reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Margo trzymaj sie jakos przykro mi bardzo, ja nie mialam jeszcze takich problemow ale wiem ze to ciezkie, kiedy ktos bliski odchodzi tym bardziej kiedy musimy na to patrzec, mojego rodzice juz oboje nie zyja, jego mamy nie znalam nawet ale tate juz tak, i mimo ze z nim on nie mial tak dobrych relacji to jednak to nie latwe patrzec jak rodzic odchodzi, tym bardziej ze moj zajmowal sie nim do samego konca, a ja jedynie moglam byc przy nim i go wspierac, niestety nie mozna tego przezyc za kogos...

Sylwia, ja jak zmienialam mleko do kaszki to po prostu przeszlam na 2. o tyle ze ja wtedy robilam jeszcze jej kaszke w ilosci 60 ml, wiec z ogolem 2 miarek mleka ;) no i po prostu dalam jej 2. i nic sie nie dzialo.
A co do tamtej kaszki to tez nieraz dawalam tak Malej, ze do obiadku, pozniej zaczelam z woda robic bo wydawalo mi sie ze wtedy sie lepiej rozpusci i rozmiesza :)

reklama
Czesc, witamy, od czwartku w domu. Z nawalem pokarmu, a od wczoraj mała ma katar!kicha czasem kaszlnie, czyścimy nosek, disne mar psikamy, jutro polozna przyjdzie, kurde martwię się tym katarem! Poza tym jakoś mi ciezko i się ogarnac. I wyrobić z wszystkim, maz więcej obowiązków przejął. Bardzo kocham Julcie ale wiecie chyba jakaś depresja mnie łapie, bo tęsknię do czasow ciazy... starosc czy co.
ja nie moge zobaczyć nawet fotek waszych maleństw! Jak wchodzę na ten plus to nic się nie dzieje. Ale poprobuje jeszcze.
Dzis cukier na czczo miałam 93, widełki sa do 100 czy 110? Po posiłkach to nie pamiętam żeby mierzyć. Albo nie wytrzymuje 2 godz bez dojadania! Czasem jem byle co, a dziś to tasiemca miałam!

Edytka
Deprecha Cie lapie, ale to minie i bedzie pieeeknie :) Jasio ma katar od urodzenia i ciagle ganialam z rura a od dzis mu odkurzam i schodzi rewelacyjnie. Niektore niemowlaki maja taki katar i to podobno normalne i zadne to przeziebienie wiec spokojnie :)

Edytka
Super ze juz w domu :)
Mój Mały jak miał katar to pediatra kazal mi zapuszczac nos nasivin 0.01 %,plukac solą morska i podawać witaminę C przez ten czas co miał katar,no i aspirator do usuwania wy dzielimy z noska. Ale on wtedy miał 5 mc.

Dziewczyny od prawie 2 tyg podaje Małemu ta łyżeczkę glutenu tzn 3 g do deseru teraz i kiedyś byliśmy w podróży i mu nie podalam i dzisiaj pod nieobecnosc tesciowa podała Małemu deser ale bez kaszy manny i to juz 2 raz jak mu nie dałam tego glutenu. To nic się nie dzieje?

Sylwia
Nic sie nie dzieje :)

Dziewczyny. Z tym przechodzeniem na inne/kolejne mleka jest tak, ze lepiej podawac po miarce i zwiekszac gdyz kazde inne/kolejne mleko ma inny smak i dziecku moze nie zasmakowac.

Sylwia nic sie nie stanie ;) spokojnie

Edytka zycze szybkiego powrotu do formy, napewno Ci minie ta deprecha, teraz hormony Toba rzadza ;) to zrozumiale

Hmm Margo moze i tak, widzisz mojej to bez roznicy chyba na jakim mleku, tyle ze ona normalnie nie pije mleka tylko w kaszce ma

Edytka pierwsze tygodnie najtrudniejsze, bo musicie się z Julką "nauczyć" siebie i znaleźć swój rytm :) spokojnie, dacie radę! Co do kataru to moja nie miała ale za to często kichała-położna powiedziała że noworodki tak mają i rzeczywiście przeszło jak miała koło 4 tyg (nie pamiętam dokładnie).

cześć dziewczyny. Zrobiłam krzywą cukrową w 22tc i wyniki są następujące:

glukoza na czczo: 81,92 - norma 60,00-110,00
glukoza po 1 h - 75g - 142,27 - norma 60,00-110,00
glukoza po 2 h 107,10 - norma 60,00-110,00

co oznacza taki wynik? wizytę mam dopiero we wtorek...a wydaje mi się, że szału nie ma

reklama
Do góry