reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sorce wczoraj zjadlam tosty na kolacje cukier 117 [emoji14] Wszystko wrocilo do normy :D No ale fakt przekroczen od dwoch tygodni zero i pojedyncze wyskoki blisko 120

reklama
A ja się rano pochwaliłam i po sniadaniu 144 :-( no ale mąż zrobił naleśniki ze zwykłej mąki i się skusilam. Jak sama robię z ciemnej i na wodzie mam ok 100 po 2. Eh... A w piekarniku tarta z ciemnej mąki bez cukru z jabłkami, miałam zgrzeszyć do kawki za brak wyskokow i mi dzień zespół ten pomiar.

A powiedzcie mi co z kawą z mlekiem. Kiedy ją pijecie? Ja przed 2 śniadaniem i jak wypije odrazu jem. Bo chyba po sniadaniu nie bardzo bo mleko mogło by jeszcze podnosić cukier i wynik po godz od zjedzenia nie był by miarodajny

Sorcee ja co dziennie pije herbatę z mlekiem do śniadania :) jakieś delikatne przekroczenie mam ale typu 128,124 wiec się nie przejmuje a kawę pije co dziennie rozpuszczalna z mlekiem bez cukru na 2 sniadanie

Mamuska ale tą kawę pijesz jako 2 śniadanie i już nic więcej?

Ja kawy nie pilam przez 3 miesiące bo mnie odrzuciło ale teraz znów mi smakuje więc to jedyna przyjemność. Pije bez cukru ale z mlekiem.

Hej dziewczyny
od dwoch tygodni jestem na diecie cukrzycowej, w piątek kontrol :szok:
mozecie mi powiedziec jak to jest ze czasem jak mierze cukier z palca to wynik np wyjdzie mi wysoki, zas kiedy wezme z drugiej reki wynik jest OK, o co tu w tym chodzi??
Druga sprawa o którą chce zapytać, ile trzeba przekroczyć normę by lekarz podał insulinę?
Ja mam czasem lekkie przekroczenia cukrów np ma czczo ze jak norma jest od 60-90 to ja mam 98,104,101, a po posiłkach po godiznie mam 122,113.123

I czy czasem zdarza się Wam zgrzeszyć? Bo ja strasznie cierpie z powodu glodu na slodkie. Ostatnio kupiłam sobie herbatniki z Belvity :-)

reklama
Ayo ja miałam najgorsze przekroczenia po śniadaniu. I to były takie 135, 145 raz 178. Po innych posiłkach było ok. Diabetolog chciała dać insulinę na rano ale dała mi jeszcze tydz a wtedy cukry nagle spadły że przez 2 tyg nie miałam ani 1 przekroczenia. To wtedy pozwoliłam sobie na więcej.

Do góry