reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam z rana! U mnie dzis cukier przed sniadaniem 68, czyli troszke ponizej normy, Za pol godzinki chwila prawdy.... Zjadlam jogurt i platki z mlekiem 0.1 %.
Kobietki a co to jest badanie HbA1C? Bo tak o nim piszecie a ja nic o tym nie wiem ;)

Moja niunka ma nozki w normie a reszta troszke wieksza, jakie 2.5 tyg na +.

płatki z mlekiem - ryzykowne..
HbA1C to tzw hemoglobina glikowana - jej poziom wskazuje na to, czy przez ostatnie 3 miesiące były średnio duże przekroczenia norm cukru. Czyli badanie poziomu cukru wstecz :-) i tak sprawdzasz, czy długo żyłaś z cukrzycą zanim ją wykryto, oraz ewentualnie, czy jako cukrzyk dobrze trzymasz dietę ..

reklama
IzaBK o jenki to wysoki cukie po chlebku :szok:

O takim baniadiu pierwszy raz slysze ;)

No nie doslownie platki jem bo musli.
Cukier po sniadaniu 6.8 = 122 czyli ladnie :)

Kasiula do jakiego lekarza chodzisz na Polnej? To wyczekasz się znowu jutro;-)

no i się naczekałam dodatkowo była atrakcja
lekarz poszedł operować więc ledwo zdążyłam odebrać dziecko z przedszkola
ostatnio chodzę do dr Sławomir Meller
dwa razy trafiałam na jakies Panie dr i byłam podłamana tymi wizytami
ten lekarz mi wszystko wytłumaczył zbadał i jestem z Niego zadowolona :tak:

Ciekawe jak nasza Kasia K, jutro do szpitala, może jeszcze nam coś skrobnie. Trzymam Kasiu kciuki, mam nadzieję że będziesz tam spokojniejsza i doprowadzą Twoje cukry do porządku.

dziękuję kochana skierowanie do szpitala mam na 23 września:tak:

jutro lecę tylko do lab porobić badania
ale mam dzisiaj wielkiego lenia:sorry2:

Jenki zmierzylam sobie jeszcze raz cukier po 10 minutach (czyli 1godz10min od sniadania) i cukier 8.1 (146) czy to mozliwe? Przeciez po godzinie powinien spadac :( Ktory wynik powinnam zanotowac w moim dzienniczku?

Kasia ja nie bylam na czczo do tego badania, chyba nie trzeba, poszłam z marszu bo tak mnie skierowano w poradni.

U mnie nadal za mało jem, teraz juz jem prawie co chwila bo inaczej to mam ketony. Czy mi sie w ciazy tak porpwaił metabolizm ze spalam natychmiast??? A wcale aż tak duzo ruchu nie mam.
Dzisiaj pierwszy raz od dluzzszego czasu rano brak ketonów - kto zrozumie moja radośc jak nie Wy?? :))))

Jenki zmierzylam sobie jeszcze raz cukier po 10 minutach (czyli 1godz10min od sniadania) i cukier 8.1 (146) czy to mozliwe? Przeciez po godzinie powinien spadac :( Ktory wynik powinnam zanotowac w moim dzienniczku?

witam nową mamusię:-)

ja zapisuję po 2 h od jedzenia ale to zależy jak kazał Ci lekarz mierzyć i robić notatki bo niektóre z nas mierzą po 1 h lub po 2 h

kaśka k witam!:-)
Lekarz kazal mi mierzyc po godzinie od posilku.
Tylko nie jestem pewna ,czy godzinke od kiedy zaczne jesc, czy jak juz skoncze.
Kurcze nic mi lekarz nie wytlumaczyl :( Dobrze,ze jutro wizyta.

Ps. Widze,ze Ty tez listopadoweczka :-)

reklama
Kasia ja nie bylam na czczo do tego badania, chyba nie trzeba, poszłam z marszu bo tak mnie skierowano w poradni.

U mnie nadal za mało jem, teraz juz jem prawie co chwila bo inaczej to mam ketony. Czy mi sie w ciazy tak porpwaił metabolizm ze spalam natychmiast??? A wcale aż tak duzo ruchu nie mam.
Dzisiaj pierwszy raz od dluzzszego czasu rano brak ketonów - kto zrozumie moja radośc jak nie Wy?? :))))

brak ketonów super :tak:

Do góry