reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Powiedzcie mi jak to jest z insulina? Ona działa odrazu czy potrzeba czasu żeby się cukier unormowal? Biorę raz przed snem 10 jednostek narazie

Ja biore insuline od tygodnia jak na razie po 3 jednostkach cukier na czczo sie unormowal chociaz wczoraj mialam wyskok 96 a dzis juz 83 nie rozumiem ogolnie tej cukrzycy a mam ja juz 2 raz...

Ja biore insuline od tygodnia jak na razie po 3 jednostkach cukier na czczo sie unormowal chociaz wczoraj mialam wyskok 96 a dzis juz 83 nie rozumiem ogolnie tej cukrzycy a mam ja juz 2 raz...
A daj spokój nic nie kumam z tej choroby przy 7 jednostkach wyniki 91 91 90 a dzis 95!!!!!!!!!

Powiedzcie mi jak to jest z insulina? Ona działa odrazu czy potrzeba czasu żeby się cukier unormowal? Biorę raz przed snem 10 jednostek narazie
Chyba zależy od rodzaju insuliny, ja biorę przed głównymi posiłkami 2 jednostki i ta działa od razu, tzn wstrzykuje i jem, ale drugi rodzaj biorę na noc i ta ma za zadanie długo się uwalniać żeby rano cukier nie był wysoki.

Powiedźcie mi plis te dziewczyny które już mają dzieci i które w ciąży miały cukrzycę, czy wasze dzieci urodziły się duże? Czy jak cukry unormują się dzięki insulinie i diecie to jest szansa że dziecko nie będzie przybierać na wadze ponad normę?

Powiedźcie mi plis te dziewczyny które już mają dzieci i które w ciąży miały cukrzycę, czy wasze dzieci urodziły się duże? Czy jak cukry unormują się dzięki insulinie i diecie to jest szansa że dziecko nie będzie przybierać na wadze ponad normę?
Moja córka urodziła się w 40 tygodniu z waga 3130 brałam wtedy insulinę nocna dwie jednostki i dieta cukrzyca była unormowana

reklama
Ja urodziłam w 40 tygodniu i syn wazyl 3800 bylam na samej diecie i cukry mialam unormowane, teraz jestem w 29 tyg moj gonekolog w 28 mowil ze mlody wazy 1 kg i ze jest w normie wiec na razie sie nie zamartwiam na zapas...

Do góry