reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Łooooooooooooooooooooo panie! Dziś pesq krejzolka - zeżarła 2 gołąbki od babci z łychą ziemniaków i 149 :no::no::no::no::angry::angry: A taki sam zestaw tylko gołąbki mojego męża 125 :crazy: Babcia coś pokombinowała z tymi gołąbkami nie ma co.. A ja oczywiście nie mogłam sobie tych ziemniaków odpuścić chociaż widze ze zle działaja na mnie.. głodomor!

Pesq mhm ja gołąbki jadlam i nawet w szpitalu jadlam co prawda była wtedy zupa i jeden gołąbkek i ziemniaki i pamiętam że cukry były w normie. Może za dużo albo babcia coś dodała do sosu bo to dziwne no ale jak wiadomo raz jest super a innym razem już ponad normę wynik. Ja pod koniec ciąży mierzyłam cukry i przed posilkami żeby wiedzieć ile insuliny wziąć więc może sprawdzaj też przed jaki masz poziom cukru.

reklama
Luca kochana u mnie ostatnio właśnie jakoś elegancko z tymi cukrami - w ostatnich dwóch tygodniach przekraczałam tylko wtedy kiedy jadłam ziemniaki - ale nie o tyle.. z reguły o 5-10 maksymalnie - a że jadłam je 2 razy to miałam chyba z 2 przekroczenia tylko :) A jak jadłam gołąbki bez ziemniaków to naprawde elegancko po 100 cukry.. Także ewidentnie ziemniaki.. A przed posilkami staram się mierzyć jak pamiętam - jaki powinien być przed posiłkiem mniej więcej?

A babci goląbki były ewidentnie w mącznym sosie - teraz jak odstały (bo dostałam ciepłe) to zauważyłam jaki gęsty, mączny sos :/

Sorcee ta diabetolog to porażka soki ale z wodą i nie więcej niż szklanka dziennie i liczy się jak posiłek. Lodów też nikt Ci nie poleci. Jeśli woda słabo wchodzi to pij z odrobina cytryny. Herbaty owocowe oczywiście bez cukru tylko broń Boże nie granulowane :-)

To wiem oczywiście soków nie pije. Wodę z cytryną albo melise.

Sorcee
Moja pozwala big milki z lodow, ale tez mowi, ze wtedy gdy nie moge sie powstrzymac...no ale codziennie to by mi chyba jednak nie pozwolila.

Pesq
Ty chyba idziesz rodzic skoro cos sie normuje :D

Dzisiaj po śniadaniu 2 kromki chleba 7 zbóż, masło, wędlina i kapusta kiszona 132 :-( niby nie duże przekroczenie ale po takim zestawie chyba nie powinno.

Sorcee
Kapusta na sniadanie?! Wow!!! :D mnie by bolal zoladek caly dzien :D No ale dziwnie..dziewczyny raczej nie mialy takich skokow po tym chlebie...

Ja sie za to pochwale, ze po kolacji mialam wczoraj 156 a jadlam co zwykle. Dzien wczesniej mialam po tym samym 100..bede dzis obserwowac czy cos sie znow nie dzieje i nie rosnie.

Sorcee
Kapusta na sniadanie?! Wow!!! :D mnie by bolal zoladek caly dzien :D No ale dziwnie..dziewczyny raczej nie mialy takich skokow po tym chlebie...

Ja sie za to pochwale, ze po kolacji mialam wczoraj 156 a jadlam co zwykle. Dzien wczesniej mialam po tym samym 100..bede dzis obserwowac czy cos sie znow nie dzieje i nie rosnie.

Tak patrzyła na mnie z lodówki ze nie mogłam się oprzeć. W ogóle od kad jestem w ciąży jem ją codziennie a wcześniej nigdy.

Luca kochana u mnie ostatnio właśnie jakoś elegancko z tymi cukrami - w ostatnich dwóch tygodniach przekraczałam tylko wtedy kiedy jadłam ziemniaki - ale nie o tyle.. z reguły o 5-10 maksymalnie - a że jadłam je 2 razy to miałam chyba z 2 przekroczenia tylko :) A jak jadłam gołąbki bez ziemniaków to naprawde elegancko po 100 cukry.. Także ewidentnie ziemniaki.. A przed posilkami staram się mierzyć jak pamiętam - jaki powinien być przed posiłkiem mniej więcej?

A babci goląbki były ewidentnie w mącznym sosie - teraz jak odstały (bo dostałam ciepłe) to zauważyłam jaki gęsty, mączny sos :/

Pesq jak było do 100 przed posilkami to się cieszyłam a jak np 120 to czekałam trochę albo 1 czy 2 j insuliny więcej albo mniej węgli np 1 ww

reklama
Do góry