reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Jak dziecko faktycznie głodne w nocy to wiadomo ze lepiej dac ale jeśli po wodzie też zasypia to lepiej nie uczyć ciągle mleka, no ja narazie jeszcze na etapie cycka wiec nie wiem jak to u nad będzie ;)

Edytka no tak czasem się kkażdej zdarzalo grzeszyc ale to zazwyczaj przy dobrych wynikach, i to było kilka takich wyskokow na całą diete. Wiadomo ze dziecko potrzebuje wszystkiego, ale ono i tak sobie weźmie co potrzebuje od Ciebie.
Czasem warto sid przemeczyc i mieć potem świadomość ze się pilnowalo niż potem zastanawiac się czy nie mogło się bardziej diety pilnować

Ide spaaaac ;)

reklama
Oczywiście Edytka, każda z nas miała po pewnym czasie diety już dość i pozwalałyśmy sobie na małe grzeszki jak ciasto drożdżowe albo big milki. Ja mogłam jeść nawet banana bo nie podbijał mi cukru ani po krótkim czasie ani po godzinie. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić, byle nie za często :) napisałam tylko jak to wszystko "działa" w przypadku cukrów prostych właśnie.
A generalnie też większość z nas miała pod koniec ciąży cukry coraz niższe i wtedy też można było pozwolić sobie na więcej :) wszystko przed Tobą. Dasz radę to przetrwać a po porodzie sobie odbijesz całą tą dość monotonną dietę :)

Julcia do 12msc.pila mleko, ale znam dzieci, ktore do 2roku pija z butli mleko z kasza. I szczerze mowiac do pewnego momentu to krytykowalam myslac, ze jak tak mozna bla bla bla. I obserwujac po prostu widze, ze kazde dziecko inne, kazde ma swoje potrzeby. I uwazam tak jak Edytka, ze jesli dziecko chce pic to lepsza woda, ale jak widac duzo dzieci jeszcze chce butle z mlekiem. Aaaa no i koniec koncow nie znam dziecka, ktore by przez takie picie mleka mialo jakies problemy z zebami.

I jeszcze Wam napisze, ze Julcia w zeszlym roku latem w ogole nie chciala pic wody a byly upaly po 35st. Wiec zdecydowalam sie na nieslodzone soczki,ktore rozcienczalam z woda. Jeju...spotkalam sie z ogromna krytyka wokolo, ze jak mozna dziecku soczek podawac. Dla dzieci najlepsza woda i jakby chcialo pic to by pilo. A sie jednak okazalo, ze wcale nie. W koncu Julcia po 2msc.bez problemu zaczela pic tylko wode i lubi ja do dzis.

Ja sie przyznaje, ze tez krytykowalam rozne postepowania rodzicow. Ale zrozumialam, ze kazde dziecko inne. Kazdy moze krytykowac, ale nikt poza nami rodzicami nie zostaje z dzieckiem sam na sam i nikt nie wie jak to wszystko wyglada. To samo dotyczy kp. Ja bym chciala miec wiecej pokarmu, bo z torbami pojde jak bede musiala kupowac ciagle mleko za 50zl...

Margo swieta racja, można krytykować a potem się okaże ze sami tak robimy. Woda wiadomo lepsza ale ja sama też chce sprobowac z jakas herbatka czy moja będzie pila

Aga
A Ty probowalas Małej dawać kaszke butelka?ja dzisiaj wieczorem spróbuję to bebiko.
Aaa i dzisiaj pierwszy dzień marchewki w południe będzie :)zobaczymy jak pójdzie :)

reklama
Aga
I mala zasypia przy cycku?

Moj maz dzis w nocy skapitulowal i dal Jasiowi smoczka. Jeju...nie widzialam chyba dziecka, ktore by mialo taka potrzebe ssania. Julcia to w sumie miala od 3msc.ale ogolnie malo smoczkowa byla.

Do góry