Nie insulina otwarta czyli wyłożona do pena w temperaturze pokojowej musi byćDziewczyny od dzis zaczynam insuline, powiedzcie mi czy jak juz wstrzykne sobie te 2 j to ten pen z ta insulina mam orzechowywac w lodowce?? Nie kumam tego heh
reklama
Zwzwyczaj kazda z nas na sniadanie 1 musi jesc malo ja np jem 1 kanapke chleba 7 ziaren z biedronki plus salata pomidor, rzodkiewka i jakas wedlina deobiowa, jakbym zjadla juz 2 kanapki to mam cukier ponad norme... Sprobuj z mniejsza ilością kanapek. Moze Ci tez chleb nie służyć i musisz zmienic na inny... Więcej za to jesc na 2 sniadanie mozna...Hej. Ja mam takie pytanko do was. Tydzień temu robiłam krzywa cukrowa i po dwóch godzinach (obciazenie 75) wyszedł mi poziom 160, czyli ponad normę. Przez kilka dni mierze cukier po każdym posiłku i na czczo. Generalnie wyniki ok. Na czczo przeważnie około 80-84 godzinę po obiedzie podwieczorku czy kolacji około 95 max 113. Problem jest tylko że śniadaniem. Przekracza mi 140. Raz miałam dobrze drugi dzień 126 trzeci dzień 144 i dziś 145. Czy to ma jakiś związek z kolacja z dnia poprzedniego (mimo iż wynik był ok) ? Czy za późno śniadanie jem? Dziś np. o 8.20 już sama nie wiem. Albo za dużo kanapek (3) [emoji848]
Dzieki dzis 1 raz bede sie kloc... Boje sie ze zle cos zrobie i insulina nie zadzialaNie insulina otwarta czyli wyłożona do pena w temperaturze pokojowej musi być
Cos nie tak ze śniadaniem skoro od 84-do ponad 140 chleb zmien lub ilość lub podziel śniadanie na dwa posiłki pierwsze godzinę po wstaniu i po Półtorej godziny kolejneHej. Ja mam takie pytanko do was. Tydzień temu robiłam krzywa cukrowa i po dwóch godzinach (obciazenie 75) wyszedł mi poziom 160, czyli ponad normę. Przez kilka dni mierze cukier po każdym posiłku i na czczo. Generalnie wyniki ok. Na czczo przeważnie około 80-84 godzinę po obiedzie podwieczorku czy kolacji około 95 max 113. Problem jest tylko że śniadaniem. Przekracza mi 140. Raz miałam dobrze drugi dzień 126 trzeci dzień 144 i dziś 145. Czy to ma jakiś związek z kolacja z dnia poprzedniego (mimo iż wynik był ok) ? Czy za późno śniadanie jem? Dziś np. o 8.20 już sama nie wiem. Albo za dużo kanapek (3) [emoji848]
Trzymam kciuki pierwszy raz najgorszy to nic nie boli tylko barierę musisz przekroczyć w głowie przynajmniej ja tak miałamDzieki [emoji3] dzis 1 raz bede sie kloc... Boje sie ze zle cos zrobie i insulina nie zadziala
A gdzie się klujesz? W udo w brzuch? Ja planuje w udo... Trzeba zlapac ta skore jakos do uklucia i trzymac ta igle 10 sekund od wcisniecia insuliny?Trzymam kciuki pierwszy raz najgorszy to nic nie boli tylko barierę musisz przekroczyć w głowie przynajmniej ja tak miałam
A Wogule tyle czasu walczę z cukrzyca i powiem że można się zdziwić dzis zjadłam obiad Ziemniaki indyk i buraki więc spodziewałam się cukru na poziomie 130 mniej więcej po obiedzie musiałam pójść do przedszkola podpisać umowę to spacer 15 minut w jedną stronę. Po powrocie do domu akurat dzwoni przypominajka mierzenia cukru i mierze a wynik 74. Nigdy takiego wyniku nie widziałam
Zmień pieczywo na żytnie i ogranicz do 2 kromek max. Możesz spokojnie jeść warzywa, z owocami na śniadanie się wstrzymuj, ewentualnie sezonówki (najmniejszy IG ponoć mają). Również nabiał lepiej jest przesunąć na 2 śniadanie i dalej
Jak najwięcej wody, jeśli pijesz herbatę/kawę słodzoną i nie umiesz się przerzucić na gorzką (ja nie umiałam [emoji85]) zastąp cukier ksylitolem lub stewią.
Jak najwięcej wody, jeśli pijesz herbatę/kawę słodzoną i nie umiesz się przerzucić na gorzką (ja nie umiałam [emoji85]) zastąp cukier ksylitolem lub stewią.
Hej. Ja mam takie pytanko do was. Tydzień temu robiłam krzywa cukrowa i po dwóch godzinach (obciazenie 75) wyszedł mi poziom 160, czyli ponad normę. Przez kilka dni mierze cukier po każdym posiłku i na czczo. Generalnie wyniki ok. Na czczo przeważnie około 80-84 godzinę po obiedzie podwieczorku czy kolacji około 95 max 113. Problem jest tylko że śniadaniem. Przekracza mi 140. Raz miałam dobrze drugi dzień 126 trzeci dzień 144 i dziś 145. Czy to ma jakiś związek z kolacja z dnia poprzedniego (mimo iż wynik był ok) ? Czy za późno śniadanie jem? Dziś np. o 8.20 już sama nie wiem. Albo za dużo kanapek (3) [emoji848]
W udo jakoś w brzuch przy ciąży to nie wyobrażam sobie ja nawet mie chwytam skóry tylko wbijam igłę wstrzykuje insulinę liczę do 10 i wyjmuje na igle zostaje kropelka insulinyA gdzie się klujesz? W udo w brzuch? Ja planuje w udo... Trzeba zlapac ta skore jakos do uklucia i trzymac ta igle 10 sekund od wcisniecia insuliny?
reklama
To mialas ekstra ten cukier po obiedzie, spalilas na spacerze pewnie heh ok ro bede tak robic najgorszy 1 raz heh dzieki za poradyW udo jakoś w brzuch przy ciąży to nie wyobrażam sobie ja nawet mie chwytam skóry tylko wbijam igłę wstrzykuje insulinę liczę do 10 i wyjmuje na igle zostaje kropelka insuliny