reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ojoj dziwnie się przestawić do nowego forum ale spróbuję :)
kurcze.... do poniedziałku nawal pokarmu miałam, s poniedziałek położna jeszcze widziała, s od wczorajszego wieczora jakoś miękko i pustawo w cycach! Szczególnie lewym... choć o dziwo czasem jak nie zacznie kapac z dwoch na raz to polowa wypływa i mało co zostaje dla niuni. A ona je, denereuje się, potem nie odbija a na koniec ulewa tak mocno ze aż chlusta. Choć nie wiem może to bol brzuszka, czasem coś zgrzesze...
Od wczoraj ten slod jęczmienny pije, i bawarke od dziś. mala 2 godz śpi, a ja bym mogła juz karmic... nawet laktatorem ciągnęłam przed snem.
Mała dziś z butli troche wody z glukoza wypila, niech się uczy. Kto wie jaka droga mleczna nas czeka, amelke długo karmiłam.... dziwna sprawa, moze mała źle ssie albo co. Ale dzis długo sssla i ssala.
w pieluszce prawie każdej mokro, dzis łapałam siku do woreczka, się w koncu ubhdalo, wyniki chyba ok wyszly, nic podejrzanego nie było. Po niedzieli skontrolujemy ten katar i mocz.
Miała któraś z was taki spadek pokarmu po nawale? No załamać sie mozna... 20151217_193621.jpg
20151217_193621.jpg

Załączniki

• 20151217_193621.jpg
    20151217_193621.jpg
    775,5 KB · Wyświetleń: 368
Edytka piekne skarby masz :) w koncu Ci sie udalo wstawic ;)

No dziwnie tu na tym forum nowym, tez sie ledwo odnajduje, a ile tu nowych opcji :D wow nie nadazam hehe

Odnosnie Twojego pyt. ja nie mialam takich problemow, ale slyszalam ze roznie to z pokarmem bywa, slyszalam juz o przypadkach ze raz nawal, potem mniej potem znow wiecej... ja nawet jesli mialam jakies zmniejszenie to niewielkie i nie to ze mialam malo mleka, tylko widzialam to po tym ze mala mi czesciej jadla, czyt. co 2 godz, bo tak to potrafila mi czasem spac z 4 w dzien nawet i nie jesc :p takie mi sie dziecie trafilo. Tak wiec nie zamartwiaj sie, moze to przejsciowe jest

Edytka śliczne masz dzieci :-)
Odnośnie miękkich cyckow to nie znaczy że jest pusto. Jak chlusta to najprawdopodobniej refluks. Wszystkie ponoć niemowlaki mają z tym że jedne ulegają a drugie nie. Jak cieknie z cyckow to to nie jest tak ze wtedy mleka braknie :-) Mleko się produkuje na bieżąco. Próbuj po jedzeniu ja jednak dać do odbicia. Nie dopajaj woda bo mleko w zupełności wystarczy. Jak będziesz jej dawać wodę i to jeszcze z cukrem to nie dość że nie będzie się najadac to może z wagi spadać to uczysz ja słodkiego smaku który bardzo uzależnia. Wiem co pisze bo za namową mamy zaczęłam dawać małemu herbatke a on tracił tzn nieprzybieral na wadze bo z czego jak się opil a żadnych to wartości odżywczych no i pediatra też była niezadowolona. Jak karmi się z piersi to nic dziecko na prawdę nie potrzebuje dodatkowo. Właściwie skąd ten pomysł z tą woda wzielas? No i jak dajesz wodę to potem zaburza się laktacja bo zamiast tej wody ciągnęła by cycka. A ten katar to jej leci coś z nosa czy tylko kicha? Ja zakrapialam solą fizjologiczna i odciągalam.

Moja też strasznie ulewala na początku potem jej przeszlo
A z ta woda to zgodzę się z Luca ze nie trzeba, jak chcesz żeby znala butelke to daj swoje mleko odciagniete.
Moja do tej pory copija się tylko cyckiem, choć ja chce jej dac sloiczek jakiś żeby nauczyla się pic po to żeby zastępować jakiś karmienią innymi posilkami,choć nie wiem czy to się uda, bo chyba nie mogę wyeliminować całkiem mleka, a na mm zjada mi tylko kaszke dwa razy

Hej dziewczyny moja Oliwka wczoraj skończyła 6 miesięcy Edytka może za dużo sie Malutka najada i stąd ulewanie... U nas chlustała i teraz też czasami ulewa bo ma refluks no i skazę. Powoli rozszerzamy dietę 1 produkt na 7 dni, na razie poszla dynia, teraz jedziemy z brokułem mam pytanie do bardziej doświadczonych mam. Martwię się bo Oliwcia dotychczas bardzo ładnie przesypiała mi nocki z jedną przerwą na karmienie, wiadomo czasami zdarzały się problemy z zaśnięciem czy jakieś pobudki o dziwnych porach, ale od miesiąca to jest masakra. Wczoraj np. zasnęła o 20 i do 21 30 budziła się 4 razy. Uspokajała się tylko na rękach. Głodna nie jest bo nadal tylko raz chce jeść... Myślałam najpierw, ze to zęby ale nic nie widać. Drzemki w dzień mamy 3 ostatnia ok. 15. Też trwają różnie ale ogółem w dzień to śpi tak 3 godzinki. To chyba nie jest dużo... Może ma jakąś infekcje... Poradźcie dziewczyny ehhh

reklama
Hej dziewczyny moja Oliwka wczoraj skończyła 6 miesięcy Edytka może za dużo sie Malutka najada i stąd ulewanie... U nas chlustała i teraz też czasami ulewa bo ma refluks no i skazę. Powoli rozszerzamy dietę 1 produkt na 7 dni, na razie poszla dynia, teraz jedziemy z brokułem mam pytanie do bardziej doświadczonych mam. Martwię się bo Oliwcia dotychczas bardzo ładnie przesypiała mi nocki z jedną przerwą na karmienie, wiadomo czasami zdarzały się problemy z zaśnięciem czy jakieś pobudki o dziwnych porach, ale od miesiąca to jest masakra. Wczoraj np. zasnęła o 20 i do 21 30 budziła się 4 razy. Uspokajała się tylko na rękach. Głodna nie jest bo nadal tylko raz chce jeść... Myślałam najpierw, ze to zęby ale nic nie widać. Drzemki w dzień mamy 3 ostatnia ok. 15. Też trwają różnie ale ogółem w dzień to śpi tak 3 godzinki. To chyba nie jest dużo... Może ma jakąś infekcje... Poradźcie dziewczyny ehhh
Pediatra przebadala powiedziała ze nic sie nie dzieje...

Do góry