reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Ja póki co jem wszystko, codziennie cos nowego i sprawdzam co działa na mala. Juz torcik byl i banany i dzis nawet kfc, mięsko wędzone, różne pieczywo, różne warzywa, nawet radlera zero popijam i odpukać nic się nie dzieje. Jedyne co to malutka troszkę pierdziala jak zjadłam śledzia z duuuuuza ilością cebuli wiec cebule odstawiam. No i nie próbowałam jeszcze czekolady i owoców oprócz borówek i bananów ale jutro zjem i sprawdzę. Tym samym swoja dietę matki karmiącej mam zamiar doprowadzić do jem wszystko co możliwe i wszystko sprawdzam :)

Dziewczyny juz niedługo te glukometry. Ja dzis znalazłam i zmierzylam 45 minut bo 4 tostach białych z serem i majonezem i pół szklanki coli - 140 . Wiem ze ma być do 2 h 140 wiec sie nie martwię a poza tym ja dopiero 9 doba po.

Pesq
Odwazna jestes z tym zarciem :D Ja myslalam, ze ten pierwszy miesiac jeszcze zrobie dietke, ale chyba wezme przyklad z Ciebie. Z reszta ja jakos stracilam nadzieje,ze mi to dziadostwo minie :p

Margo minie, nie wiem, dlaczego myślisz, że nie... mnie diabetolog powiedziała, że po trzeba się kontrolować raz w roku, ale tak naprawdę cukrzyca lubi się pojawić w okolicach menopauzy... mam koleżankę w pracy taką 50+, troje dzieci urodziła ok 4kg, wiadomo, że wtedy tak tego cukru nie badano, ale teraz ma wczesną cukrzycę (dieta i leki doustne) i nie wie, czy właśnie w ciąży nie miała... ja sobie rękę dam uciąć, że minie...
A z tą dietą to czasami dopiero później wychodzi, albo skaza białkowa, albo nietolerancja laktozy i niestety tak czy inaczej trzeba się ograniczyć...

Ania
Nie wiem. Ja nawet nie jestem specjalnie pesymistka z natury, ale jakos ta cukrzyca mi dziala na glowe :) Poza tym ja tyle wciskam tej insuliny, ze naprawde dopadaja mnie watpliwosci chocby z tego powodu. Jakos nie wyobrazam sobie, ze przy takiej ilosci insu mialoby mi ot tak sobie przejsc ;)

reklama
Do góry