reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ja tezx tylko taki aspirator, a teraz to juz szczerze mowiac z tego nie korzystamy, ja jej delikatnie patyczkiem wyciagam kozy po kapieli i tak szybciej duzo idzie

odnosnie siedzenia, to moja siadala sama za rece sie podnosila, potem ja czasem bralismy i siedziala u nas ale sama sie podciagala, ale bez podparcia by nie siadla, a teraz do tej pory jej to nie idzie, ja siedzi to tak na kolanach, albo ostatnio z jedna noga tylko z przodu

reklama
Mi to opoznienie siadania i chodzenia bardzo zalecala rehabilitantka.

A odnosnie udrazniania nosa to ja Wam baaaardzo polecam te rure do odkurzacza. Pamietam, ze przy Julce sobie nie wyobrazalam jak mozna dziecku odkurzac nos, dopiero jak ja super przytkalo podczas przeziebienia to kupilam te rure do nosa. U Jasia do wczoraj uzywalam zwyklej fridy, bo taki maluszek, ze szkoda..ale dzis wlaczylam na najnizszym poziomie, wsadzilam rurke i tak mu pieknie wszystko zeszlo, ze nie ma zupelnie porownania..wiec w razie duzych gilow polecam te rury do odkurzacza.

hehe spoko madrz sie ;) zawsze to jakies rady ;)
u nas na szczescie to tylko lekkie kozy sie pojawiaja, a jak byl katar to tylko jeden dzien kichala, ale to jak kichla to jej od razu lecial z nosa samo :p wiec nie bylo problemu :)

Aga
Ja Julci zawsze najpierw psikam i jak nie zleci i ona nie wydmucha dobrze (a dopiero sie uczy) to wtedy odkurzacz. Najgorzej jak z tej wody sie zielone gluty zrobia to wtedy odkurzacz jest najlepszy, bo wyciaga z samego dolu.

Margo
Dzięki za rady odnośnie sadzania :)nie będę się spieszyć.

Aaa odnośnie zębów. Mój ma ponad pół roku i ani jednego i jak na razie się nie zapowiada. A mojej znajomej córce o kilka dni młodszej od mojego idą jux na raz górne jedynki dwójki trójki. Tak mi wczoraj powiedziała. Szok...

reklama
Czesc laski, u nas stan zapalny blony śluzowej noska. Mamy Wit c i Isonasin, mam nadzieję ze pomoze. Tak mi jej szkoda. A i mnie gardło boli. No masakra jakąś. Zwazylam ja, wazy w pajacu i nasikanym pampersie 3660, w czwartek 3200 ważyła. Dopajac woda z glukoza ja kazała pediatra, bo skóra wiotka i odwodniona jak u dziadka. Ale sądziłam ze taka mięciutka porostu. A słuchajcie położna nie kazala kąpać codziennie, zeby warstwy naturalnej skóry nie zmywać. W Lublinie w szpitalu na Staszica podobno w ogóle nie kapia podczas pobytu..
Znowu jakieś doły mnie łapią....
Ide kolacje robić pa

Do góry