reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mezatkaa dużo wody z cytryna i miodem i z imbirem. Syrop z cebuli i miodu. Na noc mleko z czosnkiem i miodem. Wiem że miód ale ja od mojej diabetolog dostałam pozwolenie bo wg niej gorsza choroba niż ewentualny chwilowy wyższy cukier :-) Zdrówka życzę

reklama
Aga
No ja też powoli będę się szykować do odstawienia małego. Niedługo 8 mc kończymy. Ja drugi tydzień podaje mu butelkę na noc. I tak będzie do końca tygodnia. Następnie wprowadze mu butelkę rano ale to jeszcze trochę. I ewentualnie będę karmić w nocy. Chyba ze pójdzie tak samo łatwo jak u Ciebie :)
Ile razy dajesz Małej mleko w dzień i ile ml?

Mężatką
To dobrze ze ciśnienie się unormowalo ale jak pisaly dziewczyny to jest niebezpieczne. Jak byłam w szpitalu w ciazy to leżała ze mną dziewczyna z wysokim ciśnieniem i ciągle jej zbijali. Dzień w dzień. Bo codziennie miała za wysokie.
Na przeziębienie to tak jak pisała Lucalew :)

Dziewczyny jaki polecacie szampon do włosków dla Maluszka?kupilam ostatnio w rossmanie jakiś specjalny dla niemowląt i było napisane ze nie szczypie w oczy a masakra jak szczypie. Niechcący poleciało mu troszkę do oczka kiedyś podczas kąpieli to tak tarl oczko ze myślałam że wydrpaie sobie. Przemylam mu czysta woda i przeszło. Jak kapalam go w oilatum bez szamponu i mu poplynelo do oczka to nigdy tak nie robił.

ja stosuje nivea baby szampon i płyn do kapieli i nawet jak wpadnie z woda na oczy żadna nie trze oczu i nie płacze ale musisz sama dostosować

Sylwia a ja polecam Dade 3 w 1 bez chemii jest i nie drogo. Mam też sam szampon który mały dostał Oillan baby i też nie szczypie w oczy.

Bojaca
Ja właśnie zaczęłam stosować produkty z Nivea baby i jestem właśnie zadowolona z nich. Tzn mam krem do pupy i nawilżające mleczko do ciałka.

Musze właśnie jakiś inny szampon kupić bo ten co mam to masakra. Jutro bede w rossmanie to zobacze.

Lucalew
Dada to z biedronki jest?

Sylwia
Jula miala na wszystko uczulenie poza La Roche dla dzieci. Zostalbmi stary plyn Nivea 2w1 i dopiero teraz go zuzywam i jest ok, ale Ty dla takiego malucha moze spro uj bardziej naturalny.

Mezatkaa dobrze że masz wizytę bo tak jak dziewczyny piszą-z ciśnieniem w ciąży nie ma żartów.

Sylwia ja nie pomogę bo my nie używamy szamponu dla małej :) tylko płyn do kąpieli i tym myjemy włoski.

Luca zaczęliście już rozszerzać dietę? Jak tam mały-chętny do jedzenia? Pisałaś chyba że zrezygnowaliście na razie z BLW (chyba dobrze kojarzę?). My dziś trzeci dzień i jednak poszliśmy w BLW i wygląda na to, że u nas to strzał w dziesiątkę.

Sylwia u nas szampon z Johnsona ale w sumie tylko dlatego ze dostalismy sama bym nie kupila bo słyszałam ze czesto uczula A wcześniej mieliśmy płyn 2 w 1 Z ziajki. Do kąpieli za to mamy teraz z babydream i też jest super bo nie szczypie z pewnością bo mala nieraz trze oczy bo zmęczona już i nic nie jest jej więc może z tego też coś warto zobaczyć. Oni z tego też chyba mają szampony albo łączone płyny wlasnie A cenowo też są fajne.

Co do mleka to póki co mala je dwa razy kaszke mleczna ze 130-150 wody. A same mleko piję w dzień przed drzemka 120 i na noc po kąpieli 180. Parę razy zdarzyło się ze dopila jeszcze 60 bo było jej mało ;)

Natka A jak twoja sobie radzi z tym jedZeniem? Ile dokładnie miesięcy ma ? ;)

reklama
Aga Julka ma 6 miesięcy i tydzień :) w szoku jestem jak fajnie załapała z tym jedzeniem. Pierwszego dnia najpierw wszystko miażdżyła w dłoniach lub o tackę albo wywalała na podłogę :p ale na koniec i marchewka i ziemniak trafiły do buzi także zdziwiłam się bo czytałam że około tygodnia-dwóch dziecko raczej będzie się bawić niż cokolwiek do buzi włoży :) a dzisiaj to od razu jak tylko jej podałam to zaczęła wybierać odpowiedni kawałek i do buzi wkładać i nic na podłodze nie wylądowało. Generalnie nie umie do końca połykać jeszcze i raczej jak już pomymla w buzi i zostanie jej jakiś kawałek to po prostu wypluwa. Ale ogólnie widać, że jej się to podoba.
Trochę gorzej z piciem wody bo pierwszego dnia wszystko na siebie wylała (nie pije z butelek/niekapków itd tylko z kubka doidy), ale mam nadzieję, że i to ogarniemy. A jak nie da rady to kupimy na próbę jakiś niekapek.

Do góry