reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aga
Super ze juz wszystko w porzadku :)Ja tez kazda kontrole przezywam :)

Ktoras z dziewczn pytala czy robilam badanie malemu w kierunku pasozytow. Robilam-na szczesnie BRAK :)
my od jakiegos czasu raczkjemy u wstajemy na nozki jak sie czegos przytrzymamy :)
Hmm od jakiegos czasu ma krostki na buzi, nie sa one czerwone tylko taka kaszka widoczna pod swiatlo np.
Kazdy mi mowi ze normalne i ze minie ale wczesniej nie mial teg. Alergia??Ale na co...

A tak poza tym Zdrowych, Wesołych Swiat :)
W tym roku kazda z nas moze sprobowac wszystkiego ze swiatecznego stolu :)Ach co za uczucie :) hehe

reklama
Ja jestem na diecie Vitalii..wszyscy mi mowili, ze to dieta cud i rzeczywiscie :D wszystko jadlam a w tydzien gubie kilogram :D teraz pewnie troche nadrobie, bo robie swieta u siebie i nie zamierzam odmawiac sobie jedzenia skoro tyle sie juz narobilam :)

Sylwia
Idz z tym do pediatry jak Cie niepokoi. Dzieci maja czasem rozne dziwne krostki, pojawiajace sie w roznych dziwnych momentach zycia i to przechodzi. Z drugiej strony alergia tez moze sie nagle wyjsc. Nie powiem Ci co to za krostki, bo ich nie widzialam, ale jak masz sie niepokoic to idz do doktora :) Super, ze juz stajecie. Ale ten czas ucieka! :) dopiero co panikowalas z powodu drobnych wykroczen cukrowych ;)

Az dziwne, ze nie wchodza tu nowe dziewczyny. Nikt nie ma cukrzycy???? Haaaalooooo ;)

Hej, no Margo pisz o tej diecie, ja za duzo jem, ważę juz tyle co w dniu wyjścia ze szpitala, gdzies przez trzy miesiące trzy kilogramy wróciły, co to będzie... na aerobik bym się zapisała ale zauważyłam ze jak się mecze i poce np przy sprzątaniu to jakoś z pokarmem cienko. Niunia się denerwuje, a ja to nadjadam... i błędne koło!

Natka kiedy to wesele?

Hej
jak tam po swietach?Moj maly po wczorajszych gosciach padl bardzo szybko. i spal i spal :)

Dziewczyny odstawilam go juz calkowiecie od piersi i dostaje bebilon. Daje mu codziennie witaminy OmegaMed baby gdzie jest DHA i wit. D. Wczoraj zwrocili mi uwage ze skoro dostaje DHA w mleku to nie powinnam mu juz podawac dodatkowo bo przedawkuje. hmmm....ale dziwne bo skoro wit D ma w mleku a nalezy ja podawac dodatkowo to dlaczego DHA maa zaszkodzic.
Co o tym myslicie?

A U nas mało gości, więcej będzie w sobotę teraz :)

Sylwia ja oprócz mm daje tylko Wit D. I to mi pediatra zleciła. Nic więcej dawać nie kazała. Myślę ze lepiej zapytaj lekarza bo to często ustala się pod dziecko z tego co zauważyłam każdy lekarz po swojemu robi.

Dziewczyny a ja mam zagadkę bo mała po tym wielkim apetycie teraz zaczyna cudowac przy jedzeniu. I zastanawiam się czy nie ma za częstych posiłków po południu. Bo je 14-15 obiad 17. Deser 19. Kaszka i 22. Mm na noc. Myślicie ze gdybym zabrała tą kaszke o 19. I dała np trochę więcej mm na noc to też byłoby ok ?

Sylwia
Ja dawalam Julci witaminy tak jak Ty i jest ok ;) Dha raczej nie przedawkujesz, raczej wit.D. Jesli dostaje 800ml mm na dobe to nie trzeba dawac wit.D.

Aga
Musisz poprobowac z tymi posilkami.

Ja jestem zalamana, bo Jasio w ogole nie chce jesc :( Julcia pozerala wszystko a on tylko by pil mleko. Nic mu nie smakuje poza bananem. Wszystkim pluje. Tego banana to i tak podalam dopiero wczoraj. Do tej pory jadl tylko warzywa i jabluszko. A wczoraj sie poddalam i podalam slodkiego banana zeby w koncu sama miala jedno karmienie bez frustracji :(

Hej Laski :)
Margo nie martw się tym niejedzeniem ;) mojej Buni musiałam podawać owoce pipetą do leków, bo inaczej pluła albo miała odruch wymiotny, z obiadkami też była lipa, aż pewnego pięknego dnia zaczęła ładnie jeść :) teraz też czasami ma focha na jedzenie, ale jest o niebo lepiej i kasze zaczęła jeść
Ja mam takie pytanie, moja ma 9 m-cy i
Chce jej teraz wprowadzić makaron jakiś i myślałam może o kukurydzianym, macie jakiś sprawdzony (dopiero będę wprowadzać gluten, więc chyba to na razie jedyna opcja..)?
I ostatnio mi się nie podobają kupy mojej gwiazdy... Jakieś takie mocno zapachowe i ogromne i minimum 2 dziennie, a dzisiaj to zrobiła kupę,od razu zmieniłam pieluchę, a pupina czerwona do wieczora - tak jakby odparzenie sie robiło. Zęby jej idą, i moja pediatra mówi, ze kupy mogą być brzydsze podczas ząbkowania, a ja się martwię, bo przypomina mi to kupkowo-alergiczne problemy z naszych początków... A wizyta u gastroenterologa dopiero 10 kwietnia...

Ostatnia edycja:
reklama
Dzudzenka co do makaronu nie pomogę bo jak ja wprowadzalam to mala juz gluten normalnie i zwykly jej dawalam ;)
A z tymi kupami to nie stresuj się tak od razu. Moja też nieraz jak robi to intensywnie czuć ;)
Często też zdarza się ze ma 2 na dzień a i odparzenia były jak kupa kwasna jakaś. Myślę ze mogą być żeby ale też i zależy co zje. No niestety to już nie są te kupki po samym mleku :)

Do góry