reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Lucalew dziekuje :) Nie mieli tych tabletek ale kuracja plukania woda z sola na zmiane z rumiankiem zdziałała cuda. Gardlo prawie nie boli za to nos okutnie zatkany i za przeproszeniem zielone gluty nie dały mi spac cala noc. Bałam sie ze cukry beda szalały przez to przeziebienieale nie mam w polowach norm.
Moze to sprawa wypicia wczoraj 4 l płynow z cytrynka :)

reklama
Hejka!

Margo u Ciebie już końcóweeeeeczka ! Lada moment :)

O kurcze u mnie wlasnie dwa tygodnie od porodu mineły i nie wiem kiedy.. Zmierzyłam pare razy cukier i niczym się nie różnił od tego w ciąży tzn po takim samym jedzeniu taki sam cukier po godzinie - po dwóch już nie mierzyłam bo zapominałam.. także nic nie wiem. Ale nie ważne.

Chciałam się pochwalić. Po cc miałam problemy z laktacją, pisałam Wam.. ściagałam laktatorem po 15-20 ml... dokarmiałam mm.. a od tygodnia tylko cyc bo czułam że się ruszyło i wiecie co... mala WYŁĄCZNIE NA MOIM CYCU przytyła przez tydzień... 500 gram!!!!!!!!!! Dziewczyny!!! Ja tydzien temu karmiłam i mm i cycem i mala przybrała 250 - jestem taka z siebie dumna, sama przez pot krew i łzy rozkreciłam laktacje tak, że maluch przybiera aż za dużo
smile.png
smile.png
Dzieki temu moge ją budzic w nocy co 4 godziny a nie jak dotychczas co 2,5-3 !
smile.png
smile.png
Nadal nie wiem ile wyciagam na laktatorze i mam to juz gdzies.. Chrzanić te mililitry
smile.png
Jestem z siebie dumna
tongue.png
<nieskormna>

Trzymajcie sie dziewczyny :)

Pesq super :-) Mówię dziecko jest w stanie wiecej wyciągnąć niż laktator. Jakby co to zachęcam do przyłączenia się do matek kp na fb. Dużo przydatnej wiedzy i wsparcia.

Pesq, brawo TY!!! Super, ze dobrze przybiera, warto o to walczyć!
Tobie Lucynko tez sie uda wyjść na prosta :-)
Margo, ty to juz możesz zacząć odliczanie, co?
Az sie łezka w oku kręci, ja bardzo lubię być w ciąży... Pomimo tej cukrzycy, na koniec to nawet dietę polubiłam.
Kiedy krzywa robilyscie? Mam skierowanie od gina, mówi, ze po pologu jest ok, na wypisie ze szpitala mam w 8 tyg...

reklama
Lunera dokładnie po połogu czy 8 tyg też jest ok na krzywa. Ja też muszę odezwać się do mojej diabetolog bo w sumie po porodzie tylko mi gratulowala, uspokajala że te cukry mogą skakać i żebym odstawila insulinę.

Do góry