reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dzieki laski, zapytam na wizycie co z tym gbs-em ale jescze jest czas

Margo - don't know what to say.. Przykro mi kurde ze tak Ci wywala.. a masz dobry glukometr? Trzymaj sie jakos :/

Pesq
Niestety wszystko wskazuje na to, ze z glukometrem wszysyko ok ;) Doktorka diabetolog kazala brac te insu i na spokojnie wytrzymac do piatku do wizyty i obserwowac co sie dzieje. No nic :p chyba bede o probody i wodzie z insu do konca ciazy :D

Ja pierdziele no.. w dodatku nie mialo na kogo trafic tylko na Ciebie jak Ty i tak te ketony przeklęte.. Ja ostatnio więcej jakoś jem i bardziej różnorodnie i jakoś tam się mieszcze - ketonów nie mierze ale moze jest ciut lepiej? Kurcze no :no::no: cierpliwie czekaj kochana coś wymyśli diab.

Margo spokojnie wyregulujesz dawki insu i bedziesz najedzona ;) faktycznie to irytuje jak ten cukier tak skacze a człowiek na dodatek głodny ....

Natka przyzwyczaisz się a po drugie jem po tem 2h później 2 śniadanie większe :-)

no raczej przeżyję ten głód bo w sumie został jeden dzień tylko takiego męczenia się tylko z jedną kanapką bo w piątek do szpitala mam się zgłosić na czczo, co najwyżej mogę zjeść lekki nocny posiłek ale od 5 rano już nic.

Gosik faktycznie takie trochę niespodziewane z tym wynikiem wymazu :) ale może właśnie po poprzedniej ciąży ten antybiotyk dobrze zadziałał i się tego paciorkowca po prostu pozbyłaś:)

pesq Ty się nie stresuj tylko zaufaj lekarzowi, on już sam będzie wiedział kiedy Ci ten wymaz zrobić :) spokojnie :)

anula super wynik po obiedzie :) ja dziś zjadłam 8 pierogów :p tak się bałam zmierzyć ten cukier że szkoda gadać, ale przez tą jedną kanapkę rano cały dzień głodna chodzę i niczym jakoś się najeść nie umiem :/ ale udało się zmieścić w normie bo 119 :D także byłam w pozytywnym szoku :)

lunera masz rację, lepiej pojeździć na IP jak nie ma takich mega wskazań żeby Cię na oddział położyli. W domu mimo wszystko zawsze przyjemniej :)
ja kiedyś też miałam fazę na podjadanie to zauważyłam tą samą prawidłowość co Ty :D

margo spokojnie, byle do piątku. Stresik też niewskazany a jak diab kazała spokojnie do piątku czekać to czekaj :) to już tylko dwa dni :) a właściwie to nawet niecałe :D

a ja poleciałam niedawno odebrać wynik HbA1C bo w poniedziałek miałam ostatni raz przed porodem robione i jest 4,7. Także od ostatniego badania jakoś z początkiem maja niewielka różnica (wtedy było 4,6), także chyba wynik ładny mimo moich zdarzających się wyskoków.

dokładnie anula... 8 :D i szczerze powiedziawszy nie najadłam się bo jeszcze ze 4 bym spokojnie zmieściła ;) ale to już na bank byłoby przegięcie :D jak wrzucałam do gara to miało być 7 ale rzutem na taśmę pomyślałam "eee jeden w tą czy w tamtą..." :p na szczęście w normie się zmieściłam :) dziś jadłam z mięsem mielonym choć właśnie też ochotę miałam na jakieś takie z czymś słodkim, przeszły mi przez myśl maliny albo truskawki ale w końcu wyszło że były z mięchem :)

margo ja niedawno zjadłam 6 ruskich i cukier miałam gdzieś koło 100 i dlatego dziś zaryzykowałam więcej, tym bardziej że byłam mega głodna. No ale tak jak pisałam niedawno-ostatnio po każdym posiłku w normie albo wręcz nisko, tylko te śniadania takie do bani :/

reklama
Do góry