reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześć Dziewczyny,
AgMich, kołyska przeurocza!

u mnie dzisiaj drugi dzień z rzędu po obiedzie 124, wiec powinnam od jutra insulinę, ale skoro przekroczenie takie male to może mogę sprawdzić jeszcze jutro, jak myślicie?
Z drugiego palca było 106, ale mam zapisywać pierwszy pomiar lub najwyższy (w tym przypadku to ten sam).
my przymierzamy się do zakupu wózka, ale tak trudno jest podjąć decyzję. a i tak pewnie jaki by się nie wybrało to będzie się go przeklinać, bo wózek idealny nie istnieje :-)
Pozdrowienia.

reklama
nadineczka ale masz fajnie, ja w poprzedniej ciąży miałam 141 i dostałam skierowanie do diabetologa widać co lekarz to inne normy. :wściekła/y:

Iza masz ostrzejszą normę ale ja staram się nie przekraczać 120 po h bo tak chyba jest lepiej. :tak:

mdmd co do wózka to masz rację. My wymyślaliśmy różne rzeczy a w końcu weszliśmy do sklepu i kupiliśmy ten który nam się najbardziej spodobał i to chyba bardziej wizualnie niż od strony funkcjonalnej. :zawstydzona/y: Mam nadzieję, że dobrze się spisze.

Ale jaja przed chwilą spojrzałam w kartę ciąży i wizytę mam na 17.15 a nie na 17.45:szok: ale ze mnie gapa. Uciekam się szykować. Do wieczorka.:tak:

Cześć Dziewczyny,

u mnie dzisiaj drugi dzień z rzędu po obiedzie 124, wiec powinnam od jutra insulinę, ale skoro przekroczenie takie male to może mogę sprawdzić jeszcze jutro, jak myślicie?
Z drugiego palca było 106, ale mam zapisywać pierwszy pomiar lub najwyższy (w tym przypadku to ten sam).
my przymierzamy się do zakupu wózka, ale tak trudno jest podjąć decyzję. a i tak pewnie jaki by się nie wybrało to będzie się go przeklinać, bo wózek idealny nie istnieje :-)
Pozdrowienia.

Ja bym się wstrzymała, ale to tylko moja prywatna opinia :tak: Jaki masz glukometr??
Ja wiem jaki chcę, ale niestety nie chcę zapłacić za niego pełnej ceny, i dlatego kombinuję z allegro, jakkolwiek brakuje mi zaufania do sprzedających, a niestety nie wszystko da się obejrzeć :no:

IzaBK, ja tez oglądam na allegro, ale nie mogę znaleźć niczego w pobliżu, a wózek wolelibyśmy zobaczyć. jednak na zdjęciach nie wszystko będzie widać.
na razie rozważamy jane nomad, chociaż pioruńsko drogi. nawet używany. ale jeśli miałby wytrzymać dwójkę dzieci to może warto. sama nie wiem...

używam contour ts, bo taki dostałam w poradni. porównywałam z xido i wyniki są zbliżone.
AgMich, daj znać po wizycie jak i co.

. Czy może któraś z Was przeprowadzała sama sobie takie badanie?

pewnie ze można..osoby ktore maja cukrzyce mają taki spzret do badania i mysle ze w aptece można sobie kupić taki wybalazek...chodz tzreba dobrze umiec to zrobic..bo mi raz ciotka robiła to 2 razy pod rzad wyszła mi dawka smiertelna...dopiero po 3 probie wyszło dobrze;)))

Jeszcze nie jestem w pełni gotowa do porodu, ale w sumie nie wiem czy kiedykolwiek będę, bo zawsze coś wypada i sobie myślę wtedy, żeby mały jeszcze troszkę posiedział w brzuchu. Może ten strach przed porodem i byciem mamą. to moje pierwsze maleństwo.

próbowałyście pić capucino bez słodzenia?

Pulka, chyba każda z nas trochę tak czuje.W końcu taki maluch wprowadza wielkie zmiany.
Nadineczka , ja miałam 159 i dostałam diete i glukometr a z czasem insulinę. Zależy od lekarza i szpitala. U mnie pod opieką są ciężarne, ktore po 75 g po 2 h miały 140 i wiecej.

reklama
Witam drogie Panie, dzisiaj po badaniu 50 glukozy na czczo miałam 93 a po obciążeniu 190. To duży wynik i jestem przerażona. Jak powinna wyglądac teraz moja dieta??Za 2 tyg mam powtórzyć badanie a jak znów wyjdzie źle to skierowanie do spzitala, badanie cukru i insulina, czy któraś z Was ją bierze???Jak to wygląda??

Do góry