reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pesq chyba każdy organizm jest indywidualny z tymi cukrami i skokami ... Ja dzis rano miałam 69, wczoraj 75 i takie wyniki ok 6.00 a jak mierzyłam ok 7-8 to zawsze ponad 95.

Co do Nospy biore prawie cała ciąże 3xdziennie Nospa Max - to przez wadę mojej macicy, która powoduje ze brzuch mam non stop twardy. W pt wizyta i zobaczymy czy dalej bedzie mi kazał to jesc. Generalnie ufam lekarzowi ze wybiera mniejsze zło.

Anula u mnie jest identycznie z cukrami i było z nospa max i magnezem z tym że u mnie twardnienia powodowały skrócenie się szyjki macicy ale już ok 30 tc biorę tylko magnez.

reklama
Pesq ja miałam już wymaz w 34tc a dziewczyny ode mnie z sierpniowek też albo już mają albo na kolejnych wizytach będą robiły. Robi się ok 35-36 tc tak średnio.

lucalew dziś zjadłam jedną kanapkę i trochę ponad 100 po śniadaniu także w normie.. tylko co z tego jak głodna byłam :(
dziś w nocy o 3 się obudziłam więc zmierzyłam i 76. więc sobie kabanoska zjadłam :)
masakra z tą dziewczyną co takie te cukry wysokie... ale najważniejsze, że z dzieckiem dobrze i będzie miała tą indukcję porodu.

pesq no ja dotychczas też mogłam zjeść takie śniadanie ( tylko bez insu ) i było w normie.. a teraz wywala po 140 :/
ja też się kiedyś zastanawiałam nad tym co Ty z tymi cukrami u niezdiagnozowanych dziewczyn. no ale lunera dobrze pisze, że to że tyle wcinają to wcale nie znaczy że dobrze robią :)

margo taki ból też miałam i lekarz mówił, że to więzadła bo macica szybciej zaczyna rosnąć po 23-24 tygodniu przez to, że dziecko zdecydowanie szybciej przybiera na wadze.

luca super, że Cię wypisują! Zawsze to przyjemniej w domu i bez stresu:)

pesq ja miałam wymaz pobierany już na przełomie 32/33 tc ze względu na zagrożenie przedwczesnym porodem ale z tego co wiem to generalnie po 35tc zalecają pobranie.

lucalew dziś zjadłam jedną kanapkę i trochę ponad 100 po śniadaniu także w normie.. tylko co z tego jak głodna byłam :(
dziś w nocy o 3 się obudziłam więc zmierzyłam i 76. więc sobie kabanoska zjadłam :)
masakra z tą dziewczyną co takie te cukry wysokie... ale najważniejsze, że z dzieckiem dobrze i będzie miała tą indukcję porodu.

pesq no ja dotychczas też mogłam zjeść takie śniadanie ( tylko bez insu ) i było w normie.. a teraz wywala po 140 :/
ja też się kiedyś zastanawiałam nad tym co Ty z tymi cukrami u niezdiagnozowanych dziewczyn. no ale lunera dobrze pisze, że to że tyle wcinają to wcale nie znaczy że dobrze robią :)

margo taki ból też miałam i lekarz mówił, że to więzadła bo macica szybciej zaczyna rosnąć po 23-24 tygodniu przez to, że dziecko zdecydowanie szybciej przybiera na wadze.

luca super, że Cię wypisują! Zawsze to przyjemniej w domu i bez stresu:)

pesq ja miałam wymaz pobierany już na przełomie 32/33 tc ze względu na zagrożenie przedwczesnym porodem ale z tego co wiem to generalnie po 35tc zalecają pobranie.

Natka przyzwyczaisz się a po drugie jem po tem 2h później 2 śniadanie większe :-)

Pesq ja mialam tydzien temu roboiny wymaz. Wlasnie odebralam wynik i jest ok. A w pierwszej ciazy mialam zły i dostalam przy porodzie antybiotyk. Dziwne ze wtedy byl zły wynik a teraz dobry nie?

Ja wlasnie nie wiem kiedy go sie prawidlowo powinno robic.. Jedne zrodla mowia ze najlepiej ok 37 tyg. inne ze wczesniej.. no zobaczymy

Lucalew gratulacje ze do domku !!! Super.

Zjadłam dwa gołąbki - niemiłosiernie sie objadam az sie cukru boje :)
No i super po obiadku 116.

W nagrodę bedzie za 1,5h nektarynka

Ostatnia edycja:
Pesq
Ja mialam badanie na gbs ok 36 tyg. Pamietam z I ciazy, ze wlasnie roznie w roznych zrodlach bylo :p sluchaj lekarza :p

Co do tego bolu przypomnialo mi sie, ze w I ciazy mialam takie w 28tyg.do tego stopnia, ze sie z lozka nie ruszylam. Cala w stresie pojechalam na IP a tam dr podal mi relanium, no spe i magnez :p

reklama
Hej dziewczyny!!!

Co do gbs - to mozesz tez sprawdzic na stronie szpitala, przynajmniej w moim napisali jakie wyniki badan i z kiedy ten gbs ma byc. Chca 2 wyniki: po wymazie z przedsionka i z odbytu, zrobione po 35 tc.

Lucalew, i co, byla juz jajowa? :-)
Ja ide w przyszlym tygodniu znowu na IP, co tydzien mnie chyba beda ganiac. Ale wole to niz jakby mnie chcieli na obserwacji potrzymac. Wczoraj wszystko ok, a nastepnym razem bede miala poza ktg jeszcze dokladnie usg.

Odnosnie skurczy - to ja nic nie biore. Macica napina mi sie gdzies od polowy ciazy, na szyjke to nie wplywalo, a magnez tez nie bardzo powodowal jakas roznice. Wczoraj na ktg tylko jeden taki mialam podobny do tych co w domu, i pod 50 dobil. Generalnie klasyk, normalnie mam duzo wiecej skurczy a tu przez pol godziny prawie cisza, stresik szpitalny, hahaha.

Odnosnie cukrow to mam ok, zauwazylam pewna prawidlowosc. Mam jakas slabosc w ciagu dnia i szukam momentu na podjadanie. Rano nie bardzo sie da, wiec jak podjadalam na 2 sniadanie, to obiad byl na granicy, jak na podwieczorek, to kolacja po 120 a jak na wieczor to rano ok 90 :-) tak srednio przez ok tydzien, potem modyfikacja i znowu gdzies mam duzo wyzej niz w pozostalych posilkach. Czyli jednak nie da sie oszukac :-)

Do góry