reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Edytka
Jas w niedziele bedzie mial 4 tygodnie ;)

Powiem Wam, ze 2 dni temu tylko 2 razy dokarmilam mm, wczoraj juz wiecej mm jak mojego a dzis juz totalna miazga :( Dzis mimo piersi, caly czas leciala butla z pelna porcja mm. Jako ze Jas ma juz prawie 4 tygodnie to chyba nie mam co liczyc, ze mi sie rozhula ta laktacja :( No nic...jestem gorsza od Was, bo nie dalam rady...jeszcze pewnie bede walczyc, ale ogolnie zalamka. Z Julcia byl ten sam schemat i gdy bylo juz spoko loko to nagle mniej, mniej i mniej i sie skonczylo...

reklama
Niedzielny Jaś, ja też.
Trzymam kciuki, Margo, nie byłam w takiej sytuacji, nie umiem pomoc. Szkoda że to takie skutki uboczne tej cukrzycy... Chyba że się mylę.

A mam pytanie, ostatnie usg w ktorym tyg wykonywałyscie? Nie wiem czy moj gin mnie jeszcze skieruje na bezpłatne, a przydałaby się waga itd. Chyba ze do szpitala pojde na badania przed terminem, ale wolałabym jechac prosto rodzic. Brr...

Margo jak Ci mocno zależy na kp to dawaj cycka i pomału zmniejszaj ilość mm a jak Cie to nic na siłę. Zapisz się na fb do mam karmiących piersią i napisz o swoim problemie tam Ci pomogą.

Margo co ty tu piszesz w ogole, Gorsza bo nie dalas rady, od nikogo gorsza nie jestes, gdybyś mogla to bys karmila. A to ze dajesz mm to nie znaczy ze jestes od kogoś gorsza, i bez takich tekstów mi tu ! ;) i wyluzuj z tymi cukrami. A mleko ja też pochlanialam, do czasu jak miałam zakaz bo u małej wyszla skaza.

Ja to z kolei zastanawiam się jak się zabrać do odstawienia Malej jak nie bardzo czai butle. A zaczyna mnie meczyc ze w nocy potrafi mi 3 razy wstawac

Hej dziewczyny,
Aga ja w poprzedniej ciąży tez czesto mialam robione usg gdyz to urzadzenie miala lekarka pod reka, natomiast teraz chodze do innej przychodni i tam jest w innym gabinecie, nie bardzo lekarzowi po drodze, ale poproszę, może zrobi sam albo skieruje. Wydaje mi sie ze cukrzyca jest wskazaniem zeby się upewnic a dziecku nie zaszkodzi.choc kiedys wogole usg nie bylo a lekarze swietnie sobie radzili i wiedzieli kiedy porod sn a kiedy cc.
dziewczyny ja sie ciesze ostatnimi dosc wyspanymi tygodniami, dziś to nawet na siku tylko raz wstawalam, a niedlugo się zacznie przecież.choc ciężko juz sie przekręcić i wstać... i jakoś mięśnie w okolicy krocza pobolewaja od kilku dni. Szczególnie nocą właśnie.

Luca
Dziekuje, ale takie fora, profile to chyba nie dla mnie. Jak trafie na jakas taka opętana co bedzie mi mowic, ze mam walczyc to chyba sfiksuje...to mnie doprowadza do szalu i widze po sobie, ze skutek jest odwrotny. Wole w domowym zaciszu sobie przystawiac i z dwojga zlego dokarmic mm, bo wtedy ja spokojna i maly zadowolony. Ale dziekuje Ci, za troske i rade :*

Aga
W PL caly ten temat karmienia wiaze sie z ocena matki a ja bardzo na takie rzeczy podatna. No ale nic. Tlumacze sobie, ze robie tak jak umiem najlepiej a Jaś widac, ze zadowolony :) Tylko musze sama w to wszystko uwierzyc i nabrac pewnosci siebie ;)

margo jesteś świetną matką dawaj pierś potem mm dopóki będzie chciał ssać przystawiaj ja tak robiłam przy starszej po 3 miesiącach sama zrezygnowała z piersi i nierób nic przez siłę szkoda twoich nerwów ciesz się zdrowym dzieckiem u mnie nikogo nie obchodzi sposób karmienia kiedyś tez karmili butelką i było ok trzymaj się

Bojąca
Wlasnie tak robie. I akurat najbardziej chyba walcze o to, by nie odzwyczail sie od piersi juz teraz. A widze, ze przy podaniu butli i smoczka to expresem dziala ;)

reklama
margo wyszłam z założenia każda kropla mojego mleka jest na wagę złota ale dziecko musi być nakarmione i to jest podstawa a reszta to dodatek

Do góry