reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
a ja nie mogę wyjść z przeziębienia...wczoraj jak zaaplikowałam sobie mleko z miodem na kolację to cukier 155!!!!!!!!:szok: dziś juz 95 na szczęście, myslałam że nie spadnie ...jak piję herbatę z miodem w ciągu dnia to nie skacze ale juz połączenie z mlekiem daje własnie taki efekt...

IzaBK widzę że lekarz Twój będzie monitorował wagę dziecka aż do samego porodu....ja miałam usg tydzień temu i lekarz powiedział że to już ostatnie w tej ciąży, a to dopiero 31 tydzień...czyli juz nie będę wiedziała czy dziecko nie rośnie za bardzo, teraz waży 1433g czyli niby w sam raz...ewentualnie sama sie zapiszę na usg za jakieś 4-5 tygodni...hmmm...
http://myfxadvice.com

IzaBK widzę że lekarz Twój będzie monitorował wagę dziecka aż do samego porodu....ja miałam usg tydzień temu i lekarz powiedział że to już ostatnie w tej ciąży, a to dopiero 31 tydzień...czyli juz nie będę wiedziała czy dziecko nie rośnie za bardzo, teraz waży 1433g czyli niby w sam raz...ewentualnie sama sie zapiszę na usg za jakieś 4-5 tygodni...hmmm...

moja diabetolog też się bardzo interesuje wagą maluszka... twierdzi, że dzieci rosną szczególnie w końcówce... Rzeczywiście dla własnej spokojności lepiej zrób sobie usg za jakiś czas. Albo pogadaj z lekarzami.
U mnie rano 100.. no nie wiem czemu:szok:

Dzisiaj rano 86.

Iza to już niedługo Ci zostało:tak: ale super. Dobrze, że wizyta w szpitalu nastawiła Cie optymistycznie. Teraz tylko czekać do końca października. To teraz szybko zabieraj się za zakupy i szykowanie domku dla dzidziusia.:tak:

Laurana ciesz się i to bardzo!:tak::tak:

hidi dlaczego powiedzieli, ze to ostatnie usg? Dziwne bo przecież końcówka u nas jest najważniejsza chodzi mi o wagę i o starzejące się łożysko. Lepiej zapisz się, jeszcze gdzieś na usg. Pij dużo herbaty z cytryną i oczywiście nie wyskakuj z łóżka! Mnie też coś dzisiaj bierze, drapie mnie w gardle i mam zapchany nos.

Dzisiaj idę do lekarza na 17.45. oczywiście wieczorem napiszę jak było. Może wreszcie maluszek pokaże co ma między nóżkami. ;-) Ale tak naprawdę to martwię się żeby tylko maluszek był zdrowy :tak:

witajcie.

U mnie wczoraj coś dziwnego z cukrem się działo. Na kolacje zjadłam dwie malutkie kromeczki chlebka pełnoziarnistego ( jem go już 2 tyg i cukry zawsze były ok) i jajko gotowane, a tu po 1h cukier 133. Byłam w szoku. Ale leżałam w łóżku i zmierzyłam po 2h cukier 87. Nie rozumiem tego.

Dzisiaj byłam u lekarza i dostałam jakieś leki na przeziębienie. Oby pomogły.

Październik się zaczął a ja chora:szok:

AgMich ja mam zwykłe łóżeczko.

Kurcze pulka pewnie już odliczasz? Masz już wszystko przygotowane? Ja ma łóżeczko turystyczne ale memy mega małe mieszkanie i myślałam o takim cudeńku. A że wszystko właściwie już mam po poprzedniej ciąży to można pozwolić sobie na jakiś nadprogramowy dodatek. A co twoich cukrów to dziwne bo po jajkach nie podnosi się cukier. Może o przeziębienie ma jakiś wpływ. A brałaś wcześniej jakieś leki? Może jakiś syrop? Nie wiem jakie masz normy bo ja mam np. po godzinie do 140 po dwóch do 120. Mam zalecenia mierzyć po dwóch godzinach więc jak dla mnie te wyniki nie są aż tak złe.

a ja chciałam powiedzieć, że bardzo mi przykro, ale muszę Was opuścić, wyniki po 50g owszem za wysokie, ale po 75g jestem w normie (chociaż te normy to też wszędzie inne :wściekła/y:) tak czy inaczej kobietki trzymajcie się cieplutko jestem z Was dumna, że dajecie radę z tą dietą ja po 2 dniach już wymiękłam :-( twardzielki :-)

reklama
nadineczka - gratuluję :-) szczesciara :-D

AgMich - kołyska cudowna, już Ci jej zazdroszczę :-)
ja mam normę 120 po 1h .. czyli ostrzej.

pulka - 133 to nie tak strasznie dużo .. a jajka bym raczej nie podejrzewała, przecież ono nie ma węglowodanów :cool2: Ja też czasem mam taki dziwne skoki, to ponoć kwestia zaawansowania ciąży.. Ciekawe jak się zachowają Twoje cukry po lekach na przeziębienie...

Do góry