Wydaje minsie ze jem dosc duzo weglowodanow w ciągu dnia... Czasem to az nie mogę tego przejesc... Masakra nie ogarniam... Co do rosolu ja moge zjesc rosol z makaronem z maki durum o cukier po nim jest ok nie wybija mi ponad 110 po takim rosole.... Na kazda z nas dziala co innego... Taka prawda. I cukry tez maja nas czasem same w nosie i robia psikusy... To wiecej stres i nerwy wplywaja na nasze dzidzie niz to ze od czasu do czasu mamy skok cukru... Co innego gdyby sie on utrzymywal ciagle na wysokim poziomie... Tak mi się wydaje..
reklama
Nie nikt mi nic nie rozpisywal ja mam teraz wizyty wylacznie telefoniczne przez ta cała pandemie. Ale wiem ile mam jesc weglowodanow mniej wiecej pamiętam to z poprzedniej ciazyMenia2512 a czy tobie diab rozpisała ilość i rodzaj wymienników węglowodanowych na posiłki?
a.szczypiorek
Fanka BB :)
A ja nawet nie wiem o co w tym chodzi bo moja wizyta wygladala tak ze dala nam glukometr i tyle. W czwartek bede miala telerozmowe pewnie bede musiala jej powiedziec jakie mialam cukry itd. A o co chodzi w tym 1WW?
Zjadlam z 3 ziemniaki 2 kotlety smazone w panierce i 2 ogorki kiszone. Nie mialam czasu na robienie surowki moze dlatego. No i to ta panierka niby tez zawinila. A na ziemniaki ciezko mi zwalic bo jem dużo i skokow nie bylo. [emoji36] Jak zobaczylam 170 to odrazu drugi pomiar machnelam i znowu 170.nie chce wiedziec jaki byl 10 min szybciej od pierwszego kesa.
Ogolnie to jestem rozbita
Siedzialam po tym w łazience i ryczalam jak dziecko
A rosol mozna jesc?
Tak można tylko makaron Ugotuj taki jaki możesz jesc ja jem z mąki durum i niestety nie ma podgrzewania i rozgotowania jedno gotowanie odpowiednia ilość minut a prawdę jest taka ze może przed samym obiadem miałaś wyższy i dlatego skoczyl .... Mnie też to czasem dobija bo człowiek się stara a jednak bywaja loty cukru z du..... Wzięte
monika1708
Fanka BB :)
u mnie to samo. od jedzenia do jedzenia i mierzenia cukru..Nooo u mnie rano 88, oby tak dalej zeby nie trzeba bylo zwiekszac insuliny. Czy u Was tez dzien kreci sie tylko w okol jedzenia i mierzenia cukrow? Dla mnie juz staje sie to meczace czlowiek by chcial juz normalnie funkcjonowac nie myśląc o tym co za chwile trzeba zjesc, ze cukier juz trzeba mierzyc bleee
mi mój diabetolog powiedział że wystarczą 3/4 przekroczenia i jest możliwośc włączenia insuliny ale co lekarz to inaczej ci powieJa po zupie ze świeżej kapusty jednego dnia mialam 106 a drugiego 146. No moje dziecko tez jest troche wieksze ale to od samego początku jakby był blad w obliczeniach terminu
Myslisz ze dostane insuline za 4 przekroczone w ciagu 14 dni?
Tak sie boje ze dziecku cos bedzie po tych cukrach ze oszalec idzie. Po 2 h cukier byl juz ladny wiec dosc szybko spada
Bulka tarta Bóg raczy wiedzieć z czego dokładnie jestDzisiaj ide na zakupy zrobic zapas makaronu pełnoziarnistego[emoji16] ale panierka to przeciez tylko troche jajka i bulki wiec nie rozumiem czemu to wybija w kosmos[emoji849]
reklama