reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Część dziewczyny. W 24 TC wyszła mi cukrzyca ciążowa, aktualnie zaczęłam 31 TC i mam dietę + insulinę. Powiedźcie mi dziewczyny czy ciąża z cukrzyca zawsze kończy się cesarką? I czy to prawda że trzeba iść do szpitala w 38 TC?

reklama
Część dziewczyny. W 24 TC wyszła mi cukrzyca ciążowa, aktualnie zaczęłam 31 TC i mam dietę + insulinę. Powiedźcie mi dziewczyny czy ciąża z cukrzyca zawsze kończy się cesarką? I czy to prawda że trzeba iść do szpitala w 38 TC?
Nie kończy się każda cesarka spokojnie jeśli masz insulinę kładą cie szybciej do szpitala zeby nonitorowac malucha tak jest u mnie ale na forum dowiedziałam się że nie wszędzie kładą na to nacisk

Cześć dziewczyny 😉 dołączam do waszego grona słodkich mam i już na początek mam do Was pytanie, mam problem z uregulowaniem cukrów na czczo, mierzyłam cukry w nocy i wyniki są ok 85-7 a o 8 rano 90-92 czy miałyście podobnie? I o której mierzycie cukier na czczo ? Pozdrawiam 🙂

Do dziewczyn które przyjmują insulinę...
Zawsze zastanawiałam się jak czuć to ukłucie, chrzestna ma kategorii C (nabytą, do końca życia) i nieraz widziałam jak się nakłuwa. Czy to już kwestia przyzwyczajenia czy tego się nawet nie czuje? [emoji848]
Tez bylam przerażona 1 wklucia (panicznie boje sie igiel), ale nie bylo tragedi nic na prawdę nie czuc 😀 najgorzej sie przełamać ten 1 raz

Cześć dziewczyny 😉 dołączam do waszego grona słodkich mam i już na początek mam do Was pytanie, mam problem z uregulowaniem cukrów na czczo, mierzyłam cukry w nocy i wyniki są ok 85-7 a o 8 rano 90-92 czy miałyście podobnie? I o której mierzycie cukier na czczo ? Pozdrawiam 🙂
Moze sprobuj mierzyc wczesniej np kolo 7? Z cukrsmi rano jest ciezko cos kombinowac... Jak sa za wysokie ratuje insulina...

Cześć dziewczyny [emoji6] dołączam do waszego grona słodkich mam i już na początek mam do Was pytanie, mam problem z uregulowaniem cukrów na czczo, mierzyłam cukry w nocy i wyniki są ok 85-7 a o 8 rano 90-92 czy miałyście podobnie? I o której mierzycie cukier na czczo ? Pozdrawiam [emoji846]
A pomiędzy 2 a 3 w nocy jaki masz wynik?

reklama
Do góry