reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja dzis na czczo po wczorajszyxh 3 jednostkach insuliny wynik 89 😀 pierwszy raz odkąd jestem na diecie heh... W dzien cukry ok także mam nadzieje ze ten poziom sie utrzymw i nic sie nie popsuje... W srode zaczynwm 29 tydz...

Hej. U mnie dzisiaj wynik 82, tydzień temu w środę 97. Nie wiem jak to jest możliwe, ale póki co kamień spadł mi z serca [emoji854]

Hej dziewczyny mam na imie Ala, jestem w 26tc i wczoraj odebralam wyniki z krzywej i troche sie zalamalam. Ogolnie o cukrzycy wiem niewiele..
Na czczo mialam 78
Po 1h 189
Po 2h 117

Ogolnie zawyzony jest tylko ten po godzinie i nie wiem czy sie martwic czy nie. Od poczatku ciazy jem duzo słodyczy, baaardzo dużo pizzy, pije pepsi litrami i te słodkie piwa bezalkoholowe 🙄☹️☹️ dzien zaczynam od kawy z mleczkiem i 2 lyzeczek cukru..I teraz nie wiem czy mam poprostu ograniczyc cukry czy przejsc na calkowita diete🤔☹️ bo moze po tak tragicznej diecie te wyniki nie sa takie zle? 🤷‍♀️
Co myslicie?

Hej dziewczyny mam na imie Ala, jestem w 26tc i wczoraj odebralam wyniki z krzywej i troche sie zalamalam. Ogolnie o cukrzycy wiem niewiele..
Na czczo mialam 78
Po 1h 189
Po 2h 117

Ogolnie zawyzony jest tylko ten po godzinie i nie wiem czy sie martwic czy nie. Od poczatku ciazy jem duzo słodyczy, baaardzo dużo pizzy, pije pepsi litrami i te słodkie piwa bezalkoholowe [emoji849][emoji3525][emoji3525] dzien zaczynam od kawy z mleczkiem i 2 lyzeczek cukru..I teraz nie wiem czy mam poprostu ograniczyc cukry czy przejsc na calkowita diete[emoji848][emoji3525] bo moze po tak tragicznej diecie te wyniki nie sa takie zle? [emoji2368]
Co myslicie?

Hejka kurcze az tak się nie znam muszę przyznać wiem ze każde małe przekroczenie w ciąży to raczej beda wszyscy ostrożni i wyślą cię do diabetologa ... Pewnie kontrolę zleca bo tylko jeden za duży.. Może ciut ogranicz te akurat najgorsze jedzenie jak cola piwo pizza przynajmniej ilościowo w sumie na zdrowie to wyjdzie a one piorunująco cukier podnoszą szczególnie cola...

reklama
Mnie to Szlag trafi w życiu nie zobaczę 8 przy wyniku rano 7 jednostek insuliny a cukier 92........ Bosz.......... Dojdę zaraz do 20 m[emoji27]

Do góry