reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Nooo u mnie rano 88, oby tak dalej zeby nie trzeba bylo zwiekszac insuliny. Czy u Was tez dzien kreci sie tylko w okol jedzenia i mierzenia cukrow? Dla mnie juz staje sie to meczace czlowiek by chcial juz normalnie funkcjonowac nie myśląc o tym co za chwile trzeba zjesc, ze cukier juz trzeba mierzyc bleee

Nooo u mnie rano 88, oby tak dalej zeby nie trzeba bylo zwiekszac insuliny. Czy u Was tez dzien kreci sie tylko w okol jedzenia i mierzenia cukrow? Dla mnie juz staje sie to meczace czlowiek by chcial juz normalnie funkcjonowac nie myśląc o tym co za chwile trzeba zjesc, ze cukier juz trzeba mierzyc bleee
Ja chyba przywyklam juz do tego ale tak przy tej chorobie wszystko kręci się wokół jedzenie...

Ja jakos jestem mniej cierpliwa z ta cukrzyca w tej ciazy... Wszystko mi sie ciagnie i czekam az to zleci migiem zeby nie myśleć tylko o tych cukrach 😀

U mnie tak samo, a najgorzej jest wtedy jak jadę do lekarza alko gdzieś muszę wyjść i akurat wypada pora jedzenia, brania insuliny albo mierzenia cukru, ostatnio mierzyłam w sklepie 😜

U mnie tak samo, a najgorzej jest wtedy jak jadę do lekarza alko gdzieś muszę wyjść i akurat wypada pora jedzenia, brania insuliny albo mierzenia cukru, ostatnio mierzyłam w sklepie 😜
Dokladnie ostatnio pojechalam o 7 rano na badania.... Juz po pobraniu krwi W aucie jadlam swoje 1 snaidanie... 🤨 Dziewczyny jadlyscoe trortille z warzywami moze? :)

Dziewczyny a jaki mialyscie najwiekszy skok cukru po jedzeniu?
I gdzies czytalam ze trzeba ten cukier "trzymac" na podobnym poziomie caly dzien.
Moj cukier dzis na czczo 75, po sniadaniu 129, po drugim 95, po obiedzie o zgrozo 170, po 2h 115 i po kolacji 98
Wydaje mi sie ze sa to za duze wahania?
Na sniadanie i kolacje mniej wiecej wiem co zrobić zeby byl jeszcze mniejszy ale z obiadami od kilku dni walcze. 😭

reklama
Dziewczyny a jaki mialyscie najwiekszy skok cukru po jedzeniu?
I gdzies czytalam ze trzeba ten cukier "trzymac" na podobnym poziomie caly dzien.
Moj cukier dzis na czczo 75, po sniadaniu 129, po drugim 95, po obiedzie o zgrozo 170, po 2h 115 i po kolacji 98
Wydaje mi sie ze sa to za duze wahania?
Na sniadanie i kolacje mniej wiecej wiem co zrobić zeby byl jeszcze mniejszy ale z obiadami od kilku dni walcze. [emoji24]
Teraz to okolo 150 miałam max w poprzedniej 160 a co jadlas na obiad i co przed obiadem? Zdecydowanie duży skok do 170 ale pamiętam ze zjadłam w poprzedniej ciąży miskę zupy mojej babci i mialam skok 140 po tym hiii starej daty gotowanie zupki zupełnie odpada u mnie albo krupnik kasza i ziemniaki to samo robi

Do góry