reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mi
A gorzki Lindt z pomarancza? Jest przepyszny i cukru nie podnosi a dzieki pomaranczy wcale gorzko nie smakuje ;) mi w ogole nie podnosi cukru. Nie mam nawet tego szybkiego wzrostu i spadku.

Ja dzis caly dzien zajadam ryz. O dziwo wcale mi tak cukru nie podnosi jak kiedys. No i bardziej staram sie z jagodami niz z bananem. Dobrze, ze tyle jagod pomrozilam w tym roku :D

reklama
Na szczescie napoleonka jakos mi nie podeszla, ale narobilas mi smaka na bajaderke :D

Ech...powiem Wam, ze nie zapeszalam i od poludnia bylo nawet ok z brzuchem do wieczora gdy sie znow zaczelo :/ obym tylko w nocy chociaz troche pospala..Aaaa i odnosnie mierzenia-z lewej reki mam zawsze o 10 wiecej jak z prawej ;)

Laseczki. Zyjecie?

Pesq
Rodzisz? :D

Ja juz mam nawet jazdy po smeccie :/ Odebralam wyniki...wszystko wzorowo jak na moje oko...jutro mam wizyte u internisty i ginekologa, moze razem cos poradza. Cukier dzis po sniadaniu 76....nie czaje. Skurczow zero.

MArgo niestety nie rodze jeszcze :D A Ty biedaku dobrze że nie masz skurczy, ale kurcze nie wiem co Ci może być.

I nie wiem co mi może być btw. ...

Wczoraj znowu mi obraz migał i słabo mi było:no: nie wiem czy cukier czy hormony czy nerwy czy cisnienie czy magnez czy reakcja na antybiotyk czy nie wiem co jeszcze... nic nie mierzyłam bo ledwo widziałam ale zeżarłam bułke białą + napilam sie kawy + łyknelam magnez i po 40 minutach przeszlo ale masakra jakas. Drugi raz tak mam w tym trzecim trymestrze. Cóż lekarz mówi że w ciąży to wszystko jest możliwe łącznie z uciskiem na żyłe czy na coś tam... I w sumie gdyby było wczesniej to może bym polazła do neurologa ale teraz..jakby po ciąży tak sie robilo to wtedy neurolog - teraz już nie mam czasu ani glowy na to. Mam tylko nadzieje że to sie wiecej nie powtórzy bo byłam przerażona i teraz ciagle sie boje ze znow sie tak zrobi.. na szczescie tym razem nic nie drętwiało ale... JUŻ MAM DOŚĆ!!!!!!! Za 11 dni termin cesarki a ja błagam małą żeby sie wcześniej zebrała :confused2::confused2:

A byłam dziś u endo robiła mi anty tpo i anty tg i wyniki super - mam letrox odstawić w dzień cesarki i tyle - w listopadzie na kontrole ale raczej ta tarczyca to przejściowy stan.

Ostatnia edycja:
Mój synek właśnie wczoraj skończył 3 miesiące. Dzisiaj byliśmy na kolejnym szczepieniu,na razie go obserwuje i pilnuje czy nie złapał temperatury.
A mam do was pytanie. Urodził się z wagą 3270 jak wychodzilismy ważył 3130 a teraz wazy 6250. Od poprzedniego szczepienia czyli 6 tygodni przybrał 1.130. Z tym ze ważyłam go 3 tygodnie po szczepieniu i przybrał 800g a tym razem po 3 tygodniach tylko 550. Trochę chyba za mało? Dodam że teraz je mniej w nocy dwa czasami raz tylko.karmie go piersia tylko. I nie wiem czy mam dokarmiac?jak myślicie?

Margo
Wspolczuje Ci tych sensacji żołądkowych :(ale niestety też nie wiem co to noże być? Może jakiś wirus?

Pesq
Juz niedługo będziesz tulic swoje Maleństwo. Musisz wytrzymać ;)dasz rade.

Sylwia
Spokojnie. Maly ladnie przybiera. Na razie obserwuj i nie dokarmiaj. Czas najwyzszy zeby jadl troche mniej w nocy ;) po kolejnych 3msc.moze juz wcale nie bedzie jadl. Im dziecko starsze tym wolniej przybiera. Mnie sie zdaje, ze u Twojego Malego z waga jest naprawde spoko. Nawet bym powiedziala, ze zdrowo i wzorowo przybiera :p to jest jakis idealny 50 centyl :) W ogole super, ze sie odezwalas :) Julcia lawirowala miedzy 50 a 90 centylem az w koncu jest na rownym 75 od ponad roku ;)

Byl u nas lekarz. Bo ja ze sraka a Julcia z alergia, z ktorej niestety moze jej sie rozwijac zapalenie krtani, tchawicy i oskrzeli. Juz raz tak mialysmy i musimy uwazac by sie nie powtarzalo, bo dzieco moze sie po prostu udusic. Lekarz siedzial u nas 2h i dowiedzialam sie, ze prawdopodobnie dostalam alergii na jakis skladnik pokarmowy, bo tylko to pozostalo mi do zdiagnozowania. Malo tego-wszystkie objawy typu tarczyca, cukrzyca, problemy skorne i naczyniowe na to wskazuja...po prostu mowil mi w ciemno a ja wiedzialam, ze to wszystko mam! I w dodatku powiedzial, ze najczesciej zaczyna sie od wstretu do chleba (heeelooooł!)....

reklama
Margo współczuję sensacji... Czasem cieszę sie ze mam wszelkie dolegliwości z ciazy za sobą, choć i tęsknota za pukaniem z brzucha i jednak mniejsza iloscia obowiązków też się pojawia ;)

Sylwia o ile moja opinia będzie ci przydatna to również uważam ze nie ma powodu by dokarmiac.
Moja ur. Z waga 3400 na koniec 5. Miesiaca wazyla 5930, to jest małe przybieranie a i tak nie była dokarmiana dopiero w 5. Mies. Zaczęłam jej kaszke podawac, teraz już też warzywka zaczynamy.
A u was przybiera dobrze ;) nie masz żadnych powodow do zmartwień, to ze w jednym tyg przybierze więcej a w drugim mniej jest normalne, a ze mniej je w nocy to sie ciesz ;) jeszcze może się odmienic i znow będzie się potem budzić czesciej :) u takich maluchow jeszcze nie ma z tym reguły

Do góry