reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Najwazniejszy jest cukier po godz a nie np po 20 minutach czy po poltorej nie ma tak co mierzyć... Ewentualnie pon2 godz mozna spr czy spadl czy wzrosl ale moja diabetolog mowi zeby tylko brac pod uwagę ten po 1 godz... Co do doety u mnie roznie sniadania coagle te same 1 kanapka z szynka rzodkiewka cały pomidor jakas sakata 2 snisdsnie 2 kanapki z wedlina i warzywami do tego czasem jajko albo parowka, oboad dziele na 2 posilki na 1 zazwuczaj zupa lekka jakas jarzynowa, pomidorow z brazowym ryzem krupnik czy rosol a na 2 albo jakies miesa deobiowe z warzywami albo golabki z ryzu brazowego na parze z dodatkiem kapusty pekińskiej... Makaron ciemny ze szpinakiem, spagethi z cukinia... Ryz brazowy zmiksowany z truskawkami ale bez dodatku do nich czegokolwiek... Na podwieczorek jakis jogurt naturalny z otrebami plus np pol jakblka i kolacja podobna jak sniadania...

Dziewczyny godzine po kolacji mialam rowne 100 i zjadlam sobie jeszcze marchewke surowa z kilkoma orzechami. Z ciekawości zmierzylam cukier 20 min po zjedzeniu i było 134. Po czym taki skok?[emoji849]
Nie umiem co powiedzieć jak cukier zachowuje się po 20 minutach więc nie wiem marchew noe podniesie raczej więc wina orzechów

Orzechy tez nie powinny podniesc cukru... Wow knopers by tak dzialal ze cukier w normie? Noo ciekawe ciekawe
Po godzinie pewnie tez mialam niski cos ok 100 tylko ten wynik po 20 min mi namieszal 😁😁 bo 10 min pozniej zmierzylam i bylo juz 115. Wiele dziewczyn tu pisało ze jak zjadly cos slodkiego to patrzyly po 10 min, 20,30 i po godzinie. Nie wiem czy tak sie robi czy nie🤦‍♀️🤷‍♀️

Słodkie grzeszki najlepiej sprawdzić pierwszy raz w częstszym odstępie czasu np co pół godziny bo cukry proste wyrzucają szybciej niż godzinę po i szybko schodza więc jak zmierzycie tylko godzinę po to może być ok ale skok był wcześniej. Knoppers u wielu słodkich mam się sprawdza.😉

reklama
Do góry