monika1708
Fanka BB :)
kurcze jak wczoraj na czczo mój cukier był ok, to dziś już nie... możliwe że za mało jadłam w dzień? bo w nocy czułam mega głód.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej Dziewczyny. Jestem dzisiaj w 5+2 tc. Podczas starań miałam stwierdzone pcos i cukier w górnej granicy normy w związku z czym brałam lek metformine która w Polsce w ciąży jest zakazana. Musiałam lek odstawić od razu po pozytywnym teście ciążowym. Wczoraj przy okazji bety postanowiłam, że zrobię sobie badanie glukozy na czczo. Wynik 96.8. Myślałam że to jest wynik w normie ale niestety dowiedziałam się że w ciąży przyjmuje się normę do 92.
Wczoraj miałam pierwszą teleporade z gin na nfz, dostałam skierowanie na różne badania ale glukozy to ona w tych badaniach akurat nie zawarła nie wiem dlaczego. Z tego co wiem to po takim wyniku powinnam dostać od razu skierowanie na krzywą. W poniedziałek idę robić wszystkie badania więc dodam sobie jeszcze raz glukoze na czczo no ale jestem pewna że wynik będzie za wysoki co już teraz powoduje moje przerażenie.
Wybieram się też do ginelologa prywatnie więc mam nadzieję że on się tym porządnie zajmie. Czy jak się chodzi prywatnie do gin to diabetologa można mieć na nfz czy jak to działa?
kurcze jak wczoraj na czczo mój cukier był ok, to dziś już nie... możliwe że za mało jadłam w dzień? bo w nocy czułam mega głód.
no właśnie zjadłam kolacje ale dalej czułam sie jakby głodna hmmCo prawda nie biorę insuliny i cukier udaje mi się normować dietą, ale moja diabetolog wspomniała by nie kłaść się głodnemu spać bo to może mieć gorsze skutki.
no właśnie zjadłam kolacje ale dalej czułam sie jakby głodna hmm
Też tak miewałam, zwłaszcza na początku gdy wprowadzałam dietę 5-6 posiłkową co 3h [emoji85]
Teraz się przyzwyczaiłam i na kolację wystarczy jogurt z mrożonymi owocami i płatkami owsianymi
Może w dzień jakiś posiłek był zbyt lekki i nie nasycił odpowiednio a gdy przyszła pora kolacji to tamto niedosycenie zostało tym zapełnione?
Myślę że jeśli raz się to zdarzyło to nie ma powodów do paniki, chyba że masz bardzo silną cukrzycę i nie możesz doprowadzić do skrajnych wyników. Spróbuj dzisiaj zjeść nieco więcej, ewentualnie naszykuj sobie coś do leciutkiego skubnięcia przed snem byś nie odczuwała ssania
To zależy od poradni ja musiałam pojechać do lekarza rodzinnego podać moje wyniki cukru i on wystawil mi skierowanie do diabetologa i tak ztob poczekaj na wyniki krzywej idz do rodzinnego i zapisz się do diabetologaHej Dziewczyny. Jestem dzisiaj w 5+2 tc. Podczas starań miałam stwierdzone pcos i cukier w górnej granicy normy w związku z czym brałam lek metformine która w Polsce w ciąży jest zakazana. Musiałam lek odstawić od razu po pozytywnym teście ciążowym. Wczoraj przy okazji bety postanowiłam, że zrobię sobie badanie glukozy na czczo. Wynik 96.8. Myślałam że to jest wynik w normie ale niestety dowiedziałam się że w ciąży przyjmuje się normę do 92.
Wczoraj miałam pierwszą teleporade z gin na nfz, dostałam skierowanie na różne badania ale glukozy to ona w tych badaniach akurat nie zawarła nie wiem dlaczego. Z tego co wiem to po takim wyniku powinnam dostać od razu skierowanie na krzywą. W poniedziałek idę robić wszystkie badania więc dodam sobie jeszcze raz glukoze na czczo no ale jestem pewna że wynik będzie za wysoki co już teraz powoduje moje przerażenie.
Wybieram się też do ginelologa prywatnie więc mam nadzieję że on się tym porządnie zajmie. Czy jak się chodzi prywatnie do gin to diabetologa można mieć na nfz czy jak to działa?
Jedz jedna kanapkę o 22 to głodu czuć nie powinnaśkurcze jak wczoraj na czczo mój cukier był ok, to dziś już nie... możliwe że za mało jadłam w dzień? bo w nocy czułam mega głód.
Jedz jedna kanapkę o 22 to głodu czuć nie powinnaś
jadlam o 21 kolacje ale moze za wczesnie hmm