reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Tylko że jak zjem mało to nie dam rady wytrzymać 3 godziny do drugiego śniadania [emoji3525] a głód chyba też niewskazany?
Zwzwyczaj kazda z nas na sniadanie 1 musi jesc malo ja np jem 1 kanapke chleba 7 ziaren z biedronki plus salata pomidor, rzodkiewka i jakas wedlina deobiowa, jakbym zjadla juz 2 kanapki to mam cukier ponad norme... Sprobuj z mniejsza ilością kanapek. Moze Ci tez chleb nie służyć i musisz zmienic na inny... Więcej za to jesc na 2 sniadanie mozna...

reklama
Ja nie mam przerw w pomiędzy posiłkami 3 godziny raczej 2 mniej jem ale częściej dużo połączeń jest groźnych typu serrk wiejski plus owoc to ostry skok cukier robi

Początki zawsze są trudne ;)
Pij wodę i postaraj się znaleźć jakieś zajęcie, mnie przyzwyczajenie się do nowych zasad trwało około tygodnia-półtora.
Głodówka niewskazana ale można troszkę skrócić czas jeśli faktycznie jesteś głodna. Jak żołądek się przyzwyczai do małych ale częstych posiłków to będzie już tylko z górki [emoji1303]
Tylko że jak zjem mało to nie dam rady wytrzymać 3 godziny do drugiego śniadania [emoji3525] a głód chyba też niewskazany?

To mialas ekstra ten cukier po obiedzie, spalilas na spacerze pewnie heh [emoji3] ok ro bede tak robic najgorszy 1 raz heh dzieki za porady [emoji3]
Hii daj spokoj polecialam po gorzka czekoladę od razu trzymam kciuki za dziś ja za pierwszym razem z 20 minut siedziałam z penem w ręce próbując się zmusić do wbicia igły

Hii daj spokoj polecialam po gorzka czekoladę od razu trzymam kciuki za dziś ja za pierwszym razem z 20 minut siedziałam z penem w ręce próbując się zmusić do wbicia igły
Jakos poszlo mam nadzieje ze zrobilam wszystko ok, czujesz cos pozniej jak wstrzykniesz insuline bo nie wiem czy to z przerażenia mi sie wydaje czy faktycznie czuje lekkie pieczenie 🤣. Zobaczymy jaki jutro rano bedzie cukier chociaz mysle ze pon1 dniu nie ma sie co spodziewac efektu?

Tuniadd powiedz mi jakiego masz jeszcze pena? I gdzie dokupujesz igly do niego? Ja dostalam w zestawie z penem tylko 6 igiel, maz pytal w aptece bo chcial dokupić to mu powoedzieli ze osobno igiel nie sprzedaja tylko dodaja 5 szt przy zakupie insuliny... 🤨

Tuniadd powiedz mi jakiego masz jeszcze pena? I gdzie dokupujesz igly do niego? Ja dostalam w zestawie z penem tylko 6 igiel, maz pytal w aptece bo chcial dokupić to mu powoedzieli ze osobno igiel nie sprzedaja tylko dodaja 5 szt przy zakupie insuliny... [emoji2955]
Novopen ja zamówię w necie teraz na razie mam te kilka od diabetologa i z apteki ja po zastrzyku nic nie czuje może psychika ci świruje [emoji6]

Jakos poszlo mam nadzieje ze zrobilam wszystko ok, czujesz cos pozniej jak wstrzykniesz insuline bo nie wiem czy to z przerażenia mi sie wydaje czy faktycznie czuje lekkie pieczenie [emoji1787]. Zobaczymy jaki jutro rano bedzie cukier chociaz mysle ze pon1 dniu nie ma sie co spodziewac efektu?
W pierwszej ciąży po dwóch jednostkach spadlo poniżej 90 i do porodu tak było więc zobaczysz rano...

reklama
Do góry