reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Diuska wiesz może źle prowadzona była i cukry pewno też wysokie miała skoro miała mieć pompę insulinowa. Ona sama nie musiała nie dbać bo czasem nie ma się wpływu a jak lekarz też do d... to mogło tak być. Przykre to :-( Trzymam kciuki za małego i mamę bo jej też pewnie nie jest łatwo.

OooByłam dziś w laboratorium i krew pobierała mi ta pani co zwykle. A że ja tam częstym gościem bywałam to mnie zna. I pytała o termin porodu i jak usłyszała że na 2 stycznia to się zaśmiała i stwierdziła że może się założyć o większą sumę pieniędzy że nie dotrwam nawet do świąt. Bo ponoć ostatnio bardzo opadł mi brzuch i mam go już bardzo nisko. Więc daje raptem mi kilka dni. Ehh a ja coś czuje że po 16 już pójdę do szpitala. Bo skurcze mam coraz częstsze i bardziej bolesne, nogi puchną i zaczynają boleć więc kto wie czy na święta nie będę już w domu z maleństwem. Byłby to najlepszy prezent pod choinkę jaki w życiu dostałam. Ehhh...
Dodam, że jutro kończe 37tc

Edytka taki prezent to najlepszy prezent ja taki dostałam na urodziny :-) lepszego nie mogłam sobie wymarzyc :-)

Na Mikołaja u nas skromnie bo tylko my zrobiliśmy małemu prezent piłkę grzechotke dostał i parę ciuszków i gryzak. M umyl okna i zamontowal pulke w kuchni i przy okazji ogarnął trochę w kuchni :-) A odmnie dostał czekoladę :-)

Pesq
Jas sie urodzil 3120 a teraz 7 tyg.i mysle, ze dobija do 6kg :D

Diuska
Co za dramat :/

Edytka
Ale akcja z ta smolka :D sie dziewczyna pospieszyla :D

A mnie nie nacinali, bo mialam zylaki miedzy nogami. Peklam na 3mm tylko dlatego, ze Jas wyszed z raczkami przy policzkach :) ale ani po pierwszym nacieciu ani teraz nie mialam zadnych problmow :)

Kamkaz no to na tym etapie to juz i tak mozesz rodzic ;)
A ja to jak w ciazy bylam to tez twierdzili ze mam brzuch nizej, i to juz duzo wczesniej przed porodem, a ja tego w ogole nie zauwazalam, dopiero po ciazy na zdjeciach widzialam ze faktycznie w ostatnim miesiacu inaczej juz brzuch wygladal ;)

A ja to Was przebije w tych wagach :D Moja ur. 3400 a na pol roku miala 6320 ;) hehe kazdy mowi ze drobna jest :) ale widac taka jej uroda

Kamkaz
Ja od 35 tyg miałam nisko brzuch albo i wcześniej. I szyjka mi się skracala wiec miałam założony pessar. Lekarz prowadzący podjął decyzję ze zdejmie mi go w 38 tyg ale ze powinnam donosic do końca ciążę. Zdjął mi w poniedziałek około 14 a o 20 odeszły mi wody. Na drugi dzień urodzilam.

To mój Mały dzisiaj kończy pół roku i tydzień temu ważył 7700 a urodził się z wagą 3270 :)

reklama
Aga pocieszylas mnie ta waga bo moja pediatra ciągle chce żeby go mm dokarmiac a ja uparcie tego nie robię.
Pozdrowienia od Michasia dzisiaj kończy 4 miesiące :-)

Załączniki

• 1449671030846.jpg
    1449671030846.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 47
Do góry