reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A ja dziś ostatnia wizyta u diabła (mojego męża interpretacja mojego "diaba" :p ) i zapomniałam zmierzyc i na noc i po śniadaniu - brawo ja. Naprawde ostatnio już ten temat zszedł jakos na 10 plan... A pamietam jak w maju panikowalam heh.

Mi a powtarzalas tsh juz?

reklama
Pesq nie. Kazali mi za trzy tygodnie jak zacznie sie juz pełny 4 miesiac ( zaczynam w piatek ) no ale ginekolog mowi ze dla drugiego trymestru norma jest 3 i w ogole mam sie tym nie przejmowac diabetolog mowi ze 2.5 bezwzgledu na to jaki trymestr. I badz tu madrym. Powtorze jak wyjdzie powyzej 2.5 zapisze sie do engo na konsultacje i juz

no to słuchaj lekarzy i tyle :) jem nektarynke z jogurtem i migdalami - dzis mam ostatnia wizyte u diaba i jesli bede miala dobra hemoglobine glikowana idziemy na jakies super jedzenie! :-):-)

Dziewczyny.
Doczytam Was pozniej, bo teraz nie mam czasu. Moja dr powiedziala mi, ze mam na juz umowic sie do internisty z ta sraka, bo zle jej to wyglada, za dlugo sie ciagnie. Kazala zostac przy bananie i ryzu (jesli cukry nie sa wyzsze jak 140) zeby mnie to w miare zatykalo. W kazdym razie nie podoba jej sie to :/

Margo mam nadzieje ze masz dobrego internistę bo moja by mi dala nospe albo rutiniscorbin.. Dlatego ją zmieniam.

Dziewczyny mam hemoglobinę glik 4,7! Szok :) w nagrodę za współpracę czteromiesieczna diab mnie wyslala ns niegrzeczny obiad.. Zjadłam kotleciki jagnięce z gnochi (ale tylko kilka), sałatkę i bita śmietanę niesłodka z figami... 100 cukier ! Ale się cieszę :)

Dostałam też antybiotyk od giną na gronkowca. Trzymajcie proszę kciuki żeby nie uczulil...

Pesq
U mnie glinka 4,8 :)

Ja coś ostatnio mam dużo grzechów, slodyczowych :( nie umiem sobie odmówić :( nie najadam się nimi tylko skubne troszkę ; ( dziś znów miałam akcje z cukrem 63 trzeslam się jak osika ... akurat położną była u mnie i szybko coca cole kazała mi wypić, dobrze że puszka stała sobie i czekała heh nie wiem co się dzieje

Mi
U mnie 95 to cukier na czczo byl chyba ze 3 msc.non stop i doktorka sie zbytnio tym nie martwila. Dopoki nie jest powyzej 100 to spokojnie. Moze byc od zarcia, moze byc od poznego wstania a moze tez skoczyc, bo ciaza coraz starsza. Ja nawet jak mialam ponad 100 to dr kazala mi kilka dni poobserwowac. Ja tez miewalam tak, ze przed byl wyzszy jak po posilku. Co do tarczycy to moja mowi, ze w III trym.do 3 a wczesniej chyba do 2,5 (ale pewnosci nie mam). 2,5 na pewno nie jest w kazdym trymestrze. Zapisz sie do endokrynologa i sie skonsultuj odnosnie tych norm. Teraz na pewno jest ok ;)

Pesq
A Ty mialas wyzsza hba1c, ze tak sie radujesz? :D

Mamuska
Ja tez grzesze, ale caly czas pod kontrola...i nie przekraczam.

U mnie hba1c 4,2 ;)

reklama
Margo25 u mnie taki cukier pierwszy raz wiec panika w oczach. No ale obserwujemy czekamy zobaczymy [emoji14] Narazie moj lekarz jest zadowolony z moich wynikow i nawet moje jedno 150 nie zwrocilo jego wiekszej uwagi [emoji14] Co do endokrynologa powtorze badanie i jak bedzie rosło to wtedy zapisze sie na konsultacje. Jestem absolutnie daleka od brania hormonów szczegolnie kiedy argument jest " a bo lepiej żeby było wiecej bo tak mowia ze lepiej " taki argument uslyszalam ale dla mnie to żaden argument. Tym bardziej ze ja mialam 2.52 a nie bog wie jaki wynik. Nie nakrecam sie zobaczymy co bedzie dalej ;) Narazie jestem dobrej mysli ;)

Do góry