reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziewczeta...gdzie ta Wasza cukrzyca? Jeszcze po kukurydzy byc tak w normie to jakis fenomen :D Ja zjadlam dwie kromki z wedlina i pomidorem plus 2 jajka i po kolacji mialam 128...myslicie, ze za duzo sie opchalam?

Nocne mierzenie 84 ...

Mamuśka odważna jestes - wszystko z najwyzsego IG !!! Ja nawet nie patrzę na takie produkty.

Margo kukurydza w kolbie ma niskie ig i można - wg moich tabelek :) kolacja u ciebie normalna tylko cukry szaleją :/ znam tę melodię...

Margo dodaj ... Ja dodałam i utrzymało sie z nocy 84 ;)) byle tak dalej i w końcu jakis dzien bez przekroczeń.

No i niestety po śniadaniu 152 :/ jutro dodaje do śniadania

Ostatnia edycja:
Anula banan zapomniałam ze ma cukry, precli zjadłam z 2 garści a piwko bez alkoholowe ma wysokie IG ? Nie wiedziałam, cukier w normie to najważniejsze

Po śniadaniu 85 ja na noc od początku mam 3 j i dają rade

Mamuśka piwo to masakra ma bardzo duzo słodu jest na szczycie produktów z wysokim ig i zakazane dla cukrzyków. Ale jak dajesz rade to ok :) zreszta póki co masz spokoj ja na noc biore 30j i ledwo daje rade :/

Mamuska zaszalalas :p Aby na pewno masz cukrzyce :D :D :D

A ja dzis na sniadanie probody i jeden kaalek zwyklego bialego i 104..ufffff

Wczoraj mialam skurcze tak co 10-15 min :( Wzielam no spe i przeszlo. Kurde nie dotrwam do 37 tyg :( :( :( :( :(

reklama
Hej laski

Oj mamuśka odwazna jestes nie ma co.. ja pare razy tez pokombinowałam i niestety nie ma opcji.. tylko wlasnie trzeba pomyslec o tym o czym mowila Luca - to ze jest cukier 117 po takim zarciu po godzine nie wiemy jaki był wczesniej - moze wywalilo na 200 i gwaltownie spadło czy cos :/ a to nie jesst dobre.. nie chce tu sie wymądrzac ani straszyc absolutnie, ale uwazam ze takie wyskoki typu banan to raz na jakis czas, nie przyzwyczajac sie do nich :p (ja tak robie z budyniem bez cukru np... zawsze mam graniczny cukier po nim wiec boje sie ze po krotkim czasie wybija, ale sobie pozwalam raz na tydzien - dwa)

Margo - sluchaj, tak robiac sniadanie myslalam o Tobie ;-) bo ja waże 77.. waga startowa 82 - juz 32 tydzien koncze i diabetolog nie jest zadowolona każe tyć a ja nie potrafie! A wiesz ile jem? Gdzies z 2500 kcal na pewno.. ostatnio na 2 i 3 i czesto 4 sniadanie zjadam kanapki + dodatkowo rybe lub parówe lub jajko lub wedliny pol talerza albo serek wiejski... pozniej obiad solidny (w ogole zdziwienie swiata :p po 2 mielonych z szynki + pol talerza pomidorow z oliwa + ziemniakach ok 3 - 85 cukier!!!!!! kurcze nic tylko jesc, uwielbiam domowe obiady :D ), podwieczorek, dwie kolacje (z czego jedna to np. dwie kanapki, pol makreli, salatka z mozzarella i czekolada gorzka...) i cholera jasna ... nic nie tyje. I tak pomyslalam ze jezeli Tobie sie uda tyć na tej diecie to ja juz nie wiem co robie nie tak. 7 posilkow dziennie z taka kalorycznoscia a tu nic...

2 raz z rzedu zapomnialam zmierzyc na czczo :no::no::crazy:

Do góry