reklama
Witam.
Jestem tu nowa ale mam mega prośbę. Czy któraś z Was drogie mamy mogła by mi powiedzieć jak się stosuje insulinę na noc zaleconą w dawce 6 j? Niestety moja Pani diabetolog kazała mi ją brać ae nic nie wyjaśniła i poszła na urlop. Nie zostalam w żaden sposób przeszkolona ani nie dostałam tzw. pena.
Pomocy!
Jestem tu nowa ale mam mega prośbę. Czy któraś z Was drogie mamy mogła by mi powiedzieć jak się stosuje insulinę na noc zaleconą w dawce 6 j? Niestety moja Pani diabetolog kazała mi ją brać ae nic nie wyjaśniła i poszła na urlop. Nie zostalam w żaden sposób przeszkolona ani nie dostałam tzw. pena.
Pomocy!
Karolcia! Bez pena to ani rusz! Ja dostalam za free, na wizycie wlasnie. Nie wiem moze w aptece zapytaj albo u rodzinnego co w tej sytuacji. Albo idz do tej przychodni i w rejestracji opowiedz jaka sytuacja, moze inna diabetolog albo specjalna pielęgniarka Cie przeszkoli. No mozesz w necie wpisac, wydaje mi sie ze sa takie filmiki instruktażowe. Najlepiej jak ktoś na zywo pokaze, a takze razem z penem powinnas dostac instrukcje obsługi...
a czy dostalas recepte na ta insuline?
a czy dostalas recepte na ta insuline?
Natka póki co dla siebie tzn dla małej szyję. No i literki jej robiłam do pokoju i w sumie dwie koleżanki już też chcą narazie się dużo jeszcze nauczyć muszę Ale nie mówię ze nie chciałabym cos z tym w przyszłości zrobić żeby może móc też Szyc dla innyc i mieć jakiś zarobek z tego
Roczek no lepiej niż chrzciny chyba już się wprawilismy haha i fakt małą większą to też inaczej znosila gości i cały ten szum [emoji6]
Super ze u Was też wszystko dobrze ze zdrowiem
Edytka mdłości nie zazdroszczę... brrr miałam w ciąży...
Mój ' nie mąż ' jest też z grudnia 82
U nas na roczku był też tort ciasto i obiad i tyle ja robiłam ciasta torta zamawialismy a obiad robił mój trochę roboty było Ale dało się przeżyć
Karolcia zgłoś sie do lekarza gdzieś. Ktoś powinien Ci wyjaśnić co i jak... Ja nie miałam insuliny to nie pomogę. Mi nawet z głupim glukometrem i nakluwaczem pomagała koleżanka która ma zwykłą cukrzycę
Roczek no lepiej niż chrzciny chyba już się wprawilismy haha i fakt małą większą to też inaczej znosila gości i cały ten szum [emoji6]
Super ze u Was też wszystko dobrze ze zdrowiem
Edytka mdłości nie zazdroszczę... brrr miałam w ciąży...
Mój ' nie mąż ' jest też z grudnia 82
U nas na roczku był też tort ciasto i obiad i tyle ja robiłam ciasta torta zamawialismy a obiad robił mój trochę roboty było Ale dało się przeżyć
Karolcia zgłoś sie do lekarza gdzieś. Ktoś powinien Ci wyjaśnić co i jak... Ja nie miałam insuliny to nie pomogę. Mi nawet z głupim glukometrem i nakluwaczem pomagała koleżanka która ma zwykłą cukrzycę
Mniejsze kolacje. Proponuje bez pieczywa. Jeśli jesz owoce to nie wieczorem. Woda zamiast słodkiej herbaty. Ogólnie dietę cukrzycowa na kolacje jeśli tylko z cukrem na czczo masz problem.Hej dziewczyny mam pytanie od czasu do czasu mam na rano na czczo cukier 100 . Macie jakieś rady bo chciałabym uniknąć insuliny ?
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
I większą kolacja ok 20. Można coś małego o 22 dojesc ale małego.
Ja jadłam zawsze jedną skibke chleba z szynką i parowke . Około 19.20 i potem już nic nie jadłam na rano na czczo mam różne raz mam 100 ,86,94,90 . A co Wy jadlyscie na kolację bo w dniu jem normalne jedzenie zwykłe porcje i mam cukier bardzo ładny . Tylko rano zaczol mi skakać
Edytka113 receptę dostałam na insulinę o nazwie GENSULIN N i igły oraz standardowo paski. Ale szczęście w nieszczęściu bratanek mojego męża ma cukrzycę i zapasowego pena. Nie wiem tylko w jakich godzinach przyjmować tą insuinę i czy przed czy po posiłku.
reklama
Nie jedz chleba. Zjedz dwie parówki do tego sobie pomidora z ogórkiem ale ostał chleb wieczorem. Od razu się unormujeJa jadłam zawsze jedną skibke chleba z szynką i parowke . Około 19.20 i potem już nic nie jadłam na rano na czczo mam różne raz mam 100 ,86,94,90 . A co Wy jadlyscie na kolację bo w dniu jem normalne jedzenie zwykłe porcje i mam cukier bardzo ładny . Tylko rano zaczol mi skakać