reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja miałam takie wyniki jak Sylwia i tez prędzej ketony, ale też jadlam na wieczor koło 22. 23.

Po raz kolejny potwierdza mi sie teoria ze co lekarz to co innego gada...

Sylwia mala dostaje owoce do kaszki często, a czasem jak karmienią tak wypadna ze dam jej szybciej cycka tak o 16. To dostaje jeszcze owoc czy deser przed kaszka wieczorna

reklama
Dziewczyny nie wiem dokładnie jak było z dietą Mamy bo to bratowa mojej koleżanki. Miała planowaną cesarkę. Wiem, że na początku miała problem z lekarzem. Było podejrzenie, że będzie potrzeba pompy insulinowej, a potem okazało się że lekarz jest do D... i go zmieniła. Ale nie sądzę żeby to ten początek zaważył na tej wadze bo przecież wyszłoby na usg taka duża waga? No i co myślicie, że któraś z mam by nie pilnowała diety? Dla swojego bąbla? Najświeższe info to takie, że Jaś musi zostać conajmniej 2 tyg w szpitalu. Aż mu się oddychanie unormuje. Oby jak najszybciej... Odwiedzać go mogą tylko rodzice. W ogóle mamę też pomęczyli. Dziecko wielkie trzeba było go jakoś wyciągnąć z brzucha, jeszcze zrosty miała. Coś jej żebro pokiereszowali była na morfinie. Eh nie wiem jak wagowo prezentował się na usg przez cały okres ciąży.

Dziewczyny co do karmienia. Jaką kaszkę polecacie na początek? No i z czym robicie ją? Z mm? Czy ściągacie swoje mleko?

Edytka gratuluję! Super, że wszystko tak szybko poszło :) szybiego powrotu do domu.

Widzę, że na tapecie waga maluchów. Moja urodziła się 2700 g a ostatnio ważyli ją na szczepieniu miesiąc temu i miała 5800g. Teraz to już nawet nie wiem :) a ma 19 tyg.

Sylwia u nas Mikołaj bez szaleństwa, mała dostała pierwszą skarbonkę i to tyle :) u nas zdecydowanie bardziej Gwiazdkę się obchodzi jeśli chodzi o większe prezenty :)
Co do otwartej buzi to moja tak nie ma.

DiuśkA masakra, ale historia... trzymamy kciuki za małego i dużo siły dla rodziców. Na pewno wszystko będzie dobrze.

z tym otwieraniem buzi, hmm nie wiem ;) moja czasem otwiera ;) a w ogole jak sie ja tak ' podrzuca' do gory w zabawie to zawsze buzie otwiera i raczke wklada :D

Z prezentami u nas tez na spokojnie, Malej taka pilke dzwoniaca kupilismy, i jeszcze sorter klockow ale to jednak bedzie na pozniej bo narazie za male troche elementy chyba. No ale jeszcze od ciotki prezenta dostala :)

Diuska kciuki za Malenstwo oby bylo wszystko dobrze.
No raczej kazda matka sie pilnuje, ale az dziwne wlasnie ze nikt nic wczesniej nie zauwazyl, taka waga to juz naprawde rzadkosc

A co do kaszki to ja zaczynalam od ryzowej, wiem ze z tych zdrowszych i bez cukru polecane sa Holle i Baby Sun ale u mnie ich nie ma i ja np kupuje teraz z Bobovity z tej serii Porcja Zboz, tez maja calkiem w porzadku sklady

Hej, witamy z wieczora :) Julka przysypia i czeka na wieczorny monitoring. Czekam na więcej pokarmu, ale może juz jutro po 2 dobie małej przybędzie. Ja się objadam tym co mi maż przywiezie bo tu taka dieta! Bardziej niz cukrzycowa! Cukru nie mierze od wczoraj, obiad zimny jadłam bo mała nie dala tylko cyca chciała. Śniadanie tez z opóźnieniem. No ciężkie te pierwsze dnie, i jeszcze Amelcia w domu tęskni. Ale oby szybciej do domu to wszystko będzie lepiej!
Moja Amelia dostała od chrzestnego pieska chi chi love który wykonuje polecenia, a ja dostałam Julcie :)

Edytka
Super ze wszystko w porządku :)życzę szybkiego powrotu do domku :)a o pokarm się nie martw na pewno będzie coraz lepiej.

Ja również daje Małemu te kaszki BoboVita porcja zboz ze względu na to ze są bez cukru bo tych holle u mnie nigdzie nie kupie a przez internet jakoś boje się zamawiać takie rzeczy zl dla dziecka.

Edytka da rade z tel, musisz znalezc powinno byc przy dodawaniu odp. zeby zalaczyc plik
Piekny prezent dostalas ;) i przywykniecie do siebie, chociaz obiad to pewnie jeszcze nie jeden zimny zjesz :p

No tych kaszek Holle u mnie tez nie ma, a tez jakos wole tu kupic te niz zamawiac potem co chwila przez neta

reklama
Edytka da rade z tel, musisz znalezc powinno byc przy dodawaniu odp. zeby zalaczyc plik
Piekny prezent dostalas ;) i przywykniecie do siebie, chociaz obiad to pewnie jeszcze nie jeden zimny zjesz :p

No tych kaszek Holle u mnie tez nie ma, a tez jakos wole tu kupic te niz zamawiac potem co chwila przez neta

Jasne że da radę wstawić załącznik w tel. Tam gdzie wpisujesz odpowiedz po lewej stronie jest taki plusik. Wchodzisz w to następnie na górze po prawej str mam 3 pionowe kropki i tam jest dodaj załącznik. Następnie trzeba wybrać czy kamera czy galeria, wybrać zdjęcie i zapisać. No i gotowe.przynajmniej u mnie w telefonie tak jest.

Do góry