reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Hej kochane,

Luca - dobrze ze chociaz jutro..

Margo - a wiesz ze mi gorzka nic a nic nie zmienia? Wlasnie jak jem sobei do posilku kostke czy poltorej to zadnej roznicy nie ma :-):-)

Dziewczyny ja po lekarzu. Dzis bez usg ale orientacyjnie zwazyl mala - kolo 2 kilo czyli środeczek stawki jak na wlasciwie skonczony 33 tydzien. Jutro ide robic badanie hbs i tak zaczelam jakos sie niepokoic... Mialam szczepienie na WZWB ale (jak to ja) boje sie cos tego badania... czy macie jakis obraz czy szczepienie na WZWB ma związek z wynikiem hbs? Tak z ciekawosci...

To ja wam powiem że co dziennie na 2 śniadanie pije kawe rozpuszczalną pół na pół woda z mlekiem i do tego jem 2-3 ciastka maślane i cukry mam zawsze po tym zestawie okey :D

No a dodatkowo malutka ma glowke 2 tygodnie wieksza niz powinna, lekarz mowil ze jest ok ale swoje przezywam nadal ;);) pytanie - po co? Co to zmieni? Straszna jestem. Mam wrazenie ze lepiej mi by bylo byc w ciazy w UK (mam znajome ktore tam prowadza ciaze i polowe badan i innych rzeczy nie maja - i zle i dobrze dla nerwow jak widac po mnie :( ) albo wiele lat temu... Ciagle panikuje dziewczyny :crazy: :crazy: Jeszcze mąż powiedzial - a moze jej glowka rosnie od twojej cukrzycy? Taa.. zajebiscie.

Ja ciastek nie jem od poczatku, ale za to czekolade 73 najczesciej... ta 80 mnie nie raduje :( Wiem, ze najlepiej to by bylo z 90 jeść ale to juz wole wcale :(

Pesq skoro lekarz mówi ok to ok u mnie Michas ma mały brzuszek i co z tego? Ja też noszę rozmiar mniejszy górę niż dół. Przecież nie jesteśmy symetryczni i kazdy jest inny nawet przy tym samym wzroście ktoś ma dłuższe ręce czy nogi czy palce. Jeszcze raz jak lekarz mówi że jest ok to jest ok. I pomiary zawsze są orientacyjne i różnica z tego co pamietam do 3 tyg jest ok i nie ma co panikowac. Zresztą co Ci to da? Tylko nie dobrze dla dziecka. Także kostka czekolady i uśmiech poproszę.

Pesq
Jeszcze raz Ci powtarzam- moje dziecie ma glowe, ktora wychodzi poza siatki centylowe i w ogole tego nie widac zeby byla jakas za duza do reszty ciala. Lekarze mowia, ze taka uroda i tyle wiec wyluzuj i zaufaj lekarzowi :)

reklama
bardzo Wam dziekuje dziewczyny...

lece zaraz spac, zapytam tylko jeszcze - czy te badanie HBS to robi sie na czczo? Wolalabym nie, bo wiadomo...

Do góry