reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Margo
Trzymaj się i zdrówka :)

Pesq
Ja w ciazy przytylam 6 albo 8 kg. W każdym bądź razie pod koniec ważyłam 58. A teraz ważę 53. A też jem dużo i białe pieczywo. Codziennie jem jakieś ciastko,typu sernik,szarlotka,belvita i drozdzowki Wcinam :)dzisiaj z rana z ciekawości zmierzylam na czczo i było 67 a po drozdzowke z serem 79 po pół godziny os zjedzenia.

Aga
A ile razy dziennie masujesz oczka?bo mi kazał lekarz 3x po 10 s każde oko. I tak robię. I mu nie ropieja oczka.
A mial straszne,rano budził się z zaklejonymi oczkami :(ale przeszło na szczęście. A jakie masz krople?

Sylwia
Z posta Gosik wnioskuję, że ratuje się butlą by poświęcić czas starszakowi :)

U mnie to raczej nikt nie wróży dużej ilości pokarmu po tym ile ważę i jak chudnę :/ więc pewnie też się bez butli nie obejdzie, ale po pierwszej ciąży jestem już mądrzejsza o ten temat.

Gosik
Ile Ty brałaś tej insuliny?

Pesq co do wagi to u mnie cały czas leci w dół. Mam teraz -12kg od końcówki ciąży i wchodzę w rozmiar 34. Już by mi ta waga mogła w miejscu się zatrzymać :)

Gosik na pewno z dwójką jest co robić :) co do słodkiego to ja też jem tyle że to chyba aż grzech :p

Margo kurde, ale się ta sraka Ciebie doczepiła... a rozważają rozwiązanie ciąży przed terminem jak nie będzie poprawy? Mogę też prosić o zdjęcia? :)
Co do pokarmu to będzie wystarczająco, spokojnie :) dobre nastawienie to już połowa sukcesu! A jak dziecko będzie ssało to ilość się dostosuje.

Margo biedaku współczuję tej sraczki. Natka dobrze pisze nastawienie w karmieniu to podstawa. Mnie też się wydawało że będę skazana na mm ale się uparlam że będę karmić piersią oczywiście każdy zrobi jak uważa. Jeśli chodzi o ilość pokarmu to nie ma czegoś takiego jak za mało czy że jest mało wartościowe itp pokarm dostosowuje się do dziecka i jak to doradczyni laktacyjna ze szpitala mówiła my nie zjemy a dziecko i tak wyciągnie z nas co będzie potrzebowało.
Ja też poproszę e-maila z rozpiska :-)

Margo 8j na noc mialam. A Ty do ile juz masz?
Sylwia daje mm jak juz naprawde Misiu wisi mi na nodze, a Mateusz na cycu juz trzecia godz, Jeden wyje, drugi to samo. Czasem to ja juz sama siedze i wyje:( Ale ogólnie cycuje ile wlezie :)
Dziewczyny juz blizej niz dalej :) I za chwile kazda z Was utuli swoje malenstwo!!

Sylwia krople Sulfacetamidum a masuje jakos z 4 razy na dzień po ok 6 ruchow na oczko jedno

Margo biedaku zdrowka zycze. Dobrze dziewczyny piszą z tym pokarmem, ja też chuda przez ciaze przytylam 7 kg tylko a pokarm pojawil się na drugi dzień po porodzie, jedyne co ze mala mało mi przybierala i musiałam czesciej karmic ale upierałam sie przy kp, i dopiero w 5 mies. Zaczęłam małej dawać kaszke na mm.
Dzięki z góry za maila, dopiero będę na kompie więc nie wiem czy już wyslalas czy nie ale jak coś to dam znac czy doszło :)

Edit:
Jeszcze nie mam wiec pewnie Cie nie bylo jeszcze Margo ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Pesq,
Kciuki!!!!! Coraz bliżej do poniedziałku :-) :-) :-)

Margo,
Mam nadzieje, ze cos wymyśla, bo ile możesz sie męczyć :-(

U nas wszystko dobrze, jutro kończymy miesiąc! Póki co wszystko pomalutku, bez większych tragedii. Mam wrażenie, ze czas sie zatrzymał w miejscu i jednocześnie strasznie szybko mija, juz niedługo październik...a jeszcze wczoraj szykowałam sie do szpitala :-)

Do góry