reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Powiedzcie mi jak to jest z insulina? Ona działa odrazu czy potrzeba czasu żeby się cukier unormowal? Biorę raz przed snem 10 jednostek narazie

Ja biore insuline od tygodnia jak na razie po 3 jednostkach cukier na czczo sie unormowal chociaz wczoraj mialam wyskok 96 a dzis juz 83 nie rozumiem ogolnie tej cukrzycy a mam ja juz 2 raz...

Ja biore insuline od tygodnia jak na razie po 3 jednostkach cukier na czczo sie unormowal chociaz wczoraj mialam wyskok 96 a dzis juz 83 nie rozumiem ogolnie tej cukrzycy a mam ja juz 2 raz...
A daj spokój nic nie kumam z tej choroby przy 7 jednostkach wyniki 91 91 90 a dzis 95!!!!!!!!!

Powiedzcie mi jak to jest z insulina? Ona działa odrazu czy potrzeba czasu żeby się cukier unormowal? Biorę raz przed snem 10 jednostek narazie
Chyba zależy od rodzaju insuliny, ja biorę przed głównymi posiłkami 2 jednostki i ta działa od razu, tzn wstrzykuje i jem, ale drugi rodzaj biorę na noc i ta ma za zadanie długo się uwalniać żeby rano cukier nie był wysoki.

Powiedźcie mi plis te dziewczyny które już mają dzieci i które w ciąży miały cukrzycę, czy wasze dzieci urodziły się duże? Czy jak cukry unormują się dzięki insulinie i diecie to jest szansa że dziecko nie będzie przybierać na wadze ponad normę?

Powiedźcie mi plis te dziewczyny które już mają dzieci i które w ciąży miały cukrzycę, czy wasze dzieci urodziły się duże? Czy jak cukry unormują się dzięki insulinie i diecie to jest szansa że dziecko nie będzie przybierać na wadze ponad normę?
Moja córka urodziła się w 40 tygodniu z waga 3130 brałam wtedy insulinę nocna dwie jednostki i dieta cukrzyca była unormowana

reklama
Ja urodziłam w 40 tygodniu i syn wazyl 3800 bylam na samej diecie i cukry mialam unormowane, teraz jestem w 29 tyg moj gonekolog w 28 mowil ze mlody wazy 1 kg i ze jest w normie wiec na razie sie nie zamartwiam na zapas...

Do góry