reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Kamiladon . Ja normalnie jem w ciągu dnia i wyniki na glukometrze mam B dobre . Tylko na rano zaczęło mi czasem pokazywać 100 . Robiłam Hba1 i miałam 3.9 potem glukoza z krwi miałam 93 . Niedługo idę znowu na Hba1 i zobaczymy co wyjdzie ;) a w którym tyg już jesteś ?

Karolcia z insuliną nie pomogę bo mi się udało bez.

Aga ale fajnie z tym szyciem :) to życzę żeby się za jakiś czas tak rozkręciło żeby udało się zarobić na tym :)

Amcia a o której mierzysz ten cukier na czczo? I czy po kolacji masz ok?
Może to być też kwestia tego że rano mierzysz za późno. Ja np. miałam podobne wartości na czczo bez względu na to czy mierzyłam o 7:30 czy o 9:00 ale dziewczyny tu miewały tak, że im później tym wyżej. Generalnie zaleca się żeby mierzyć na czczo wcześnie, tak żeby mniej więcej do 7:30-8:00 zjeść pierwsze śniadanie.

Na czczo tak 9-9.30 a po kolacji mam 117 czasem 95 . Spróbuję wstawać wcześniej przez kilka dni i zobaczymy jak będzie :) bo nie chciałabym insu jeżeli mam tylko podejrzenie cukrzycy a do porodu mało zostało

Ja właśnie na trzy tyg przed terminem miałam mieć włączoną insulinę ale diabetolog dała kilka dni na obserwację jeszcze i modyfikację diety, a po tygodniu już urodziłam. Ale pod koniec cukry wariowały na maxa, zresztą po porodzie też.
Sprawdź z tym mierzeniem wcześniej, warto się przemęczyć te pare tyg jakby to miało spowodować uniknięcie insuliny :) nie pamiętam dokładnie czemu tak wcześnie zaleca się mierzenie na czczo i to pierwsze śniadanie ale chyba chodziło o to, że później przemiana cukrów ulega zmianie bo hormony zaczynają wahania dobowe a to wszystko ma też wpływ na rozkład glukozy. Wiem, że dziewczyny tu pisały tak, że np. mierzyły wcześnie, jadły kanapkę jako to pierwsze śniadanie a potem kładły się jeszcze "dospać" :)

reklama
Natka oby oby ;) fajnie by było mieć zajęcie takie. W razie jak kiedyś się zdecyduje na drugie dziecko to będę mogła i w domu dorobić ;)

Z tego co pamiętam to też było zależne od tego ze nie powinno się jeść zbyt późno śniadanie żeby nie była za długą przerwą w nocy. Bo wtedy cukry moga swirowac wlasnie. Ja kolacje jadlam np o 8. Ale o 23. Dojadalam kromka chleba no z serem i rano kolo 8. Jadlam. Ale to jedzenie przed samym spaniem to ja z kolri mialam na zbyt niskie cukry z rana. Nigdy na czczo nie mialam przekroczen wrecz w druga strone ;)

Do góry