reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Luca
Jak super, ze sie odzywasz. Od razu czuje sie pewniej z Toba :) BBoom powinno Ci jakas pensje placic za te porady :D

Margo dziękuję ale Wy to też wiecie i jak czytam wasze porady to nauka nie poszła w las a to jest największą zapłata że mogę podzielić się swoimi doświadczeniami i jakaś tam wiedzą ale zawsze powtarzam lekarzem nie jestem.

Luca
Jak czytam o lekarzu Sorcee to mam wrazenie, ze my tu razem wziete jestesmy madrzejsze :) Nauka nie poszla w las, staram sie korzystac z Twoich rad. Poza tym pewnosci dodaje mi fakt, ze Twoj dr mial czesto zblizone zdanie do mojej dr No i jesli o mnie chodzi to na bank bede dluuuuugo wdzieczna Ci za to, ze moglam Cie tu spotkac :)

Ja też szczęśliwa że Luca is back! :) :)

Kurde Margo ja pewnie tez o tych bułach mam z 300 ... ale ona mówi jedz i nie mierz to tak też robie - tylko nie dużo i z nabiałem. Nie no raz zmierzylam po 2 godzinach to miałam 102 także może nie jest tak źle ;)

Łooooooooooooooooooooo panie! Dziś pesq krejzolka - zeżarła 2 gołąbki od babci z łychą ziemniaków i 149 :no::no::no::no::angry::angry: A taki sam zestaw tylko gołąbki mojego męża 125 :crazy: Babcia coś pokombinowała z tymi gołąbkami nie ma co.. A ja oczywiście nie mogłam sobie tych ziemniaków odpuścić chociaż widze ze zle działaja na mnie.. głodomor!

Luca
Jak czytam o lekarzu Sorcee to mam wrazenie, ze my tu razem wziete jestesmy madrzejsze :) Nauka nie poszla w las, staram sie korzystac z Twoich rad. Poza tym pewnosci dodaje mi fakt, ze Twoj dr mial czesto zblizone zdanie do mojej dr No i jesli o mnie chodzi to na bank bede dluuuuugo wdzieczna Ci za to, ze moglam Cie tu spotkac :)

To jeszcze dodam, że jak zapytałam co mogę pić bo czysta woda ciężko mi przechodzi to ze zdziwieniem odpowiedziała że soki.
Na 2 listopada jestem zapisana do nowej diabetolog, takiej która pracuje przy szpitalu i ma wieksze doświadczenie w cukrzycy ciążowej. No ale to jeszcze cale 2 miesiące.
A i gałkę lodów wg. niej można codziennie.

Sorcee ta diabetolog to porażka soki ale z wodą i nie więcej niż szklanka dziennie i liczy się jak posiłek. Lodów też nikt Ci nie poleci. Jeśli woda słabo wchodzi to pij z odrobina cytryny. Herbaty owocowe oczywiście bez cukru tylko broń Boże nie granulowane :-)

reklama
Do góry