reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziekuje Luca, widzisz ja jak mam więcej niż 90 przed posiłkiem to czekam aż spadnie a chyba robie źle bo czasem jestem już głodna... nie dopuszczam do 3 godzin ale powinam zjeśc najwyraźniej i tyle.

Margo zazdroszcze u mnie w drugą stronę.

Nie wiem sama jak daleko jestem od porodu, niby closed jeszcze ale tak mnie ... przepraszam ale napiszę - kłuje tam na dole jak mała się rusza że iść nie mogę :crazy: Może któraś tak miała przed porodem?

Co do cukrów to dziś gołąbki bez ziemniaków ale z kotletem z kalafiora i 110 :) Ewidentnie ziemniaki :baffled:

reklama
Sylwia ty się tym pchanien raczek do buzi nie martw, ja mojej jak chcialam smoczka dac to gryzie zamiast ssac, chyba zeby będą szły.. Nawet butelki nie chce a chce ja nauczyć pić bo wprowadzamy pokarmy nowe.

Luca co racja to racja nie jednej tu pomagalas ;) ja też wdzieczna jestem, jak sue człowiek dowiedzial o cukrzycy to nie i wszystko da się wypytać lek. Bo trzeba by bylo do niego codziennie dzwonić ;)

A co do tych zalecen i lekarzy to prosze was... Niektórzy to ja nie wiem skąd się biora.... Koleżanka która od jakievis czasu ma zwykla cukrzyce dostała się do diabetologa w koncu i ta hej zalecila najpierw 3 posilki na dzień w szoku bylam, cukry pomiędzy jej leciały w dol i w koncu sama zaczęła jesc czesciej, i dopiero wtedy ta jej pow. Ze dobrze. A też niby lekarz dobry, ustalil jej ilość kalorii na dziś i na poszczególne posilki itd

Heloł..
U mnie czyszczenia ciag dalszy..nic prawie nie jem a jak juz jem to przelatuje przeze mnie i cukry wyzsze. Moja dr mowia, ze od niejedzenia organizm tak sie ustawia, ze te cukry moga byc wyzsze jak juz cos zjemy. No i dzis poprosilam meza aby poszedl do Biedry po chleb, ktory zalecacie-7zboz...i pan zrobil tylko wielkie oczy i ze oni takiego chleba nie maja. W domu syf, pani od sprzatania zrezygnowala, bo poszla na etat a ja za slaba jestem na sprzatanie. Maz z Julcia na zakupach i do lekarza pojechali wiec wroca pewnie za jakis czas.

Hej dziewczynki

Nie wiem Margula co Ci poradzić na to czyszczenie :/ U mnie wczoraj skurcze jakieś nieregularne ale takie bolesne jeju.. dziś spokój już. Jeszcze nie chce jest za wcześnie, z tydzień niech posiedzi.. a z drugiej strony mam już dość ciąży :crazy::crazy:

Robie kotlety z kalafiora - wczoraj pożarłam 6 z połowy kalafiora dziś robie z całego pewnie zeżrę 10... Takie wiecie ... kalafior + troszkę płatków owsianych + jajko i na patelnie. Najgorzej że nie potrafię się od nich odkleic. Wczoraj jadłam na 2 śniadanie 3 i na 3 śniadanie 3 - miałam cukier po takiej porcji 113 także okej... Ale nie umiałam nie pożreć drugiej za 1,5 godziny.. Jestem CIĄGLE GŁODNA!!!!!!!!

A mąż wczoraj w sklepie zabrał mnie na ciasta i pytał które mi po porodzie kupić ;)

A co się z xmamuśka dzieje?

Ja tez jestem ciagle glodna :/ zjadlam juz trzy sniadania i nachetniej znow bym po cos siegnela. Dziewczyny jak z tsh czy cukrzycy. Bo ja sie ucieszylam z wyniku a teraz przypadkiem trafilam na artykuł że norma w ciazy to 2.5 a ja mam 2.6. Jak sie okaze ze mam jeszcze od diabetologa isc do endokrynologa i bede miala kolejne problemy to chyba zapisze sie od razu do psychiatry :/

Margo - z calego kalafiora to tak - gotuje kalafiora + jedno jajko + płatki tak na oko żeby było w miare gęste + sól pieprz i na patelnie :)

Mi - Nie chcę Cie martwić ale do psychiatry możesz się pewnie powoli zapisywać ;) Chociaż nie wiem jakie są normy w pierwszym trymestrze dla tsh bo widzisz ja miałam i nadal mam wielkiego doła związanego z tsh bo nikt mi nie zlecił tego badania w pierwszym trymestrze.. dowiedziałam się o nim i zrobiłam dopiero pod koniec drugiego, wyszło mi tsh 2,20 ale ft4 jakieś tam przy granicy dolnej i musiałam jeszcze iść do endokrynologa - niestety bo jest to mój największy koszmar.... A w ogóle po dwóch tygodniach kazała mi powtórzyć badanie i już mi tsh skoczyło na 3 :/ Biore letrox rano 0.25 i od tamtej pory tsh koło 2 i jest ok...

Teraz mam w czwartek ostatnią wizytę u endo i zleciła mi jakieś badania oprócz tsh anty tg i anty tpo - nie wiem co to i nawet nie chce ani wnikać ani czytać ... naczytałam się już o tsh jakie to moga być konsekwencje itd jeśli miałam złe w pierwszym trym. (czego nie wiem...) - ja mam po prostu dość - musze te badania zrobić w poniedziałek (masakra - laboratorium w którym mam to bezpłatnie to szpital kliniczny ok 100 osób w kolejce nie wiem jak ja przedostanę się bez kolejki a k... tydzień przed porodem nie bede w kolejce na 100 osob stala :no::no:) i aż mnie zimny pot oblewa jak o tym pomyślę.

Niestety. Moja ciąża to ginekolog, diabetolog, endokrynolog, alergolog i ortopeda. Psychiatra też by się przydał ale to już chyba po. :)

reklama
W piatek zaczynam drugi. Nie jak bede musiala brac jeszcze leki na tarczyce to sie chyba zbuntuje. W zyciu tyle lekow nie brałam co teraz i to ma niby byc bez wpływu na dzidzusia?! A po ciazy mi zostanie bo organizm sie rozleniwi i juz do konca zycia beda mi kazac brac ten szit. O nie nie ! Myśl pozytywnie i ze spokojem czekaj na wizyte w poniedzialek.

Do góry