reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dzieki dziewczyny, dzisiaj mi gin też to powiedział że może być tak że diab da mi insulinę na noc . kurcze boje się tej insuliny, zwłaszcza tych zastrzyków w brzuch:baffled:
A która na zwas bierze insulinę?jak to jest?

Ayo ja brałam całą ciążę i chwilę po porodzie a jest normalnie tzn trzeba pamiętać żeby brać i ile a wklucia nie bolą tzn bardzo rzadko zdarzyło się że zabolalo wklucie. Nocna wkuwa się w udo lub pupę a ta insulinę przed posiłkiem w brzuch lub ramię.

Pesq czekamy na wieści, choć zapewne Mała już jest z Wami :) mam nadzieję, że szybko dochodzisz do siebie po cc :)

Dziewczyny ma któraś wieści od Margo? Mam nadzieję, że u niej jest poprawa i czuje się lepiej.

do mnie pisala Margo z kilka dni temu ze nadal kiepsko, i miala mi wyslac ta rozpiske z rozszerzaniem diety jak bedzie miala chwile ale juz sie nie odezwala wiec pewnie bark poprawy narazie... mejmy nadzieje ze niedlugo sie odezwie i ze wszystko u niej dobrze

Hej,dziewczyny sorki ale coś ostatnio nie mam siły na nic,tzn. poprostu mi się nie chce u mnie okey,cukry widze po mału się normują,moge więcej rzeczy zjeść niż na samym początku,np. bułkę grahamkę na 2 śniadanie i cukier w granicach 100 :tak: Ja za tydzień mam się stawić w sszpitau już, zaczynam przeżywać ,śniło mi się wczoraj żę chcieli mi zrobić cc,ale się kłóciłam że absolutnie ;-):rofl2::-D

Margo daj znaka małego że wszystko okey u Was

Pesq no pochwal się tą moją imienniczką :tak::-)

Witam nowe mamusie,dziewczyny my też byłyśmy przerażone na początku że nic nam nie wolno,a później się cieszyłyśmy że nie tyjemy jak inne nasze koleżanki ;-) Ja bynajmniej tak mam,aw moim bliskim otoczeniu dużo miałam ciężarnych i każda tyła po 20 kg,jedna nawet 30 już przytyła a termin ma na 5.10 :eek: Ja póki co 10 kg na + wiec są plusy cukrzycy

Hej,dziewczyny sorki ale coś ostatnio nie mam siły na nic,tzn. poprostu mi się nie chce u mnie okey,cukry widze po mału się normują,moge więcej rzeczy zjeść niż na samym początku,np. bułkę grahamkę na 2 śniadanie i cukier w granicach 100 :tak: Ja za tydzień mam się stawić w sszpitau już, zaczynam przeżywać ,śniło mi się wczoraj żę chcieli mi zrobić cc,ale się kłóciłam że absolutnie ;-):rofl2::-D

Margo daj znaka małego że wszystko okey u Was

Pesq no pochwal się tą moją imienniczką :tak::-)

Witam nowe mamusie,dziewczyny my też byłyśmy przerażone na początku że nic nam nie wolno,a później się cieszyłyśmy że nie tyjemy jak inne nasze koleżanki ;-) Ja bynajmniej tak mam,aw moim bliskim otoczeniu dużo miałam ciężarnych i każda tyła po 20 kg,jedna nawet 30 już przytyła a termin ma na 5.10 :eek: Ja póki co 10 kg na + wiec są plusy cukrzycy

Dzięki za odpowiedz dziewczyny :-)
Dokladnie są plusy tej cukrzycy ze nie tyjemy. Ja jak narazie przytylam do momentu wykrycia tej cukrzycy 7kg, a teraz po dwocfh tygodniach diety schudlam o kilogram.
W pierwszej ciazy zas przytylam 13kg i tez mysle ze to nie bylo duzo, ze w normie.
Zdrówka dla Was i dla Waszych dzieciaczkow, no i wszystkm ciezaróweczkom bezbolesnego szybkiego porodu.

reklama
Laski,
Ja w ciąży przytyłam 7kg i tyle schudłam w pierwsze 2 tyg po porodzie. Kolejne 3 tygodnie -1kg... Ale jem wszystko mozna powiedzieć. Tylko mało cukru daje, dalej lecę na ksylitolu. A poza tym doszło pieczywo bez ograniczeń i owoce - pochłania masakryczne ilości winogron. I soki pijam pół na pół bo w ciąży jakos tylko woda mi wchodziła. No i cała reszta praktycznie bez zmian, cała rodzina sie przestawila juz na takie żywienie :-)

Do góry