reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Edytka, moj lekarz robil czesto usg a i tak nie wiedzial kiedyurodze, dzien przed porodem bylam na wizycie i nic nie mowil ze moze sie cokolwiek zaczac dziac, jeszcze mnie umowil na wizyte gdyby nic sie nie dzialo :D haha

Margo no i tego sie trzymaj ! :) dla swojego dziecka jestes i bedziesz najlepsza matka nie wazne czy kp czy dajesz mm, wazne by glodne nie bylo. Nie patrz na innych, ktorzy oceniaja, bo latwo jest t robic bedac z boku. Nikt nie jest na Twoim miejscu i nie ma prawa Cie oceniac i tego sie trzymaj :)

Edytka
Jas w niedziele bedzie mial 4 tygodnie ;)

Powiem Wam, ze 2 dni temu tylko 2 razy dokarmilam mm, wczoraj juz wiecej mm jak mojego a dzis juz totalna miazga :( Dzis mimo piersi, caly czas leciala butla z pelna porcja mm. Jako ze Jas ma juz prawie 4 tygodnie to chyba nie mam co liczyc, ze mi sie rozhula ta laktacja :( No nic...jestem gorsza od Was, bo nie dalam rady...jeszcze pewnie bede walczyc, ale ogolnie zalamka. Z Julcia byl ten sam schemat i gdy bylo juz spoko loko to nagle mniej, mniej i mniej i sie skonczylo...
Miałam ten sam problem z pierwszym synkiem. Dokarmiałam od pierwszych dni w szpitalu i coraz więcej szło mm nawet zapisywałam to bywało 500ml. Ale zależało mi na KP więc zaczęłam czytać i szukać pomocy. Kupiłam laktator i po każdym przystawieniu małego pobudzałam laktatorem piersi metodą 3-5-7. 3 dni spedziłam non stóp karmiąc lub na laktatorze ale pomogło i dokarmiałam tylko 1 raz dziennie na noc. Karmiłam prawie rok.

Sorcee
Ja tak robie. Jak nie karmie to z laktatorem ganiam.

Laski. Jest jeszcze taki problem, ze Jasio strasznie tym moim pokarmem ulewa. Wnerwia mnie to, no duzo go nie ma a jeszcze ulewa nooooo :/ MM tak nie ulewa :/

Margo a ma jakies alergie czy coś ?moja też na początku strasznie ulewala, aż chlustala, przynajmniej raz dziennie, potem jej wyszła skaza, ja wyeliminowalam mleko i w międzyczasie jakby ulewanie ustalo, tzn znacznie rzadziej się zdarzalo

Margo ja pomyślałam to samo co Aga-jak ulewa to może być właśnie alergia pokarmowa niestety..

U nas tragedia, Julka ma chyba skok rozwojowy a ja nie mam już sił :( boję się, że będzie głodna bo kiepsko je-ssie 2,3 min i potem odrywa się z krzykiem/płaczem i nie da się już przystawić ponownie.. tylko rano jakoś ok jest, pije ładnie.. ale potem w dzień to słów brak jak jest ciężko :( do tej pory jadła naprawdę ładnie ale ostatnio... ehh nawet nie chce mi się mówić :(
Dobrze, że w tym tyg mamy wizytę u pediatry to zobaczę czy przybiera prawidłowo i może lekarz doradzi co mam zrobić bo chyba w depresję jakąś już powoli wpadam z tego wszystkiego :(

Natka spokojnie, czasem trzeba po prostu przeczekac... Ehh moja z kolei drugi dzień juz od 6. Nie spi, potem drzemka ale no ja już nie pospie. A spac dziś,poszla o 22.... W nocy 2-3 pobudki i ja się zastanawiam gdzie to moje dziecko które ladnie spalo ;)

Ostatnia edycja:
Hmm..moze i alergia. Przy pierwszym juz alergie przerabialam wiec nic mnie nie zdziwi ;) Jestem zaprawiona w bojach :D u nas mąż alergiczny i Julcia wiec moze byc i u Jasia :)

Aga
Ja Ci mowie...to Twoje dziecie coraz starsze i bedzie mniej spalo :p ale pociesz sie, ze niebawem juz zacznie przesypiac noce :)

Margo dla mnie to ona moglaby mieć i jedna tylko drzemke w dzien ( co już zresztą się często zdarza) i w nocy mniej spac ale bez tych pobudek, i marudzenia na wieczor kiedy to zmeczona czasem jest :)

reklama
Aga no wszyscy właśnie mówią, że trzeba przeczekać ale jak ona taka płaczliwa to mi zaraz też jest źle, że nie wiem o co jej chodzi i jak jej pomóc.. pomyślałam, że może to wszystko też ma związek z kroplami, które jej daję do oczek po zabiegu... bo dopóki nie dostanie pierwszej dawki to je ładnie i humor ma dobry. A po kroplach to już cały dzień do kitu. No, chyba że to zbieg okoliczności... zobaczymy czy minie jak skończymy krople-jeszcze trzy dni.
A Twoja może też w skok rozwojowy wchodzi, że tak ciężko zasypia wieczorem i budzi się wcześnie? Ile ma tyg? 33-34 tydzień to skok przypada-nie jest czasem w tej okolicy?

Do góry