reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A ja czekam na obchod i decyzje czy już do domku czy nie.
Już planuje że jak wrócę to jajowe sobie zjem mniam
Włączę wiatrak bo tu tak duszno i zaduch że szok. Okna po otwierane ale i tak duszno

No i się porządnie bez stresu wykapie :-)

reklama
Anula Luca
Ja korzystam z porannego dosypiania, bo Jula z malo spiacych dzieci. W dzien rzadko spi a w wieczorem idzie spac prawie tak jak my.

Luca
Ale ulga, ze idziesz do domu :)

Anula Luca
Ja korzystam z porannego dosypiania, bo Jula z malo spiacych dzieci. W dzien rzadko spi a w wieczorem idzie spac prawie tak jak my.

Luca
Ale ulga, ze idziesz do domu :)

Margo o tak. Nic się nie dzieje więc lepiej w domku już siedzieć.
Czekam jeszcze na wyznaczenie daty stawienia się w szpitalu i wypis ok 14 jupi

Margo - u mnie kochana takie bóle zaczeły sie ok 20 tygodnia - trwaja do teraz chociaż teraz sa jakieś rzadsze... Oczywiście bylam pare razy u lekarza i pare razy na IP - za kazdym razem nospa i kop w d.. :happy: No i biore regularnie nospe i magnez, nie wiem dziewczyny czy to tak w porzadku z ta nospa ze teraz co druga na nospie pol ciazy w tym ja :crazy:

Anula - gratuluje pierogow! Ja nie probowalam bo nie przepadam.. za to nalesnik mi sie marzy... :nerd: na poczatku ok 20 tyg. zrobilam sobie z zytniej z borowkami i jogurtem ale mialam ok 120 mimo ze to podwieczorek... teraz bym miala ze 180 bo ok 20 tyg. to moglam smialo 3 kanapki z zytnim zjesc a teraz 1 :p

Co do tego wstawania rano.. ja nie wiem dziewczyny. Jem ok 23, pozniej przegryzam o 3 i spie do 8... wtedy wstaje insu i jem. Diab, mowila ze tak jest ok.. W ogole mam jutro u niej wizyte i pewnie opierdziel za wage bo nadal jest taka sama. Nie wiem o co jej chodzi tak do konca. 79 kg to nie jest waga piórkowa.

A i dzis konkretnie zaspalam :( spalam do 9 :( zmierzylam cukier i byl 89... a najgorsze jest to ze jak wstane 7-8 i wtedy zmierze to mam zawsze przekroczenia o kilka - wczoraj az o 9 :nerd: Mowilam to diabetolozce to powiedziala - to po co pani tak wczesnie mierzy... nie rozumiem juz nic :p

Ah i dalej mnie pod tym zebrem kluje :no:

Dziewczyny mozecie mi powiedziec kiedy mialyscie/bedziecie mialy wymaz na gbs ?

Pesq chyba każdy organizm jest indywidualny z tymi cukrami i skokami ... Ja dzis rano miałam 69, wczoraj 75 i takie wyniki ok 6.00 a jak mierzyłam ok 7-8 to zawsze ponad 95.

Co do Nospy biore prawie cała ciąże 3xdziennie Nospa Max - to przez wadę mojej macicy, która powoduje ze brzuch mam non stop twardy. W pt wizyta i zobaczymy czy dalej bedzie mi kazał to jesc. Generalnie ufam lekarzowi ze wybiera mniejsze zło.

reklama
Margo - u mnie kochana takie bóle zaczeły sie ok 20 tygodnia - trwaja do teraz chociaż teraz sa jakieś rzadsze... Oczywiście bylam pare razy u lekarza i pare razy na IP - za kazdym razem nospa i kop w d.. :happy: No i biore regularnie nospe i magnez, nie wiem dziewczyny czy to tak w porzadku z ta nospa ze teraz co druga na nospie pol ciazy w tym ja :crazy:

Anula - gratuluje pierogow! Ja nie probowalam bo nie przepadam.. za to nalesnik mi sie marzy... :nerd: na poczatku ok 20 tyg. zrobilam sobie z zytniej z borowkami i jogurtem ale mialam ok 120 mimo ze to podwieczorek... teraz bym miala ze 180 bo ok 20 tyg. to moglam smialo 3 kanapki z zytnim zjesc a teraz 1 :p

Co do tego wstawania rano.. ja nie wiem dziewczyny. Jem ok 23, pozniej przegryzam o 3 i spie do 8... wtedy wstaje insu i jem. Diab, mowila ze tak jest ok.. W ogole mam jutro u niej wizyte i pewnie opierdziel za wage bo nadal jest taka sama. Nie wiem o co jej chodzi tak do konca. 79 kg to nie jest waga piórkowa.

A i dzis konkretnie zaspalam :( spalam do 9 :( zmierzylam cukier i byl 89... a najgorsze jest to ze jak wstane 7-8 i wtedy zmierze to mam zawsze przekroczenia o kilka - wczoraj az o 9 :nerd: Mowilam to diabetolozce to powiedziala - to po co pani tak wczesnie mierzy... nie rozumiem juz nic :p

Ah i dalej mnie pod tym zebrem kluje :no:

Dziewczyny mozecie mi powiedziec kiedy mialyscie/bedziecie mialy wymaz na gbs ?

Pesq u każdego jest inaczej ja już pisałam każdy ma indywidualny organizm i u jednych zaczynają hormony wzrastać o 6 a u innych o 8 i już. Ja nie mogę wstawać później bo wtedy cukry mam ponad normę. Ot cała filozofia :-)

Ten ból wydaje mi się być dzieciowym. Mnie już mniej pod żebrem boli bo brzuch mi opadł. A waga się nie stresuj wpuśc jednym uchem a wypuśc drugim albo wprost spytaj się jej o co jej chodzi i ma Ci to wytłumaczyć bo nie rozumiesz.

Do góry