reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mezatkaa dużo wody z cytryna i miodem i z imbirem. Syrop z cebuli i miodu. Na noc mleko z czosnkiem i miodem. Wiem że miód ale ja od mojej diabetolog dostałam pozwolenie bo wg niej gorsza choroba niż ewentualny chwilowy wyższy cukier :-) Zdrówka życzę

reklama
Aga
No ja też powoli będę się szykować do odstawienia małego. Niedługo 8 mc kończymy. Ja drugi tydzień podaje mu butelkę na noc. I tak będzie do końca tygodnia. Następnie wprowadze mu butelkę rano ale to jeszcze trochę. I ewentualnie będę karmić w nocy. Chyba ze pójdzie tak samo łatwo jak u Ciebie :)
Ile razy dajesz Małej mleko w dzień i ile ml?

Mężatką
To dobrze ze ciśnienie się unormowalo ale jak pisaly dziewczyny to jest niebezpieczne. Jak byłam w szpitalu w ciazy to leżała ze mną dziewczyna z wysokim ciśnieniem i ciągle jej zbijali. Dzień w dzień. Bo codziennie miała za wysokie.
Na przeziębienie to tak jak pisała Lucalew :)

Dziewczyny jaki polecacie szampon do włosków dla Maluszka?kupilam ostatnio w rossmanie jakiś specjalny dla niemowląt i było napisane ze nie szczypie w oczy a masakra jak szczypie. Niechcący poleciało mu troszkę do oczka kiedyś podczas kąpieli to tak tarl oczko ze myślałam że wydrpaie sobie. Przemylam mu czysta woda i przeszło. Jak kapalam go w oilatum bez szamponu i mu poplynelo do oczka to nigdy tak nie robił.

ja stosuje nivea baby szampon i płyn do kapieli i nawet jak wpadnie z woda na oczy żadna nie trze oczu i nie płacze ale musisz sama dostosować

Sylwia a ja polecam Dade 3 w 1 bez chemii jest i nie drogo. Mam też sam szampon który mały dostał Oillan baby i też nie szczypie w oczy.

Bojaca
Ja właśnie zaczęłam stosować produkty z Nivea baby i jestem właśnie zadowolona z nich. Tzn mam krem do pupy i nawilżające mleczko do ciałka.

Musze właśnie jakiś inny szampon kupić bo ten co mam to masakra. Jutro bede w rossmanie to zobacze.

Lucalew
Dada to z biedronki jest?

Sylwia
Jula miala na wszystko uczulenie poza La Roche dla dzieci. Zostalbmi stary plyn Nivea 2w1 i dopiero teraz go zuzywam i jest ok, ale Ty dla takiego malucha moze spro uj bardziej naturalny.

Mezatkaa dobrze że masz wizytę bo tak jak dziewczyny piszą-z ciśnieniem w ciąży nie ma żartów.

Sylwia ja nie pomogę bo my nie używamy szamponu dla małej :) tylko płyn do kąpieli i tym myjemy włoski.

Luca zaczęliście już rozszerzać dietę? Jak tam mały-chętny do jedzenia? Pisałaś chyba że zrezygnowaliście na razie z BLW (chyba dobrze kojarzę?). My dziś trzeci dzień i jednak poszliśmy w BLW i wygląda na to, że u nas to strzał w dziesiątkę.

Sylwia u nas szampon z Johnsona ale w sumie tylko dlatego ze dostalismy sama bym nie kupila bo słyszałam ze czesto uczula A wcześniej mieliśmy płyn 2 w 1 Z ziajki. Do kąpieli za to mamy teraz z babydream i też jest super bo nie szczypie z pewnością bo mala nieraz trze oczy bo zmęczona już i nic nie jest jej więc może z tego też coś warto zobaczyć. Oni z tego też chyba mają szampony albo łączone płyny wlasnie A cenowo też są fajne.

Co do mleka to póki co mala je dwa razy kaszke mleczna ze 130-150 wody. A same mleko piję w dzień przed drzemka 120 i na noc po kąpieli 180. Parę razy zdarzyło się ze dopila jeszcze 60 bo było jej mało ;)

Natka A jak twoja sobie radzi z tym jedZeniem? Ile dokładnie miesięcy ma ? ;)

reklama
Aga Julka ma 6 miesięcy i tydzień :) w szoku jestem jak fajnie załapała z tym jedzeniem. Pierwszego dnia najpierw wszystko miażdżyła w dłoniach lub o tackę albo wywalała na podłogę :p ale na koniec i marchewka i ziemniak trafiły do buzi także zdziwiłam się bo czytałam że około tygodnia-dwóch dziecko raczej będzie się bawić niż cokolwiek do buzi włoży :) a dzisiaj to od razu jak tylko jej podałam to zaczęła wybierać odpowiedni kawałek i do buzi wkładać i nic na podłodze nie wylądowało. Generalnie nie umie do końca połykać jeszcze i raczej jak już pomymla w buzi i zostanie jej jakiś kawałek to po prostu wypluwa. Ale ogólnie widać, że jej się to podoba.
Trochę gorzej z piciem wody bo pierwszego dnia wszystko na siebie wylała (nie pije z butelek/niekapków itd tylko z kubka doidy), ale mam nadzieję, że i to ogarniemy. A jak nie da rady to kupimy na próbę jakiś niekapek.

Do góry