cukier juz trzeba mierzyc bleee
u mnie to samo. od jedzenia do jedzenia i mierzenia cukru..

Ja po zupie ze świeżej kapusty jednego dnia mialam 106 a drugiego 146. No moje dziecko tez jest troche wieksze ale to od samego początku jakby był blad w obliczeniach terminu 😒
Myslisz ze dostane insuline za 4 przekroczone w ciagu 14 dni?
Tak sie boje ze dziecku cos bedzie po tych cukrach ze oszalec idzie. Po 2 h cukier byl juz ladny wiec dosc szybko spada
mi mój diabetolog powiedział że wystarczą 3/4 przekroczenia i jest możliwośc włączenia insuliny ale co lekarz to inaczej ci powie

Tez nie jadam bulki tartej kompletnie odstawilam... Na obiad jak jem miesa to po. Prostu msrynuje w przyprawach oliwa i na patelnie grillowana albo duszone...

Zjadlam pol tortilli z warzywami na 2 sniadanie... Nie polecam po godz 138 podejrzewam se jeszcze z 3 kesy byloby ponad norme...

reklama
Zależy jaki placek miałaś do tortilli. Ja sama nie próbowałam ale wiem że kobietki mogły z plackiem pełnoziarnistym do kupienia bodajże w biedronce

Do góry