reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Moja lekarka by mi nie dala hormonow przy takim wyniku ;) Co do porannego mna czczo to mi skoczyl wlasnie powyzej 90 ok 2trymestru i tak lawirowal na granicy wiele tygodni i moja dr mowila, zeby tez obserwowac. Ale u Ciebie to poki co jednorazowy skok wiec luzik ;) Do wiekszych skokow masz jeszcze duuuuzo czasu :)

reklama
W ogole mam jakis słabszy dzień dzisiaj. Najchetniej jadłabym tylko buraczki mojej mamy i nic poza tym. Na nic nie mam ochoty. Boże to dopiero koniec 13 tygodnia co ja powiem w 30 :o

5 miałam od poczatku a ostatnio jakies śmieszne jazdy typu zapominalam mierzyć a tu taka piękna hemo :D

W ogóle powiedziała mi jak z cc i ze mam nic nie mierzyć po porodzie a pod koniec października zadzwonic i da mi skierowanie na krzywa :)

Czesc o poranku.

Kurcze. Dziewczyny. Za godzine mam lekarza z tym zoladkiem. Nie wiem tylko jak dojade skoro przeze mnie przelatuje. Zastanawiam sie nad wizyta domowa, ale pewnie bede musiala jakies crp w labo zrobic. Noc byla slaba i z cukrami mialam jazdy. Wieczorem zjadlam ryz z jagodami i uwaga...wynik 80. Wiec zjadlam kanapke plus banana i wynik 112 :/ a bylo ok 24 i lezalam w lozku. Wzielam nocna insu i sie polozylam (oczywiscie w miedzyczasie zaliczajac klop)...balam sie spadku cukru jak nie wiem. I o ile po 1h po tym posilku mialam 112 to po 3h116, ale wolalam taki wynik niz 50. Pozniej zasnelam na amen i o 7 mialam 90. Teraz pije smecte, bo tak mo zalecila moja doktorka. Chociaz i tak sie martwie czy ten lek aby nie szkodzi Jasiowi :/

Margo no się masz z tą biegunką,ja też miałam ale tylko 1 dzień mnie męczyło

Ja dziś cukier na czczo 78 :szok: po śniadaniu 151 poszłam na 1 godzine na spacer przychodze z ciekawości zmierzę i co 66 to już 3 dziń pod rząd osiągam taki wynik,wczoraj miałam 63 i już mnie trzęsło w środku,ręce latały jak pijakowi :eek: Właśnie kawkę zrobiłąm sobie bez cukru i zjem grzesia bez czekolady :rofl2:

Margo współczuję oby pediatra coś poradził.

W sobotę ma urodziny mój mąż chciałabym zrobić jakieś ciasto, żebym mogła zjeść milimetrowy paseczek. Jak myślicie co by najmniej podnosiło cukier? Sernik, sernik na zimno, szarlotka?

Laseczki,
Ja po lekarzu. Niczego nowego się nie dowiedziałam. Dostałam tylko skierowania na badania. Coś lekarz przebąkiwał co to może być, ale nawet nie słuchałam!!! :no: Ale nie nastraszył mnie jakoś okropnie. Powiedział, że spokojnie, że prawdopodobnie to jakaś bakteria albo coś wirusowego. Kazał zrobić dwa dni głodówki, ale jak zobaczył ile ważę i że chudnę w ciąży to dalej kazał żreć te banany i jagody z ryżem. I właściwie powiedział to co moja lekarka. Że w ciąży na takie dolegliwości właśnie najlepiej to jeść z insulinką oczywiście no i smecta albo węgiel. Zlecił pakiet badań i mam się do niego zgłosić jak je odbiorę to może coś uda się więcej zdiagnozować. Badania zrobiłam i czekam do jutra na odbiór.

Sorcee
Ja polecam Ci sernik. W pierwszej ciąży jadłam z powodzeniem ;)

Sorcee ja próbowalam sernik na zimno z galaretką i jedząc normalną, małą porcję miałam cukier w okolicach 110 - a było to w bardzo ciężkim 30 tygodniu także mogę polecić to :)

Margo - ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

reklama
Do góry