reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Nie wierzę. . Dwa dni ciszy na wątku. ..
Coś Margo się nie odzywa...
U mnie cukry różnie z przewagą dobrych... na czczo oscylują w okolicy 90, raz zdarzył mi się 98 ale zauważyłam, że duże znaczenie ma co i o której jem wieczorem...
Pesq &&&&& za poniedziałek. ...

reklama
Dzien dobry. Cukry po śniadaniu mniejszy niz przed. Cukry w ogole dobre a jem z dnia na dzien wiecej i pozwalam sobie na wiecej eksperymentow. Zaczynam sie martwic o_O

Hej

Sorki za cisze ale jakoś nie miałam za dużo do pisania w kwesti cukrzycy :no: U mnie cukry zaczynają się normować,chybajestm coraz bliżej godziny 0 :tak: przekroczenia mam tylko po śniadaniu ale nie wielkie bo do 140 więc nie panikuje i nie dodaje insuliny bo już kilka razy miała akcje że cukier spadł dużo :tak: Wczorj zjadłam nawet bułkę grahamkę na 2 śniaanie całą i cukier był 98 :-) do kawy też zjadłam pół bułki słodkiej i cukier 101:szok: nie przginam ale miło było :-)

Ja niestety też ostatnio mniej się pilnuje. Nie że wcale, ale widzę że mogę więcej i korzystam z tego.. Ale jedyne przekroczenie jakie miałam od 12 dni to wczoraj 130 po ziemniakach z kotletem! A tak to moje grzechy to głównie sok którego piję więcej do posiłków no i kawałek twixa albo wafelka też do jakiejś kanapki... Ostatnio zżarłam na mieście galaretkę. O. A tak w nocy dobry cukier w dzień dobry cukier i ... szczerze mówiąc zdarza mi się coraz częściej omijać mierzenia. Świadomie/ nie świadomie - sama nie wiem. Bo jeśli znowu jem jajka i parówki z ciemym na śniadanie, to później jakoś już nie pilnuje tej godziny bo naprawdę nie czuję że mam po co. Wizyt u diab. już nie będzie, przekroczenia po tym nie miałam nigdy (nawet przekroczenia stówy dawno po śniadaniu nie miałam...) a szkoda mi troche nawet palców. No i taka to ja dwa dni przed porodem :)

Trzymajcie kciuki w poniedziałek.

Mamuśka u Ciebie to już osatnia prosta.

Mi a Ty się trzymaj :p :p

Pesq ale ci fajnie jeszcze 2 dni :)

Ja do szpitala idę 30 września, ze wzgledu na dużą wagę młodego przedwczoraj na wizycie ważył 3500-3600 dlatego mam przyjść szybciej żeby pomierzyć go powarzyć i zobaczymy co dalej czy czekamy, czy oxy czy nie daj Boże cc

Mamuśka no to trzymam kciuki żeby się udało rodzić tak jak chcesz :) Ty doświadczona jesteś więc dasz radę.

A ja na początku panikowałam z tym cc a teraz już hm.. nawet się cieszę. Nie ma tego złego. Wierzę że będzie dobrze. Tylko kciuki proszę w poniedziałek :) :)

reklama
Pesq również trzymam kciuki:-)

Mała Mi u mnie ostatnio też dziwnie dobre cukry. Jak miałam masę przekroczeń nawet po 10 na tydz takich ok 130 to teraz ani jednego.

Do góry