reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Przekroczenia nie sa duze ale najbardziej mi smutno jak sie staram omijam to co zakazane a i tak nie wychodzi :mad: jeszcze bede kombinowac....
I tak musze zrobic morfo i mocz do gina na nastepny tydzien to zrobie sobie glukoze na czczo odrazu:oops:
Rano to mam dopiero 5 przekroczen i to nie pod rzad z tych 3 tyg

reklama
Dziewczyny ja wczoraj urodziłam moje dzieciaki. Tymek 1950 a Zosia 1980. W 34+2. Dają sobie radę bez pomocy ale są na neonatologi beze nie. Czekam na obchod bo nawet nie wiem ile pkt miały bo mój mąż nie zapytał :/
Cukrzyca juz znikła nawet po glukozie w kroplowce miałam 78:) także koniec insuliny i diety jak juz wyjdziemy do domu :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratulacje :) duzo zdrowka dla dzieciaczkow i mamusi :*
Dobrze ze ta cholera zniknela :)

U mnie cukier na czczo ok dzisiaj ale zas ketony :/ albo jedno albo drugie wrrr...

Ojej!! Gratulacje kamiladon :) Jesteś dla nas wielkim pocieszeniem :) Oby dzieci sobie teraz dały radę!! :) No i powodzenia dla Was przy zajmowaniu się dziećmi :) PS. Piękne imiona :)
ZgadnijKto - nie znam się, ale myślę, że dostaniesz jakąś insulinę na rano albo na noc - sama nie wiem jak to działa. Ja zaraz zmierzę po śniadaniu po 1,5 godzinie, bo na czczo 75. W ogóle można mieć podwyższony cukier od tłustych rzeczy? na przykład od rosołu? Bo mam takie małe wrażenie, ale może mi się wydaje...

Dzien dobry ;)
Dzisiaj polecialam rano do labolatorium i juz jestem ciekawa jakie te wyniki sa. Zrobilam glukoze na czczo i hemoglobine glikowana. Cukier na czczo byl dobry w normie, wychodzi na to ze nie moge pozno jesc o_O
W nocy zaczal pobolewac mnie brzuch jak na okres i trochę krzyz czyżby juz powoli sie cos szykowalo;)

ZgadnijKto, a który to Twój tydzień?
Ja jak na razie miałam w normie dopóki dzisiaj nie pokusiłam się na knedle ze śliwkami - przynajmniej wiem, że mączne dania są mi nie wskazane.

Kliska u mnie 28tc5d. Odebralam wyniki i hemoglobina jest ok tylko zastanawiam sie bo cukier rano mialam 90 a w labo wyszlo 95 i nie wiem z czego to wynika...
W moczu tez oaski pokazuja ketony a w labo tylko sladowe ilosci??? Juz normalnie nic nie rozumiem

Kamiladon gratulacje :) zdrowka dla całej Waszej trójki :)

Zgadnijkto w lab jest dokładniejszy wynik cukru bo to z krwi żylnej a nie z palca :) często glukometry pokazują inne wyniki, jak różnica tylko 5 to i tak w miarę dokładny glukometr masz :) a mierzyłaś sobie glukometrem bezpośrednio przed pobraniem czy w domu? Ja zawsze sprawdzałam przed wejściem do lab zeby sprawdzić dokładnosc glukometru właśnie, u mnie chyba różnica 2 była :) pamiętam że któraś dziewczyna pisała że u niej 15 czy 20 jednostek różnicy było!

U mnie 31 i chyba wystarczyłoby, abym nie jadła zakazanych rzeczy, czyli prawdopodobnie chleba pszennego, dań mącznych, dużej ilości makaronu i może rosołu - no chyba, że zrobię sobie jakiś naprawdę nietłusty rosół. Nie ma tragedii. Dzisiaj zrobię leczo :) i chyba wkrótce przerobie cześć jagód na pierogi. Poszukam przepisów, aby nie zaszkodzić maleństwu.

reklama
90_natka zmierzylam zaraz jak wstalam to w czasie różnicy była jakas 1h miedzy moim pomiarem a tym w lab. Z tym ze pisalo szacunkowy poziom glukozy we krwi 95 przy wynikach z tej hemoglobiny glikowanej...

Juz sie nie moge doczekac srody bo mam wizyte u diabo i u gina i wszystkiego sie dowiem. Zwlaszcza czy u Mlodej wszystko w porządku...

Do góry