reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Łooooooooooooooooooooo panie! Dziś pesq krejzolka - zeżarła 2 gołąbki od babci z łychą ziemniaków i 149 :no::no::no::no::angry::angry: A taki sam zestaw tylko gołąbki mojego męża 125 :crazy: Babcia coś pokombinowała z tymi gołąbkami nie ma co.. A ja oczywiście nie mogłam sobie tych ziemniaków odpuścić chociaż widze ze zle działaja na mnie.. głodomor!

Pesq mhm ja gołąbki jadlam i nawet w szpitalu jadlam co prawda była wtedy zupa i jeden gołąbkek i ziemniaki i pamiętam że cukry były w normie. Może za dużo albo babcia coś dodała do sosu bo to dziwne no ale jak wiadomo raz jest super a innym razem już ponad normę wynik. Ja pod koniec ciąży mierzyłam cukry i przed posilkami żeby wiedzieć ile insuliny wziąć więc może sprawdzaj też przed jaki masz poziom cukru.

reklama
Luca kochana u mnie ostatnio właśnie jakoś elegancko z tymi cukrami - w ostatnich dwóch tygodniach przekraczałam tylko wtedy kiedy jadłam ziemniaki - ale nie o tyle.. z reguły o 5-10 maksymalnie - a że jadłam je 2 razy to miałam chyba z 2 przekroczenia tylko :) A jak jadłam gołąbki bez ziemniaków to naprawde elegancko po 100 cukry.. Także ewidentnie ziemniaki.. A przed posilkami staram się mierzyć jak pamiętam - jaki powinien być przed posiłkiem mniej więcej?

A babci goląbki były ewidentnie w mącznym sosie - teraz jak odstały (bo dostałam ciepłe) to zauważyłam jaki gęsty, mączny sos :/

Sorcee ta diabetolog to porażka soki ale z wodą i nie więcej niż szklanka dziennie i liczy się jak posiłek. Lodów też nikt Ci nie poleci. Jeśli woda słabo wchodzi to pij z odrobina cytryny. Herbaty owocowe oczywiście bez cukru tylko broń Boże nie granulowane :-)

To wiem oczywiście soków nie pije. Wodę z cytryną albo melise.

Sorcee
Moja pozwala big milki z lodow, ale tez mowi, ze wtedy gdy nie moge sie powstrzymac...no ale codziennie to by mi chyba jednak nie pozwolila.

Pesq
Ty chyba idziesz rodzic skoro cos sie normuje :D

Dzisiaj po śniadaniu 2 kromki chleba 7 zbóż, masło, wędlina i kapusta kiszona 132 :-( niby nie duże przekroczenie ale po takim zestawie chyba nie powinno.

Sorcee
Kapusta na sniadanie?! Wow!!! :D mnie by bolal zoladek caly dzien :D No ale dziwnie..dziewczyny raczej nie mialy takich skokow po tym chlebie...

Ja sie za to pochwale, ze po kolacji mialam wczoraj 156 a jadlam co zwykle. Dzien wczesniej mialam po tym samym 100..bede dzis obserwowac czy cos sie znow nie dzieje i nie rosnie.

Sorcee
Kapusta na sniadanie?! Wow!!! :D mnie by bolal zoladek caly dzien :D No ale dziwnie..dziewczyny raczej nie mialy takich skokow po tym chlebie...

Ja sie za to pochwale, ze po kolacji mialam wczoraj 156 a jadlam co zwykle. Dzien wczesniej mialam po tym samym 100..bede dzis obserwowac czy cos sie znow nie dzieje i nie rosnie.

Tak patrzyła na mnie z lodówki ze nie mogłam się oprzeć. W ogóle od kad jestem w ciąży jem ją codziennie a wcześniej nigdy.

Luca kochana u mnie ostatnio właśnie jakoś elegancko z tymi cukrami - w ostatnich dwóch tygodniach przekraczałam tylko wtedy kiedy jadłam ziemniaki - ale nie o tyle.. z reguły o 5-10 maksymalnie - a że jadłam je 2 razy to miałam chyba z 2 przekroczenia tylko :) A jak jadłam gołąbki bez ziemniaków to naprawde elegancko po 100 cukry.. Także ewidentnie ziemniaki.. A przed posilkami staram się mierzyć jak pamiętam - jaki powinien być przed posiłkiem mniej więcej?

A babci goląbki były ewidentnie w mącznym sosie - teraz jak odstały (bo dostałam ciepłe) to zauważyłam jaki gęsty, mączny sos :/

Pesq jak było do 100 przed posilkami to się cieszyłam a jak np 120 to czekałam trochę albo 1 czy 2 j insuliny więcej albo mniej węgli np 1 ww

reklama
Do góry