reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Nie wierzę. . Dwa dni ciszy na wątku. ..
Coś Margo się nie odzywa...
U mnie cukry różnie z przewagą dobrych... na czczo oscylują w okolicy 90, raz zdarzył mi się 98 ale zauważyłam, że duże znaczenie ma co i o której jem wieczorem...
Pesq &&&&& za poniedziałek. ...

reklama
Dzien dobry. Cukry po śniadaniu mniejszy niz przed. Cukry w ogole dobre a jem z dnia na dzien wiecej i pozwalam sobie na wiecej eksperymentow. Zaczynam sie martwic o_O

Hej

Sorki za cisze ale jakoś nie miałam za dużo do pisania w kwesti cukrzycy :no: U mnie cukry zaczynają się normować,chybajestm coraz bliżej godziny 0 :tak: przekroczenia mam tylko po śniadaniu ale nie wielkie bo do 140 więc nie panikuje i nie dodaje insuliny bo już kilka razy miała akcje że cukier spadł dużo :tak: Wczorj zjadłam nawet bułkę grahamkę na 2 śniaanie całą i cukier był 98 :-) do kawy też zjadłam pół bułki słodkiej i cukier 101:szok: nie przginam ale miło było :-)

Ja niestety też ostatnio mniej się pilnuje. Nie że wcale, ale widzę że mogę więcej i korzystam z tego.. Ale jedyne przekroczenie jakie miałam od 12 dni to wczoraj 130 po ziemniakach z kotletem! A tak to moje grzechy to głównie sok którego piję więcej do posiłków no i kawałek twixa albo wafelka też do jakiejś kanapki... Ostatnio zżarłam na mieście galaretkę. O. A tak w nocy dobry cukier w dzień dobry cukier i ... szczerze mówiąc zdarza mi się coraz częściej omijać mierzenia. Świadomie/ nie świadomie - sama nie wiem. Bo jeśli znowu jem jajka i parówki z ciemym na śniadanie, to później jakoś już nie pilnuje tej godziny bo naprawdę nie czuję że mam po co. Wizyt u diab. już nie będzie, przekroczenia po tym nie miałam nigdy (nawet przekroczenia stówy dawno po śniadaniu nie miałam...) a szkoda mi troche nawet palców. No i taka to ja dwa dni przed porodem :)

Trzymajcie kciuki w poniedziałek.

Mamuśka u Ciebie to już osatnia prosta.

Mi a Ty się trzymaj :p :p

Pesq ale ci fajnie jeszcze 2 dni :)

Ja do szpitala idę 30 września, ze wzgledu na dużą wagę młodego przedwczoraj na wizycie ważył 3500-3600 dlatego mam przyjść szybciej żeby pomierzyć go powarzyć i zobaczymy co dalej czy czekamy, czy oxy czy nie daj Boże cc

Mamuśka no to trzymam kciuki żeby się udało rodzić tak jak chcesz :) Ty doświadczona jesteś więc dasz radę.

A ja na początku panikowałam z tym cc a teraz już hm.. nawet się cieszę. Nie ma tego złego. Wierzę że będzie dobrze. Tylko kciuki proszę w poniedziałek :) :)

reklama
Pesq również trzymam kciuki:-)

Mała Mi u mnie ostatnio też dziwnie dobre cukry. Jak miałam masę przekroczeń nawet po 10 na tydz takich ok 130 to teraz ani jednego.

Do góry