reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Lucalew
Jak słodko sobie śpi maluszek :)

Aga
A nie próbowałas butelka dawać kaszki?
A Twoja regularnie jadla z piersi?np co 2 h?Boze mój nauczył się zasypiać z cyckiem w buzi i często tak chce robić teraz.
I ostatnio jakoś tak nieregularnie je to kiedy ja mu mam dać ta marchew?

starszą karmiłam butlą i w nocy stopniowo przechodziłam z mleka na wodę i herbatkę niestety młodsza ma swój charakterek od urodzenia zasypiała tylko bujana w wózku mimo, że kp nie chciała nawet w nocy przy mnie spać musiałam ją bujać i teraz tez czasami muszę bo płacze przez sen wierci się i kręci po roku miałam jedno nocne karmienie spala do ok.2.0-2.30 i było ok ale po tym jak poszły jej 4 zęby naraz od nowa mam polke chociaż staram się jej dawać smoka bo wiem, że nie jest głodna a że to mała złośnica to nim rzuca i próbuje się dobrać do cycka a matka wredna nie chce jej dawać non stop to czasami bierze smoka i odwraca się plecami do matki i spycha mnie na podłogę

Margo z reguły tak ale zdarza się ze nie jest tak Zmęczona i nie. W dzien raczej też drzemka po cycku, albo na spacerze.

Sylwia no nie próbowałam bo widzę ze nawet moje mleko jej nie bardzo narazie szło.
Ona jadła tak regularnie ale to ha raczej tego pilnowalam bo z ta waga był problem i często przystawialam. Teraz już tak nie pilnuje godz. Te nowosci najlepiej z godzinę półtorej po kp, no i nie jak jest zmęczony. Ja na początku tak staralam się prawie w porze karmienia i potem dopijala cyckiem a teraz już jak troche więcej zje to czekam z godz czy pół i dopiero cycka daje. Staram się w ogole pomalu tak zastępować karmienia, np rano już po obudzeniu jest kaszka i potem piers dopiero po godz dwoch.

Właśnie ja nie wiem co bym mogla mojej z tych herbatek, tych granulowanych nie Chce bo to chyba masa cukru

No a odnośnie jeszcze tego zasypiania przy cycku to przedwczoraj np ja karmiłam już drugi raz, bo po pierwszym nie zasnela i nawet nie była zmęczona więc odczekalam, i dałam, a ta pojadla i w pewnym momencie sama sue odwróciła ode mnie i zasypia. Aż w szoku bylam ! :)

reklama
Do góry