reklama
Nooo u mnie rano 88, oby tak dalej zeby nie trzeba bylo zwiekszac insuliny. Czy u Was tez dzien kreci sie tylko w okol jedzenia i mierzenia cukrow? Dla mnie juz staje sie to meczace czlowiek by chcial juz normalnie funkcjonowac nie myśląc o tym co za chwile trzeba zjesc, ze cukier juz trzeba mierzyc bleee
Ja chyba przywyklam juz do tego ale tak przy tej chorobie wszystko kręci się wokół jedzenie...Nooo u mnie rano 88, oby tak dalej zeby nie trzeba bylo zwiekszac insuliny. Czy u Was tez dzien kreci sie tylko w okol jedzenia i mierzenia cukrow? Dla mnie juz staje sie to meczace czlowiek by chcial juz normalnie funkcjonowac nie myśląc o tym co za chwile trzeba zjesc, ze cukier juz trzeba mierzyc bleee
U mnie tak samo, a najgorzej jest wtedy jak jadę do lekarza alko gdzieś muszę wyjść i akurat wypada pora jedzenia, brania insuliny albo mierzenia cukru, ostatnio mierzyłam w sklepieNooo u mnie rano 88, oby tak dalej zeby nie trzeba bylo zwiekszac insuliny. Czy u Was tez dzien kreci sie tylko w okol jedzenia i mierzenia cukrow? Dla mnie juz staje sie to meczace czlowiek by chcial juz normalnie funkcjonowac nie myśląc o tym co za chwile trzeba zjesc, ze cukier juz trzeba mierzyc bleee
Dokladnie ostatnio pojechalam o 7 rano na badania.... Juz po pobraniu krwi W aucie jadlam swoje 1 snaidanie... Dziewczyny jadlyscoe trortille z warzywami moze?U mnie tak samo, a najgorzej jest wtedy jak jadę do lekarza alko gdzieś muszę wyjść i akurat wypada pora jedzenia, brania insuliny albo mierzenia cukru, ostatnio mierzyłam w sklepie
Nie jadłam a tortilla Mniam .... Ciekawe czy podniesie cukierDokladnie ostatnio pojechalam o 7 rano na badania.... Juz po pobraniu krwi W aucie jadlam swoje 1 snaidanie... [emoji2955] Dziewczyny jadlyscoe trortille z warzywami moze?
Sprobuje jutro zjesc na 2 snaidanie... Na kolacje sie balam bo cos ost po 2 kanapkach i pomidor z mozarella mamjuz na full 139 140 wiec wolalam tortilla nie ryzykowac..Nie jadłam a tortilla Mniam .... Ciekawe czy podniesie cukier
a.szczypiorek
Fanka BB :)
Dziewczyny a jaki mialyscie najwiekszy skok cukru po jedzeniu?
I gdzies czytalam ze trzeba ten cukier "trzymac" na podobnym poziomie caly dzien.
Moj cukier dzis na czczo 75, po sniadaniu 129, po drugim 95, po obiedzie o zgrozo 170, po 2h 115 i po kolacji 98
Wydaje mi sie ze sa to za duze wahania?
Na sniadanie i kolacje mniej wiecej wiem co zrobić zeby byl jeszcze mniejszy ale z obiadami od kilku dni walcze.
I gdzies czytalam ze trzeba ten cukier "trzymac" na podobnym poziomie caly dzien.
Moj cukier dzis na czczo 75, po sniadaniu 129, po drugim 95, po obiedzie o zgrozo 170, po 2h 115 i po kolacji 98
Na sniadanie i kolacje mniej wiecej wiem co zrobić zeby byl jeszcze mniejszy ale z obiadami od kilku dni walcze.
reklama
Teraz to okolo 150 miałam max w poprzedniej 160 a co jadlas na obiad i co przed obiadem? Zdecydowanie duży skok do 170 ale pamiętam ze zjadłam w poprzedniej ciąży miskę zupy mojej babci i mialam skok 140 po tym hiii starej daty gotowanie zupki zupełnie odpada u mnie albo krupnik kasza i ziemniaki to samo robiDziewczyny a jaki mialyscie najwiekszy skok cukru po jedzeniu?
Na sniadanie i kolacje mniej wiecej wiem co zrobić zeby byl jeszcze mniejszy ale z obiadami od kilku dni walcze. [emoji24]