reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sweetka
Margo ma rację. Nie może być tak że na czczo masz takie same normy jak po obciążeniu. Zresztą po 1 h i po 2 h są inne.a Ty wszędzie masz takie same.
Na czczo powinno być do 95 jak dobrze pamiętam po godzinie do 180 a po dwóch do 153. Dziewczyny poprawcie mnie jeśli coś pomyliłam :)

reklama
Dziewczyny co mogę jeść w Wigilię? Wiem że wszystko co z grzybami odpada bo ciezkostrawne.
A czego jeszcze nie powinnam się dotykać? Mój Mały będzie miał pol roku i 2 tyg w Wigilię. Powinnam juz popuscic z dietą?
Wiecie ja z tych panikujacuch :)Wczoraj pierwszy raz zjadlam nugetssy smażone :)oczywiście bez sosu czosnkowego chociaż miałam taką ochotę na niego :)
Jakie sałatki polecacie i jakie przystawki?

Sylwia
Ja nie jestem chyba najlepszym doradca, ale jak Jas mial 2tyg.to ja jadlam prawie wszystko i nic mu nie bylo...no darowalam sobie kapuste i grzyby ;) Moja kolezanka jadla pizze i nugetssy z sosem czosnkowym jak mala Zuzia miala 5msc.i tez nic Zuzi nie bylo. Przy drugim dziecku zluzujesz ;) Ja tez bylam przy Julce taka akuratna jak Ty ;)

Sylwia ja jem wszystko tylko z umiarem, grzyby jadłam i nic małej nie było. Ciężkostrawne są, ale tylko dla Ciebie-na dziecko to nie przechodzi bo mleko tworzy się z krwi :) czosnek jak lubisz to też wcinaj, tylko zawsze na początek małe porcje nowości żeby poobserwować czy mały dobrze reaguje :)
Ja na wigilię zamierzam tradycyjnie spróbować wszystkich dań. Zresztą ja od samego początku nie trzymam żadnej diety :)

Moja sąsiadka niedawno urodziła. Zapytała się jeszcze lekarza w szpitalu co może jeść a czego nie i pediatra powiedział że ma jeść wszystko. Ograniczyć fasolę, kapustę i takie ciężkie produkty ale może je spróbować tym bardziej że są święta. No i też nie trzyma diety i póki co małemu nic nie jest. Rozwija się dobrze i uwaga w nocy ma jedną pobudkę na cyca. A mały ma coś ok miesiąca

Kamkaz
Mój jak miał miesiąc to jakbym go nie budziła w nocy do jedzenia to tez by spal. Tylko ze ja budzilam go,nie pamiętam do ilu mc. Teraz juz tego nie robię. Robi mi pobudki raz. I zawsze albo 3.20 albo 5.20 :)

Kurcze ja chyba tez wszystkiego spróbuję w Wigilię. Teraz to i tak już poluzowalam bo jak mały miał miesiąc czy dwa to miałam taką dietę bo balam się alergii i kolki. I na szczęście ani jednego ani drugiego nie miał :)

Mam zamiar karmić do roku czasu o ile będę miała czym tak długo :)ale na razie nie jest źle :)
Teraz czekam aż mały zacznie sam siedzieć. Bo u mnie na kolanach juz dawno siedzi i na łóżku oparty. Ale sam jeszcze się nie podnosi do siadu.
No i na zeby czekamy bo gryzie wszystko co wezmie w rączki.

Sweetka, jak dla mnie to te wyniki się wydaja ok ;) a te normy twoje to nie wiem skad

Odnosnie jedzenia to ja po pół roku już się mniej radykalna zrobilam, sos czosnkowy jadlam np ;) ale kapusty czy fasoli nie. Na swieta hmm chyba trochę choć spróbuje ;)

Sylwia jak ja bym chciala żeby Mają budzila mi się raz w nocy... Ona ma czasem z 4 pobudki, gdzie jak była mniejsza budzila się góra dwa razy a czasem w ogole, odmienilo jej się...

Sylwia
Ja bym Ci radzila pod zadnym pozorem nie sadzac Malego, bo bedzie mial w przyszlosci super klopoty z kregoslupem. Siadanie i chodzenie trzeba opozniac! Ale to takie moje rady jak dobrej cioci :p zrobisz jal uwazasz :p

Dziewczyny. Czy uzywacie odkurzacza do udrazniania noskow???

reklama
Do góry