reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziekuje Luca, widzisz ja jak mam więcej niż 90 przed posiłkiem to czekam aż spadnie a chyba robie źle bo czasem jestem już głodna... nie dopuszczam do 3 godzin ale powinam zjeśc najwyraźniej i tyle.

Margo zazdroszcze u mnie w drugą stronę.

Nie wiem sama jak daleko jestem od porodu, niby closed jeszcze ale tak mnie ... przepraszam ale napiszę - kłuje tam na dole jak mała się rusza że iść nie mogę :crazy: Może któraś tak miała przed porodem?

Co do cukrów to dziś gołąbki bez ziemniaków ale z kotletem z kalafiora i 110 :) Ewidentnie ziemniaki :baffled:

reklama
Sylwia ty się tym pchanien raczek do buzi nie martw, ja mojej jak chcialam smoczka dac to gryzie zamiast ssac, chyba zeby będą szły.. Nawet butelki nie chce a chce ja nauczyć pić bo wprowadzamy pokarmy nowe.

Luca co racja to racja nie jednej tu pomagalas ;) ja też wdzieczna jestem, jak sue człowiek dowiedzial o cukrzycy to nie i wszystko da się wypytać lek. Bo trzeba by bylo do niego codziennie dzwonić ;)

A co do tych zalecen i lekarzy to prosze was... Niektórzy to ja nie wiem skąd się biora.... Koleżanka która od jakievis czasu ma zwykla cukrzyce dostała się do diabetologa w koncu i ta hej zalecila najpierw 3 posilki na dzień w szoku bylam, cukry pomiędzy jej leciały w dol i w koncu sama zaczęła jesc czesciej, i dopiero wtedy ta jej pow. Ze dobrze. A też niby lekarz dobry, ustalil jej ilość kalorii na dziś i na poszczególne posilki itd

Heloł..
U mnie czyszczenia ciag dalszy..nic prawie nie jem a jak juz jem to przelatuje przeze mnie i cukry wyzsze. Moja dr mowia, ze od niejedzenia organizm tak sie ustawia, ze te cukry moga byc wyzsze jak juz cos zjemy. No i dzis poprosilam meza aby poszedl do Biedry po chleb, ktory zalecacie-7zboz...i pan zrobil tylko wielkie oczy i ze oni takiego chleba nie maja. W domu syf, pani od sprzatania zrezygnowala, bo poszla na etat a ja za slaba jestem na sprzatanie. Maz z Julcia na zakupach i do lekarza pojechali wiec wroca pewnie za jakis czas.

Hej dziewczynki

Nie wiem Margula co Ci poradzić na to czyszczenie :/ U mnie wczoraj skurcze jakieś nieregularne ale takie bolesne jeju.. dziś spokój już. Jeszcze nie chce jest za wcześnie, z tydzień niech posiedzi.. a z drugiej strony mam już dość ciąży :crazy::crazy:

Robie kotlety z kalafiora - wczoraj pożarłam 6 z połowy kalafiora dziś robie z całego pewnie zeżrę 10... Takie wiecie ... kalafior + troszkę płatków owsianych + jajko i na patelnie. Najgorzej że nie potrafię się od nich odkleic. Wczoraj jadłam na 2 śniadanie 3 i na 3 śniadanie 3 - miałam cukier po takiej porcji 113 także okej... Ale nie umiałam nie pożreć drugiej za 1,5 godziny.. Jestem CIĄGLE GŁODNA!!!!!!!!

A mąż wczoraj w sklepie zabrał mnie na ciasta i pytał które mi po porodzie kupić ;)

A co się z xmamuśka dzieje?

Ja tez jestem ciagle glodna :/ zjadlam juz trzy sniadania i nachetniej znow bym po cos siegnela. Dziewczyny jak z tsh czy cukrzycy. Bo ja sie ucieszylam z wyniku a teraz przypadkiem trafilam na artykuł że norma w ciazy to 2.5 a ja mam 2.6. Jak sie okaze ze mam jeszcze od diabetologa isc do endokrynologa i bede miala kolejne problemy to chyba zapisze sie od razu do psychiatry :/

Margo - z calego kalafiora to tak - gotuje kalafiora + jedno jajko + płatki tak na oko żeby było w miare gęste + sól pieprz i na patelnie :)

Mi - Nie chcę Cie martwić ale do psychiatry możesz się pewnie powoli zapisywać ;) Chociaż nie wiem jakie są normy w pierwszym trymestrze dla tsh bo widzisz ja miałam i nadal mam wielkiego doła związanego z tsh bo nikt mi nie zlecił tego badania w pierwszym trymestrze.. dowiedziałam się o nim i zrobiłam dopiero pod koniec drugiego, wyszło mi tsh 2,20 ale ft4 jakieś tam przy granicy dolnej i musiałam jeszcze iść do endokrynologa - niestety bo jest to mój największy koszmar.... A w ogóle po dwóch tygodniach kazała mi powtórzyć badanie i już mi tsh skoczyło na 3 :/ Biore letrox rano 0.25 i od tamtej pory tsh koło 2 i jest ok...

Teraz mam w czwartek ostatnią wizytę u endo i zleciła mi jakieś badania oprócz tsh anty tg i anty tpo - nie wiem co to i nawet nie chce ani wnikać ani czytać ... naczytałam się już o tsh jakie to moga być konsekwencje itd jeśli miałam złe w pierwszym trym. (czego nie wiem...) - ja mam po prostu dość - musze te badania zrobić w poniedziałek (masakra - laboratorium w którym mam to bezpłatnie to szpital kliniczny ok 100 osób w kolejce nie wiem jak ja przedostanę się bez kolejki a k... tydzień przed porodem nie bede w kolejce na 100 osob stala :no::no:) i aż mnie zimny pot oblewa jak o tym pomyślę.

Niestety. Moja ciąża to ginekolog, diabetolog, endokrynolog, alergolog i ortopeda. Psychiatra też by się przydał ale to już chyba po. :)

reklama
W piatek zaczynam drugi. Nie jak bede musiala brac jeszcze leki na tarczyce to sie chyba zbuntuje. W zyciu tyle lekow nie brałam co teraz i to ma niby byc bez wpływu na dzidzusia?! A po ciazy mi zostanie bo organizm sie rozleniwi i juz do konca zycia beda mi kazac brac ten szit. O nie nie ! Myśl pozytywnie i ze spokojem czekaj na wizyte w poniedzialek.

Do góry